Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pampuska (Krumplis lángos 4.) recept

hozzászólások (8)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A sütéshez

A mártáshoz

összesen: 1124 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A sütéshez

A mártáshoz

összesen: 4491 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A sütéshez

A mártáshoz

összesen: 283 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyuszuli
nyuszuli Mon, 2014-12-29 16:05

Szegény nagymamám, mikor kislány voltam, ezt csinálta folyton, mert ez volt a kedvencem. Es nekünk is pampuska volt és marad is az :)
Koszonom a receptet!

sziszatinoge
sziszatinoge Tue, 2012-02-28 19:23

Sziasztok!

Az én nagymamám 80 éves,és nálunk is ez a neve:pampuska:)pedig nem szlovákiai:::)))isteni egyébként!

mancuri
Mancuri / mancuri Sun, 2011-11-13 19:56

Nagyon jol nez ki ez az etel. Annyit szeretnek csak hozza fuzni, h a pampuskanak semmi koze a krumplis langoshoz. A pampuska magyarul fankot jelent. Szlovak szo.Mi is igy hivjuk otthon(del-nyugat szlovakiaban) Kikereshetitek a googleban is. Kivancsi lennek, h hol hivjak pampuskanak a langost. Nagyon erdekes... :}}} Mindenesetre mindenkepp elkeszitem ezt a receptet. Nagyon fincsinek nez ki.

periscope
periscope / periscope Mon, 2013-02-18 19:14

Sziasztok!
Nálunk Vajdaságban az édes fánkot mondjuk pampuskának (de fánknak is), a lángos az lángos, a panírozásból kimaradt tojás és morzsa keverékét pedig puffancsnak hívjuk.

De ez is helységtől függően változó. Pl. a sűrű palacsintatésztába kevert almát kisütve lábatlan tyúknak hívjuk. :-) :-)

Végül is nem az a lényeg, hogy mi a neve, hanem az, hogy nagyon finom!!

Üdv. Erzsi

csuricsibe78
csuricsibe78 Thu, 2011-06-16 13:49

Sziasztok!
Ezt az ételt nálunk is gánicának nevezik és nagyon örülök,hogy rátaláltam a receptedre:) Én lekvárral imádom enni,párom inkább fűszeresen,tejföllel....a lényeg,hogy nagyon finom,bárhogy is hívják:) Köszi a receptet!:)

Müszi
Müszi Wed, 2010-05-26 16:02

Sziasztok !
Képzeljétek felénk meg az így készített krumplis lángost "gánicának" nevezik. Fogyasztják édesen pl. lekvárral, de feltétnek is. Bár tudom, hogy a gánica egyes vidékeken másféle ételt takar.
Örök igazság: "ahány ház, annyi szokás" és annyi íz !
Üdv: Marika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-11-15 12:07

Hello! A recept nagyon jó, biztosan fonom is.
Ám egy megjegyzés, ha szabad: a pampuska nem krumplis lángos, hanem fánk.
Köszönöm.

animoni
animoni / animoni Tue, 2009-11-17 10:55

 
Szia!
Mivel ezt a receptet páromon keresztül ismertem meg, ezért azt a nevet adtam neki, amit ő is használ rá. Nálunk a pampuska a panírozásból kimaradó tojás és liszt összekeverve és kisütve. Ezt az ételt meg krumplis pogácsának hívják mifelénk. A krumplis fánk az nálunk farsang környékén szokott lenni, és az édes.

1124
burgonya 60 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 3 db
3 kk
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
tejföl 2 dl
majonéz 3 ek
mustár 2 tk
fokhagyma 2 gerezd
cukor 0.5 teáskanál
citromlé 1 tk
fűszerpaprika 2 kk
bors 0 ízlés szerint