Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rigó Jancsi Vicikó konyhájából recept

hozzászólások (26)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 601 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 6002 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A krémhez

A tetejére

összesen: 292 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lizzy73
lizzy73 Sun, 2015-03-29 19:42

Elkészítettem, szuper recept, köszönöm!
Ha valaki Cserpes tejszínből csinálná, nem kell hozzá zselatin sem, gyönyörű lesz anélkül is a hab :)

szili.nora
szili.nora Sat, 2014-02-08 14:22

Nagyon finom lett, de sajnos a teteje darabokra tört, nagyon csúnyán tudtam csak felvágni, pedig vendégségbe készült :(

csuricsibe78
csuricsibe78 Tue, 2014-05-13 17:35

Forró vízbe mártott,éles késsel nagyon szépen fel lehet szelni a csokimázas sütiket. :)

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2014-03-30 20:39

Szia Nóra! Sokszor sütöttem már Rigó Jancsit, ez a recept tökéletes, de!!! A felső lapot megkenem csoki mázzal, mielőtt ráteszem a krémre, várok, míg megszilárdul egy kicsit, szétvágom darabokra , utána darabonként teszem rá a krém tetejére. Tálalás előtt vágom csak szét darabokra a süteményt.A forró vízbe mártott kés jó tanács, betartandó. Ha krémest csinálok, ott is mindig előbb felvágom a tetejét, aztán teszem rá a krémre. Próbáld ki, menni fog. Zsuzsa

Niccole
Macskamentha / Niccole Sun, 2013-12-01 00:20

Sziasztok!

Igaz, hogy nem ma kezdtem a sütés-főzést, de azért még ifjonc vagyok. Így felmerült bennem egy már-már bugyuta kérdés. A tejszínt (ami nyilván habtejszín) ugyanúgy fel tudom verni kézi mixerrel, mint pl. a tojás fehérjét? Őszintén, eddig habtejszínből habot csak erre alkalmas szifonban készítettem patronnal, és most kissé elvesztem. Jelenleg Dél-Angliában vagyok és december 5-én lesz egy karácsonyi parti (egy közösséggel), ahová ezt szeretném elkészíteni, mint igazi magyar süteményt. Szóval előre is köszi a választ!

Üdv.: Niccole

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-12-01 15:49

Szia Niccole!

Igen habtejszín kell hozzá.
A zsírszázalék tartalmától függ, hogy habbá lehet-e verni, vagy sem.Itthon a habtejszín 30% zsírtartalmú. Ez tökéletesen megfelel.
Ettől kevesebbel szerintem ne próbálkozz, lehet, hogy nem sikerül.

A másik titok, hogy nagyon le kell hűteni a tejszínt felverés előtt. Érdemes az edényt is betenni rövid időre a hűtőbe, majd csak közvetlenül a használat előtt kivenni. Kézi mixerrel is könnyedén fel lehet így verni.

A edény nagysága sem közömbös, tapasztalatom szerint. A kész hab kb a folyékony tejszín jó duplája lesz, térfogatban.De ahogy írtam imént, tapasztalatom szerint, nem jó, ha nagyon nagy edényt használunk a felveréshez.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni, és hogy sikered lesz ezzel a már majdnem hungaricum sütivel!!! :-)
Ha van kérdésed még, nyugodtan írj, ha tudok, próbálok segíteni!
Ki kell rukkolni 5-én!!! :)

Üdv:-) Vici

balintmonika
balintmonika Sun, 2013-10-20 16:58

Annak ellenére,hogy a tejszín luxuscikknek számít kis hazámban Berzengóciában,és a zselatinnal is volt már nézeteltérésem,nekifogtam a nagy műnek.Azt hittem,az általam vásárolt kakaó a legjobb minőségű,de tévedtem.Ráadásul még meggyet is tettem a krém közepébe.A krém színe kívánnivalót hagy maga után(a kakaó minőségtelensége miatt),de a meggy nagyon jó ötletnek bizonyult.És a férjem is meg volt elégedve a krém mennyiségével(ami nem kis elismerés tőle).Tehát ez is egy klasszikus Vicikós recept(számomra a Vicikó egyet jelent a sikerrel a konyhában)Köszi...

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2013-10-21 12:10

Szia Mónika!

Örülök, hogy elkészítetted a nagy művet! Annak is, hogy tejszínt használtál, ami valóban nem olcsóság, főleg ebben a mennyiségben, de ha azt számítjuk, hogy ebből az összegből hány szelet süti jön ki, akkor már nem is rossz az arány. Igaz?

Én holland kakaót ( ez a neve is ) szoktam használni mindenbe, szerintem igen jó minőségű. Van utántöltős zacsiban ( barna ), és dobozos formában is. Nem drága nagyon, és nekem ez tetszik a legjobban. Az egyik legmagasabb kakaóvaj tartalmú, ( ami a minőségét jelöli) finom az íze, és nagyon szép a színe!

Jó ötlet a meggy, igaz így már majdnem lúdlábat készítettél :-) De a lényeg, hogy jól sikerült, és ízlett a családnak!

Köszönöm az utolsó mondatodat, igazán nagyon kedves vagy! :)

Üdv:-) Vici

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Fri, 2013-06-28 15:36

Szia Vicikó!
Most lett kész a süti és nem bírtam megállni, vágtam a széléből... Annnyira finooom!!!
Mindenképpen ezt a zselatinos megoldást választottam, mert rosszul vagyok a hulalától. Még annyit változtattam rajta, hogy nyírfacukorral és folyékony édesítőszerrel édesítettem, és a piskótát zabpehelylisztből készítettem.
Szóval nagyon köszi a szuper receptet és külön köszi a történeti hátteret! :)
Üdv,
Zsanna

finis
finis / finis Sat, 2012-05-05 09:26

Kedves vicikó!szerinted működik hulalával is?mert csak arra gondoltam,hogy belekavarok kakaóport mert nagyon gyorsan kellene csinálnom valami sütit.(én és a zselatin nem mindíg vagyunk jó barátok már ha érted mire gondolok :)) kicsit félek tőlle.

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2012-05-07 13:24

Kedves finis!
Ne haragudj, de a hulala-t egyáltalán nem ajánlom! Semmibe se! Mert az maga a tökéletes műanyag!
Ha már egy ilyen finom sütit készítesz, add meg a módját!
Szerintem, ha a recept alapján megpróbálod elkészíteni, nem fogsz csalódni, és barátságot fogtok kötni egy életre, Te és a zselatin! :-) , mert nagyon egyszerű a használata, csak egyszer kell megpróbálni.
Bocsi, hogy csak most válaszoltam...!
Kíváncsi vagyok a kísérletedre!
Üdv: Vici

KisEdi
Edi / KisEdi Fri, 2013-05-03 14:06

Istenem, végre valaki, aki nem eszi két pofára a margarint és a növényi habokat! :)
Akinek nem megy a zselatinozás (én is kerülöm) annak ajánlom figyelmébe a zselatin fixet, nagyon szépen megfogja a tejszínhabot, joghurtos, tejfölös krémeket, csak el kell olvasni a csomagolását hogy hogyan kell elkészíteni :)

maria54321
maria54321 Thu, 2012-04-19 19:50

Köszönöm a receptet ,mert ma van a lányom születés napja és valami nagyon csokis sütit kerestem neki, ez pont nagyon jó lesz .

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2012-04-19 20:52

Kedves Mária!
Nagyon szívesen, és még jobban örülök, ha szülinapi süti lesz belőle. :-)
Boldog születésnapot a lányodnak!
Igen hamar elkészül, és rögtön lehet is enni!
Üdv: Vici

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-04-19 15:20

Kedves Vicikó !
Nagyon szép a sütid, ( és bár ismerem ) de jó érzékkel, szépen megfogalmaztad ennek a finom süteménynek a történetét is. Gratulálok !Szeretettel üdvözöllek: Anci

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2012-04-19 23:13

Kedves Anci!
Köszi a dicséreted! :-)
Gondoltam, hátha valaki nem ismeri ezt kalandos süti-történetet, ezért megírtam. Olyan kedves!
Szép hétvégét kívánok Neked!
Üdv: Vici

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-04-20 06:07

Kedves vicikó !
Aranyos vagy, hogy megírtad, én a magam részéről nagyon örülök az ilyen történeteknek, mert
érdekel !Köszönjük szépen, várjuk a továbbiakat !Szép Tavaszt !Üdv: Anci

nutria
Asszonycicc / nutria Thu, 2012-04-19 14:45

Egyszer készítettem, egy újságban talált recept alapján, ott csokit kellett tejszínnel összekeverni. Persze mivel nem várhattam meg, hogy teljesen kihűl a csoki, hisz megdermedne, úgy kevertem a tejszínhabba. Hát összeesett, és fele ilyen vastag krém nem lett. :)
De ezt a verziót ki fogom próbálni, mert maga a süti nekem van kitalálva - sok-sok csoki. :D

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2012-04-19 23:10

Sok szerencsét hozzá, nekem így mindig jól sikerül.
És szerintem sokkal könnyedebb, mintha csokival készülne, és így is nagyon finom csokis :-)
Üdv: Vici

Szuette
eSZeM / Szuette Thu, 2012-04-19 14:39

Kedves Vicikó!
Nagyon tetszett Rigó Jancsi rövid életrajza. Köszi, hogy utánanéztél és leírtad. Még a sütinek is megpróbálok nekifutni, hátha sikerül:)
Üdv: Szuette

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2012-04-19 23:08

Kedves Szuette!
Igen, nekem is tetszett mikor először hallottam róla, így gondoltam, le is írom most.
Szerintem biztos jól fog sikerülni,ha nekifutsz :-), igazából nem nehéz süti.
Üdv: Vici

601
tojás 8 db
porcukor 8 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 6 evőkanál
habtejszín 900 ml
porcukor 150 g
vaníliás cukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
zselatin 2 ek
tej 100 ml
étcsokoládé 200 g
vaj 50 g