Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos sajttorta recept

hozzászólások (20)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A narancsszószhoz

A tésztához

A sajtkrémhez

összesen: 1328 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A narancsszószhoz

A tésztához

A sajtkrémhez

összesen: 5313 kcal

energiatartalom / 100 g *

A narancsszószhoz

A tésztához

A sajtkrémhez

összesen: 195 kcal

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cékla
cékla Sat, 2018-03-17 11:28

Ez a mindenkori kedvenc sajttortánk. Mi citromosan készítjük. Köszönöm a receptet :)

bzzoomy
bzzoomy Sat, 2015-01-17 14:23

Hello :) Jovohéten megszeretném próbálni ezt a sajttortát, egy kérdésem lenne. Mennyire érezni a narancs ízt ebbena tortában? :)

enodton
Nóra B / enodton Mon, 2015-03-23 17:00

Sajnálom, hogy nem vettem időben észre az üzidet. .. meg jó sokáig utána sem

enodton
Nóra B / enodton Mon, 2015-03-23 17:06

Nem akarja megjeleníteni a válaszomat :(
Szóval, azt mondanám, hogy a torta narancsos, de nem naracs ízű. A férjem szerint harmónikus a sajt és a narancs íze benne.
Remélem sikere volt, ha az én válaszom hiánya ellenére is elkészítetted. Bocsánat, hogy nem válaszoltam eddig, de nekem nem jelezte, hogy kaptam üzit.
Nóra

piro103
piro103 Mon, 2013-02-18 10:52

Szia! Sajnos én teljesen elvéreztem a tortában, pedig a férjem is segített :)) A mértékegységekkel van bajom. Talán a krémsajt volt híg, vagí a 4 narancs helyett csak hármat kellett volna használnom, de még másfél óra sütés után is lötyögött az egész torta :( Lehet több tojást is rakni esetleg a töltelékhez ? :o
Nekifutnék szívesen újra, de nem tudom, mit csináljak másképp. köszi

enodton
Nóra B / enodton Mon, 2013-02-18 18:11

Hajajj, Piro103, oszinten szolva elbizonytalanodtam. Mindig ugyanugy csinalom a tortat, de soha nincs ilyen gondom vele. A tobb tojas mindenkepp segithet, csak nehogy tul-tojasozd :) A maxinum tojasmennyiseg szerintem 3 egesz es 3 sargaja lehetne.
A mertekegysegek tekinteteben az a mervado, hogy mindent ugyanazzal a meroedennyel merj. Ha ugy gondolod, hogy az egesz tulsagosan folyos neked, akkor hagyd ki a joghurtot. Itt a tejfol nagyon suru es ezert kell a joghurt, hogy lagyitsa.
A narancs eseteben pedig ha ugy latod, hogy nem akar besurusodni esetleg adhatsz hozza egy kis zselatint vagy pudingot, de ezek mar csak trukkolesek. Inkabb probalkozz azzal, hogy nem keversz belole a krembbe, csak nehany csoppet esetleg kozepre, hogy legyen egy filmretegnyi benne. Utana a tobbibol annyit raksz a tetejere, ami szerinted eleg. Ha van maradekod, a hutoben akar 2 hetig is elall vagy le is fagyaszthatod adagonkent.
Remelem, segitettem es a kovetkezo torta meger minden faradtsagotokat!
Udv, Nora

Zsanzsa
Zsanzsa Thu, 2013-02-07 12:45

Kedves Enodton!

Nagyon szeretném kipróbálni a receptet, viszont az lenne a kérdésem, hogy ha 26 centis tortaformám van, ha arányosítom a hozzávalókat, akkor el tudom készíteni? Úgy értem, hogy megfelelő lesz az állaga?

Előre is köszönöm!

enodton
Nóra B / enodton Thu, 2013-02-07 22:37

Kedves Zsanzsa!
En mindig ezzel a merettel csinaltam, nem leven masik, de nem hinnem, hogy gondot okozna, ha nagyobban sulne. Valoszinuleg a sutesi idon erdemes csokkneteni kb 10 perccel, nehogy tulsuljon. Azt javaslom, hogy az eredeti idonel 10 perccel korabban vegezz egy razas probat. Ha a kozepe mar nem lotyog, de meg mozog egy picit akkor erdemes elzarni es hagyni, hogy a sutoben szep lassan kihuljon. Mire kihul, a kozepe is szilard lesz.
Talan az alap hozzavaloit is erdemes novelni. Ha csokit hasznalsz, nem kakaot, akkor szerintem a vaj mennyisegevel nem kell foglalkozni, viszont egy extra 1/2 csesze daralt keksz jol johet. En ugy kiserleteztem a mennyiseggel, hogy osszekevertem a hozzavalokat es megprobaltam a formaba benyomkodni, ha kevesnek bizonyult visszaszortam a talba es adtam hozza meg kekszet. Igy te is el tudod donteni, hogy eleg-e az eredeti alap a te izlesednek vagy jobb lenne tobb.
Remelem, segitettem es nagyon jol fog sikerulni a torta! Jo etvagyat hozza!
Udv, Nora

enodton
Nóra B / enodton Sun, 2013-02-03 20:36

Kedves Zsuzsa!
Kiegészítettem a receptet, így remélem már minden egyértelmű.
A csésze az valójában egy mérce és nem a tejes bögre :) Mennyiségét tekintve pedig 125 ml függetlenül attól, hogy száraz vagy folyékony hozzávalót mérünk benne. Magyarországon is lehet kapni és szerintem érdemes venni, mert jelentősen leegyszerűsíti az előkészületeket, hisz csak megmeríti az ember az előírt mennyiséget és már mehet is a rock 'n roll :) Bár ugye a magyar recepteket le kell "fordítani" vagy írni egy táblázatot, ahogy én is csináltam az egyszerűség kedvéért.
Azért meg van az egyensúly, mert a magyar recepteknél én is be szoktam gondolkozni, hogy pl. mennyi a fél csomag pudingpor vagy a zacsi sütőpor :)
Kellemes sütögetést és nagyon jó étvágyat kívánok, ha elkészíted a sajttortát!

malna58
malna58 Tue, 2013-02-05 21:24

Köszönöm!
Rövidesen megpróbálom és beszámolok róla!
Angliában élsz?! Már csak a cheescake imádat miatt gondolom...
üdv Zsuzsa

enodton
Nóra B / enodton Tue, 2013-02-05 23:33

Oh, a cheescake imadat a ferjeme es rosszabb... amerikai :) az USA-ban elunk.
En szemely szerint keltteszta-falo vagyok, amit sokkal ritkabban keszitek, mint sajttortat, mert nekem nem kell edesseg minden nap, mint a ferjemnek, aki minden ebedet es vacsorat desszerttel szeret lezarni. No, meg az o alakjan nem is latszik meg a gasztronomiai kenyeztetes :)

Udv Nora

malna58
malna58 Sun, 2013-02-03 11:12

Kedves Nóra!

Mi az a 2 cs. sajtkrém!?

Mi magyarok ezt nem igazán használtuk...
A tied melyikből készül? Hány dkg?
E nélkül nem kezdhetek hozzá! Írd a receptbe légyszíves, mert különben én is 5 évig fogok kísérletezni...:)
Köszönöm: Zsuzsa

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2013-01-28 02:14

Kedves Nora, koszi, hogy helyettunk is kikiserletezted a tokeletes sajatorttat! Tok jo otlet a narancsos iz, meg en sem lattam ilyet, pedig milyen finom.. Egy tipp meg a tieid melle: szerintem a legjobb akkor lesz az allaga, ha gozben sutod. Igaz, ez eleg maceras, mert olyan tepsit kell talalni, ami belefer a masikba, ami forro vizzel van tele, de egy probat meger:-)

enodton
Nóra B / enodton Mon, 2013-01-28 04:00

Kedves Boribon! Olvastam ezt a megoldast en is a neten, de mint ahogy te is irtad, roppant macerasnak tunt, igy elobb massal probalkoztam. Mivel ugy tunik, hogy legyoztem a repedeses problemat, nem tudom, hogy fogok-e kinlodni a vizzel. Bar te azt irod, hogy nem a repedes ellen kell, hanem a tokeletes allaghoz... hmm, lehet, hogy megis raprobalok :)
Te sutotted mar gozben? nagy a kulombseg?

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2013-01-29 02:05

En meg nem probaltam a gozos megoldast, csak a normal sutest, de baratnom igen, es erezheto volt a kulonbseg a ketto kozott. Az enyemmel az volt a bajom, hogy a tojas miatt az egesznek volt egy kicsi edes rantotta jellege, pedig szerintem nem sutottem tul. A baratnomeben ez egyaltalan nem volt meg, ezert tetszett az ove. Mostanaban jobban szeretem a sutes nelkuli cheesecake-eket, mert igy teljesen kikuszobolom a rantotta-szeruseget.

enodton
Nóra B / enodton Tue, 2013-01-29 17:38

Magam is probalkoztam a sutes nelkulivel, mert elegem volt a felsikerekbol, de nekem azok nem jottek be annyira. Akkor inkabb a joghurt tortara szavazok, az amugy is jobban frissit a nyari melegben. Mondjuk kikiserleteztem egy sutes nelkuli sajttortat is es egesz jo lett, megcsinaltam 4-5 alkalommal, utana visszatertem a suteses torta-harcomhoz ... meg hat az igazi kihivas abban van :)
Mit mondhatnek, probald ki az en receptemet, hatha az nem rantottas ;)

hevike
Hevike / hevike Sun, 2013-01-27 21:34

Szeretem a kihívásokat, és látom, ez nem egy egyszerű süti. Csak gratulálni tudok ahhoz, hogy mennyi időt (évet) töltöttél azzal, hogy megalkosd a tökéletes sajttortát. Mindenképpen kipróbálom, amint időm lesz. Majd beszámolok a végeredményről! Üdv: Hevike

enodton
Nóra B / enodton Mon, 2013-01-28 04:05

Koszonom a dicsero szavakat, Hevike. Valojaban nem egy komplikalt dolog ennek a tortanak az osszehozatala, hisz a recept mar szinte csak osszeontogetesbol es keveresbol all.
Hat igen, ami megelozte, az viszont nem volt semmi, de remelem, ha kiprobalod, te is ugy fogod gondolni, hogy megerte.

1328
narancs 4 db
vaj 14 g
cukor 125 g
tojás 2 db
kekszmorzsa 375 g
cukrozatlan kakaópor 4 ek
vaj 70 g
krémsajt 450 g
cukor 125 g
tejföl 125 g
joghurt 125 g
tojás 2 db
narancshéj 1 narancsból nyert
narancsaroma 2.5 ml