Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Peperonata- szegények lecsója recept

hozzászólások (11)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 209 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 416 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 35 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Sun, 2013-07-07 13:54

Mi is nagyon szeretjük a kaliforniai paprikát, még a lecsóban is. Annál finomabb lecsó nincs, mint mikor kimegyek a mertbe és frissen szedett szabadföldi paprikát és paradicsomot, hozok be a konyhába, és abból készítem a lecsót. Szinte érzik a napnak a zamata rajta. Már megértem 70 évet de a paradicsom közepét sose dobtam ki. Az adja a lecsó szaftját, és átjárja a többi anyagot is.
Egy kevés bazsalikommal kiváló ízt ad. Sokféle módon készítettem már, szalonnával, kolbásszal, virslivel cukkinivel, tökkel, mind mind kiváló, ha rendesen fűszerezik. A lecsó a nyár királynője.
Üdvözlettel:
Marika mama.

somitimi
somitimi Mon, 2012-07-02 12:08

Szia!
Én a lecsót kényszerből mindig kaliforniai paprikából csinálom, mert Angliában nincs tv paprika. Édesebb lesz, mint az otthoni, de a lecsó az lecsó :D Reggel, délben és este! Fokhagymával még nem próbáltam, de ami késik nem múlik...

EperUK
EperUK / EperUK Tue, 2012-08-21 21:10

Kedves somitimi!
Nem tudom, hogy Anglia mely részén laksz, de én Londontól Északra, Hertfordshire-ben. Nos, itt minden Közel-Keleti, Görög, Török boltban lehet kapni az un. TV-paprikát. Csemegét és csípőset is, a karalábról és a patiszonról nem is beszélve. Viszont mi is csak 1 éve költöztünk ide férjemmel, előtte Cornwall-ban (D-Ny-Anglia) laktunk, na ott én is meg voltam 'lőve':)
Üdv: Saci

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2012-07-02 12:10

Kedves Timi,

Én is akkor éltem ezen az olasz lecsón, mikor Németországban laktam, és nem nagyon jutottam rendes lecsópaprikához :)
De nagyon finom, érdemes így is kipróbálni :)
Szép napot!
Nóra

Wekerle
Wekerle Mon, 2012-06-11 20:50

Hámozás, magozás témában van sok érdekesség. Nemrég olvastam, hogy a híres angol uborkás szendvicshez a királyi konyhán meghámozzák az uborkát, és kidobják a magos részét is. A paradicsom hámozás-magozásól ez előző posztban írtam. Valami ráció lehet a dologban, mert a házilagos paradicsom eltevés korszakában használt passzírozó eszközök is elválasztották a magot is a létől. Ismerek olyan embereket akik a kenyér héját vágják le mert kemény, de higiéniai szempontból is jó, mert ugye a kenyeret nem lehet megmosni, mint a zöldséget (viszont van ugye kenyérpirító). A nyers zöldséget fogyasztóknak higiéniai okokból is célszerű mindent hámozni, és lehetőleg ecettel is semlegesíteni a baktériumokat, ha nem sterilizálnak főzéssel (a hideg vizes mosás nem sterilizál). Ennek ellentmond, hogy a túlzottan steril ételek fogyasztása leszoktatja a gyomrot a fertőtlenítő funkciójáról.

Wekerle
Wekerle Mon, 2012-06-11 20:33

Én sem nem hámozom, sem nem magozom ki a paradicsomot. A hámozást még csak értem, nehezen emészthető a héj, de a kimagozással a paradicsom fele elvész. Szükség van erre?

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-08-05 11:43

Kedves Nóra!
Elkészítettem és őszintén mondom isteni lett! Ma reggel (a tanácsod alapján) pirítóssal ettem, hát mit mondjak.... Talán még jobb volt, mint melegen. Imádom az ilyen ízvilágot. Köszi a receptet! Üdv.Edit.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2010-08-05 14:17

Kedves Edit!
Nagyon örülök, hogy ízlett, meg annak is, hogy még az alternatívát is kipróbáltad :)Szép napot!
Üdvözlettel:
Nóra

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-08-04 10:18

Szia Dacota!
Ez nagyon finomnak tűnik, délután elkészítem. Köszi, Edit.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2010-08-04 10:25

Kedves Edit!
Örülök hogy tetszik, remélem, ízleni is fog!
Szép napot és jó főzőcskézést!
Üdv:
Nóra

209
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
paradicsom 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fehérborecet 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek