Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott karfiol 2. recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 2236 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 4473 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 322 kcal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2016-06-08 09:26

Este készítettem. Vacsorára salátával tökéletes volt!

tetej
Tetej / tetej Sun, 2011-06-19 18:57

visnyoo, Én is ugyan így csinálom,már évtizedek óta.Isteni finom.A családban vannak vegások, vagyis elég sokszor kerül az asztalra.

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Thu, 2010-12-23 19:33

A rántott karfiol az egyik nagy kedvencem, de ha frissen készítem én sem főzöm meg soha. Nyersen lassú tűzön vaj puhára megsül. Ha viszont télire rakom el mélyhűtőbe, akkor kettő percig főzöm, és amikor kihűl sózom, majd bepanírozom és tálcára egymás mellé rakom. Berakom a mélyhűtőbe, és amikor megfagy, bezacskózom, mert utána már nem fagy össze. Télen csak elő kell venni és kisütni, és olyan finom, mintha frissből lenne azonnal készítve. Érdemes kipróbálni, én évek óta ősszel mindig rakok el a téli napokra, hisz akkor már a friss nagyon drága.
Mindenkinek Békés Boldog Ünnepeket kívánok!

berkatag
berkatag Sun, 2010-12-12 22:26

Most kóstoltam meg ismét a saját magam készítette rántott karfiolt,nagyon szeretem. Úgy készítettem,ahogy ide le van irva,fincsi lett.

visnyoo
visnyoo Sun, 2010-12-05 10:26

nagyon szeretjük, évtizedek óta csinálom:-) én csak annyit főzöm, felteszem hideg sós vízbe és a forrástól számítva 2-3 percig. Szintén tartárral, ma is ez készül, mellé egy kis rántott husi, hogy a "fiúk" se maradjanak éhen:-)) meg rántott gomba, rántott sajt.

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Wed, 2010-11-17 10:35

Sziasztok!barátnőmtől tanultam,hogy nem főzöm meg a karfiolt.Az ízlésnek megfelelően sózott zöldség kiválóan panírozható.Szép lassan körbesütve tökéletes állagúra sül:).Jó étvágyat:)

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Sat, 2010-12-04 12:43

Így szinte kizárható a túlfőzés, viszont tényleg lassú sütést igényel. Én még nem mertem kipróbálni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-14 11:26

Az este a rántott karfiolodat ettük tartár mártással. Kikenekedtünk, degeszre ettük magunkat.

2236
karfiol 1 kis fej
tojás 4 db
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
3 tk
napraforgó olaj 4 dl