Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oreo túrótorta karamellel recept

hozzászólások (18)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Oreo morzsa réteg

  • 37 g oreo keksz (vagy neo keksz)175 kcal
  • 4 g vaj (olvasztva)25 kcal

Karamell krém

Túrókrém

Csokimáz

összesen: 588 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

Oreo morzsa réteg

  • 440 g oreo keksz (vagy neo keksz)2094 kcal
  • 42 g vaj (olvasztva)301 kcal

Karamell krém

Túrókrém

Csokimáz

összesen: 7059 kcal

energiatartalom / 100 g *

Oreo morzsa réteg

  • 21.1 g oreo keksz (vagy neo keksz)101 kcal
  • 2 g vaj (olvasztva)14 kcal

Karamell krém

Túrókrém

Csokimáz

összesen: 339 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Online Evi
Online Evi Sun, 2016-08-21 13:48

Sajnos azt kell mondjam,hogy sok a receptben a hiba.
Mindent a leírtak alapján csináltam és mégsem sikerült,pedig egyszerű a recept.
Az első dolog,hogy a kekszhez képest kevés a vaj és nem árt még valami folyadék is,pl. tejszín.A karamell leírásából kimaradt,hogy a tejszín hozzáadása után még főzni kell. A tejszín mennyiségét itt is és a csokimáznál is sokallom nem is kicsit.
Az elgondolás jó de a kivitelezesnél nem árt ha az ember tud improvizálni,mert ha valaki nagyon a recept szerint csinál mindent annak ne biztos,hogy sikerül.

Gaby
Gaby Sun, 2015-04-26 07:37

Az nem derült ki, hogy mennyi kekszet kell elkülöníteni a töltelékhez. És hogyan adom a töltelékhez? Nem változtat a túró szép, fehér színén?

Rooney
Rooney / Rooney Sun, 2015-04-26 20:08

Kedves Gaby, a kekszet nem darabszáma kell kettészedni, hanem ki kell a töltelékét szedni, azt kell magától a keksz résztől elválasztani. A keksz részből lesz a morzsaréteg, a keksz töltelékét adjuk csak a túróhoz, így az nem fogja elszínezni a túrót, mivel a töltelék is fehér. :)

perika72
perika / perika72 Tue, 2014-10-21 21:41

Kedves Rooney!
Elkészítettem a tortát,de nem tudom hogyan lesz karamellizált cukorból és 2 dl melegített tejszínből egy olyan réteg, ami nem folyik ki a sütiből! Nekem nem sikerült.
Várom a tanácsaidat.Előre is köszi: perika

Rooney
Rooney / Rooney Thu, 2014-10-23 14:24

Kedves perika72,

miután a tejszínt apránként hozzáadod a karamellizált cukorhoz, addig kel főzni, amíg el nem kezd besűrűsödni. Utána hagyni kell kihűlni, amennyire csak lehet. Minél jobban kihűl, annál sűrűbb lesz. Őszintén szólva, szerintem még nekem sem sikerült kétszer egyforma állagú karamellt csinálnom :) Ha bizonytalan vagy, ne add hozzá az összes tejszínt, akkor sűrűbb lesz. Ha túl híg, akkor pedig csak keveset csorgass a 2 réteg közzé (vagy ez el is hagyható) és többet tegyél a tetejére :)

Rooney
Rooney / Rooney Sat, 2014-10-11 12:22

Kedves Pianista,

Én 25cm-es kerek, csattos tortaformát használok. De lehet szerintem más formába is, illetve kisebbe is, legfeljebb kicsit vastagabb lesz a morzsa réteg. :) nagyobba viszont túl vékony lesz és akkor nem lesz tartása.

Pianista
Pianista / Pianista Fri, 2014-10-10 14:26

Kedves Rooney!

Nagyon tetszik a recept, meg fogom csinálni. Mekkora tortaformában készíted?

588
oreo keksz 40 db
vaj 3 ek
cukor 15 dkg
habtejszín 2 dl
sűrített tej 5 ek
tehéntúró 0.5 kg
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
porcukor 10 dkg
kókuszreszelék 3 ek
étcsokoládé 15 dkg
habtejszín 2 dl