Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Óriás májgaluska leves recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A leveshez

A májgaluskához

összesen: 503 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A leveshez

A májgaluskához

összesen: 2004 kcal

energiatartalom / 100 g *

A leveshez

A májgaluskához

összesen: 72 kcal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2010-12-14 15:21

Szóval, ha arra járok, mert nem vagyok Győrbe járó...:-)) Puszi!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2010-12-14 20:26

Ha nincsen húsdarálód a májat késsel is el lehet kaparni.
Kicsit maszatos a dolog de megéri kipróbálni.
Ráfekteted a deszkára lefogod a kezeddel és késsel elkezded ügyesen kapargatni.
Az sem baj ha lesznek benne apróbb darabok.
Ajánlom próbáld ki csirkemájjal próbálkozz.2-3 szem májból 1-2 jól beáztatott kicsavart zsemlével nagyon jó májgombócot tudsz csinálni. A végeredmény megéri a fáradtságot!
Puszi Marika

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2010-12-14 15:20

Oké, köszi szépen a választ, csak az a baj, hogy nincs húsdarálóm, és nem tudom sajnos a májat ledarálni, ezért használom a kenőmájast, de meg fogom próbálni, ahogy írtad. Egyébként tegnap pont azon gondolkodtam, hogy kéne bele egy kis lisztet rakni, hátha...:-) Ha Győrben járók, feltétlen kipróbálom! Köszönöm szépen!
Puszi :-)
Tímea

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2010-12-13 18:39

Jó ötlet! :-) Májkrémből vagy kenőmájasból szoktam csinálni, és mindig szét esik. Szerinted hogy lehet elérni, hogy ne történjen meg? Előre is köszönöm a segítséget! ( Volt az általánosban egy Kreszta Zoli nevű osztálytársam...most úgy 40 éves kb, lehet hogy ő a te volt kollegád?)
Szeretettel
Tímea

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2010-12-14 12:54

Szia Tímea!
Lehet májkrémből is készíteni kicsit több tojás és liszt kell bele akkor nem esik szét.
Azt ajánlom próbáld meg igazi darált májjal egész más lesz az íze. Azért ajánlottam, hogy érdemes megcsinálni az adagot és lefagyasztani.Utána nem fogsz többet kenőmájasból vagy májkrémből készíteni májgombócot, mert csak hamisítvány az igazihoz képest.Érdemes egy gombóccal próba főzést végezni, és ha szét fő tenni bele még egy tojást és egy kevés lisztet.
Akitől én főzni tanultam Varga Zolinak hívták, a vendéglőt pedig Kreszta-háznak.Nagyon sokat köszönhetek neki.Ha Győrben jársz érdemes kipróbálni nagyon jó kis hely szuper a konyhája.
Puszi Marika

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2010-12-13 10:17

De guszta, még gőzölög is...ma ilyet fogok főzni, csak kisebb adagot! :-)

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2010-12-13 16:55

A májgaluskából nyugodtan készíthetsz nagyobb adagot is. én mindíg leszoktam fagyasztani, és utána már csak beleforralom a levesbe.!

503
sertéscsont 1 kg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 nagy db
zeller 0.5 közepes db
karalábé 0.5 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
bors 1 ek
szegfűszeg 2 db
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
sertésmáj 0.5 kg
zsemle 3 db
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 nagy fej
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg