Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos pezsgős torta recept

hozzászólások (15)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

mintázó massza

kakaós piskóta tészta

csokoládémousse

pezsgős mousse

narancszselé

összesen: 715 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

mintázó massza

kakaós piskóta tészta

csokoládémousse

pezsgős mousse

narancszselé

összesen: 5735 kcal

energiatartalom / 100 g *

mintázó massza

kakaós piskóta tészta

csokoládémousse

pezsgős mousse

narancszselé

összesen: 226 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cybercic
Cybercic Fri, 2016-02-26 19:37

Én egy elég nagy tortaformában (24 v 26 cm, már nem tudom) sütöttem meg csak a barna piskótát...de rengeteg lett :D nem fért a formába már a pezsgős krém :D és még csak most jön rá a zselé :) Külön külön minden alkotó része nagyon finom :) Holnap kiderül egyben milyen :) Annyit változtattam, hogy a narancs szeleteket a 2 krém közötti morysolt piskótára tettem. Én már imádom a receptet, remélem holnap sikert arat :)

Melinda225
Melinda225 Thu, 2015-03-26 22:22

Sziasztok! Elkészítettem a tortát, igazi kihívásnak tűnt. Olyan jó a leírás, hogy minden egyből sikerült, gyönyörű mintás lett a piskóta, a krém meg mennyei:) Köszönöm!

bekapete
bekapete Wed, 2015-02-11 21:24

Kedves Anna!
Hétvégén sikerült "megküzdenünk" vele, férjemmel. Mindketten beleadtunk apait anyait. De maradt néhány kérdés a következő alkalomra:
- Ha folyósnak találom a krémeket, miután már mindent belekevertem, lehet még sűríteni valahogyan? (Végül összeállt, de kissé folyós maradt.)
- Amikor a mintás piskótát készítem, mennyire ajánlatos vastagon, vagy vékonyan kenni a fehér tésztát, szerinted?

Ginger126
Ginger126 Wed, 2014-10-29 15:02

Kedves Anna!
Köszönöm a válaszod,érthetően írtad le viszont sajnos nincs tortaformám ehhez és szeretném megkérdezni hogy kb. milyen széles és magas vödröt használtál hozzá.
Előre is köszönöm :)

Ginger126
Ginger126 Mon, 2014-10-27 22:39

Kedves Anna!
Gyönyörű a tortád,szeretném elkészíteni a nővérem születésnapjára ezért lenne egy kérdésem a formával kapcsolatban.Azt írtad,zsíros vödröt használtál hozzá.Utána hogy szedted ki a tortát a vödörből?És mikor raktad az aljára a piskótakorongot?
Köszönöm :)

szekelyanna
szekelyanna / szekelyanna Tue, 2014-10-28 08:43

Kedves Ginger! Köszönöm a kedves szavakat. A zsíros vödör alját levágtam, de az egészet fordítva használtam, mert fölfelé kell kicsit keskenyednie, hogy le tudjuk húzni róla. A piskóta korongot a piskóta kisülése és kihűlése után, a mouss-ok elkészítése előtt tettem a formába: egy egyenes tálra tettem a zsírosvödröt, beleszabtam a piskótából a kerek lapot az aljára (a zsírosvödröt rátéve tudod körbevágni), és ezután nyomtam mellé az oldalához szükséges mintás téglatest formát a piskótából. Miután az egész megdermedt (itt tényleg ki kell várni az időt) nagyon egyszerű leszedni, mert a zsírosvödör rugalmas, nem merev, így kis játék után könnyen lecsusszan róla.Remélem érthetően írtam le, és sikerülni fog. Egyébként egyszerűbb a dolog, ha van megfelelő torta forma az egészhez (kis átmérőjű és magas)

pkismarti
pkismarti Wed, 2014-03-19 18:54

Kedves Anna! Gyönyörű és különleges a tortád! Arra lennék kíváncsi, hogy ez a krém elbírna egy marcipán burkolást?

szekelyanna
szekelyanna / szekelyanna Wed, 2014-03-19 19:03

Köszönöm szépen! Marcipán burkolásban nem vagyok nagyon otthon, de elég masszív a krém... sajnos nem merek semmit mondani, mert valóban nincs nagy tapasztalatom

csukcs
Csillu / csukcs Tue, 2014-02-25 20:19

Nagyon szép a torta, gratulálok.
Arra lennék kiváncsi, hol veszel olyan narancsot aminek a héja kezeletlen és biztosan fogyasztható. A legtöbb boltban a narancsoknál eleve ki van írva, hogy a narancs héja nem fogyasztható. Ahol nincs kiírva, abban se vagyok biztos, hogy nem kezelték vegyszerrel. Tudnál segíteni?

szekelyanna
szekelyanna / szekelyanna Tue, 2014-02-25 22:01

Kedves Csukcs, köszi szépen!
Bionarancs pl. a Lidl-ben vagy bioboltokban kapható, ezeknek a héját bátran fogyaszthatjuk.
Üdv
Anna

3masmama
3masmama Tue, 2014-02-25 17:29

Húúúúúú de gyönyörű, mint egy kézműves gyertya...de fini lehet:-))

szekelyanna
szekelyanna / szekelyanna Tue, 2014-02-25 23:00

Köszönöm szépen! tényleg nagyon finom, ajánlom az elkészítést. ha valaki nem szeretne órákig pepecselni, csak a pezsgőmousse is nagyon finom, pohárdesszertként

715
tojásfehérje 1 db
porcukor 3 dkg
finomliszt 4 dkg
vaj 3 dkg
tojás 5 db
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
porcukor 5 ek
sütőpor 2 teáskanál
tojássárgája 1 db
cukor 2 teáskanál
tej 60 ml
zselatin 3 g
habtejszín 1 dl
étcsokoládé 10 dkg
tej 1 dl
tojássárgája 2 db
narancshéj 2 narancsból nyert
vanília 1 db
zselatin 10 g
pezsgő 1 dl
fehér csokoládé 40 dkg
habtejszín 26 dkg
narancslekvár 1 ek
narancs 3 közepes db
zselatin 8 g