Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirítós rántotta recept

hozzászólások (22)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 750 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 1 adag *

összesen: 750 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 267 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levendula5
Levendula5 Sun, 2014-09-14 10:06

Ma elkészítettem, és nagyon finom volt. Kacsazsíron pirítottam a kenyeret, a fokhagymát kihagytam, mert nem túlságosan szeretem, persze azért nem mellőzöm teljesen, amelyik ételből kihagyhatatlan ahhoz használom. Köszönöm az ötletet!

banadics
banadics Fri, 2013-02-15 20:25

Nálunk a Sárréten guba kenyérnek hívják. Jól megborsozzuk, az adja meg az ízét. Nagyon régen ettem, de most kedvet kaptam hozzá!

Szusza
Szusza Mon, 2012-11-05 12:39

Mi ezt cigányserpenyősnek nevezzük. Gyerekkorom egyik kedvence, nagymamám finomra reszelt káposztasalátával kínálta.

Kikamika
Kikamika / Kikamika Sat, 2011-12-10 13:07

Nagyszerű...imádom...reggelire tökéletes...köszönöm, hogy ilyen jól indulhatott a napom:) Kika

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2010-09-18 10:21

Szeretem az ilyen ételeket. Mikor az ember enni akar valami finomat, de nagyon gyorsan, ami épp otthon van, abból. Ehhez kell az igazi kreativitás, mikor egy-két egyszerű alapanyagból készülünk finomat főzni. Mert sok különlegességből sokkal könnyebb érdekeset kreálni.
A pirítós rántottát eddig nem ismertem, de az biztos, hogy kipróbálom, mert annyira átsüt rajta az a kedves nagymamás-nyaralós hangulat.
"Több a gyerek, mint a tojás" -ez nagyon tetszik. :))

muphrid
muphrid / muphrid Fri, 2010-09-17 17:14

Szia!
Ezt bizony én is készültem feltenni. :) Pár éve tanultam a volt barátomtól. Mindig mesélte, hogy az ő anyukája milyen jó tojásos kenyeret tud csinálni, úgyhogy muszáj volt egyszer megsütni. Igenám, de nem tudta pontosan, hogy hogyan is készül, én pedig az elmondás alapján egész másképp képzeltem el, így a következő készült: a kikevert, fűszerezett tojásokba belekevertem a kenyérkockákat, hagytam, hogy megszívják magukat, majd kisütöttem. (jó tojásos, mini bundáskenyerek lettek :) ) Mikor ettük, nem értette, hogy miért mosolygok annyira, azért jóízűen megette, megköszönte - de semmi extra. Persze nem hagytam annyiban a dolgot, és kérdőre vontam, hogy most akkor az én tojásos kenyerem nem is jó, csak az, amit az anyukája csinál? Nagyot nevetett, mert hát ő nem is gondolta, hogy ez tojásos kenyér. :) Megbeszéltük a félreértést, a végére mindketten nevettünk. Elmesélte, hogy ez akkor tud jó vacsora lenni, ha mindenki tojást enne, de több a gyerek, mint a tojás... Szép napot! :)
Vica

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2010-09-17 16:36

Hú, ez jól hangzik! Biztosan megcsinálom valamikor, köszi a receptet! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-09-17 12:09

Kedves AzEszter!Szerintem ez úgy jó, ahogy van.Egyszerű :nagymamás, finom.Ha ő így hívta, hagyd meg a nevét annak, ahogy akkor hívtátok.Hivatalos név ide vagy oda.Egyszerű és ugyanakkor finom.Igazi,házi,kertből szedett paradicsommal, mennyei lehet.Köszi:Éva-Anyóca

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-09-17 11:01

Köszönöm az eddigieket, felveszem az egyéb elnevezés listába!

vezsu
vezsu / vezsu Fri, 2010-09-17 10:44

Nálunk simán csak mozaik rántotta volt a neve. Miért???Ki tudja..:::))))..De pontosan úgy csináltuk, ahogy le írtad a receptben.

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Fri, 2010-09-17 10:41

Én is úgy vagyok mint modosa, volt eszembe föltenni, de nem került rá sor. Én a kenyeret szárazon bedörzsölöm fokhagymával,kockára vágom,kevés olajon ropogósra sütöm. A jól felvert tojásba apró kockákra vágott sajtot teszek, ráöntöm a forró kenyérre, és csak kocsonyásodásig sütöm.
"Spanyol kenyéromlett" néven van F. Nagy Angéla szakácskönyvében, én onnan vettem. Laura kis korában elnevezte "ropogós tojásnak", gyakran csinálom. Puszi, Zsóka néni.

vezsu
vezsu / vezsu Fri, 2010-09-17 10:54

Fokhagyma? Hogy nekem eddig miért nem jutott ez eszembe? Pedig a fokhagymás pirítósért élek-halok. De jó hogy vagytok !!!!!!....koszi. Van is othon egy jókora száraz kenyér, na ki tudja mi lesz nálunk ma a vacsora...:::)))))...Hozzá egy kis száraz Tokaji....ebben a kodos idóben (nálunk sajna ez van)...remek estének nézunk elébe......::))))...

vezsu
vezsu / vezsu Fri, 2010-09-17 10:27

Bizony, bizony...erre én is nagyon jól emlékszem. Egyszerú, gyors, mégis finom!!!!!!
Mellesleg ez volt sokáig az egyetlen étel amit el tudtam készíteni magamnak (mint gyerek), ha nagyon éhesen jottem haza a suliból. Most ha vissza gondolok, anyu nagyon ugyesen megtanított nem éhen halni...:::)))...tényleg, már 10 évesen az én dolgom volt az egyszerúbb ételek elkészítése othon, mikor nagymosás volt. Ha lenne lányom így csinálnám.... Koszi, hogy a tobbieket is megtanítod milyen egyszerú ételek is lehetnek finomak. Aki nem ismeri, próbálja csak ki bátran.
Puszi Zsuzsi

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-09-17 10:31

Zsuzsi, nem volt nálatok valami neve? Én is ott ültem a gép felett, hogy mi a nyavalyának kereszteljem el... :-)

modosa
modosa / modosa Fri, 2010-09-17 09:52

Hát ez csúúúcs! Van nekem egy nagyon hasonlóm, szintén nagyi örökség, pont a héten mondtam B-nek, hogy be kéne küldeni, erre tessék, megelőzöl :) Nálunk Tohake névre hallgat, és egészen mostanáig szentül meg voltam győződve, hogy a nagyim találmánya. Amíg beküldöm a mi verziónkat, lehet találgatni a nevét illetően :) pusziA

750
tojás 3 db
kenyér 1 szelet
füstölt szalonna 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd