Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti recept

hozzászólások (58)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A sütőforma előkészítéséhez

  • 2 g vaj17 kcal

A felfújthoz

összesen: 647 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A sütőforma előkészítéséhez

  • 14 g vaj100 kcal

A felfújthoz

összesen: 3881 kcal

energiatartalom / 100 g *

A sütőforma előkészítéséhez

  • 0.6 g vaj5 kcal

A felfújthoz

összesen: 180 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (58)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Odett2004
Odett2004 Sat, 2019-07-20 10:35

Csatlakozom Anóta hozzászólásához, a legfinomabb amit valaha ettem! Szintén nagyon sokszor elkészítettem, épp most is folyamatban! Köszönöm!

Anóta
Anóta Wed, 2019-03-06 19:39

A legfinomabb rizsfelfújt, amit valaha ettem! Már vagy 15x elkészítettem.. :)

zsömike
zsömike Sat, 2019-06-01 17:32

Finom! Nem szoktam kimérni az adagokat a rizskochhoz, de most megtettem-megérte!
Féltem a 2 dl tejföltől, hogy ragacsos lesz, de egyáltalán nem. Duplafalú tejforralóban főztem a rizst (ha még létezik ilyesmi), így simán ott lehet hagyni, közben mást csinálni, időnként átkeverni. A teteje tényleg hamarabb pirul, akkor le kell fedni (ahogy mások is írták), így teljesen jól átsül. 180 C, légkeverés mellet kb. 50 perc volt, nem lett kérges, tök jó állagú. A tejföl pedig kicsit lazábbá teszi- nagyon jó, köszi!

kiralylany
kiralylany Sat, 2018-01-13 16:04

Elkészítettem ma, nagyon finom lett, lágy és szaftos. Köszônöm szépen a receptet. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2018-01-07 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-01-06 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.01.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

lamorena
lamorena Sun, 2017-06-25 18:46

Mennyei lett, köszi szépen a receptet!! Életem első tökéletes rizskochja és a férjemet is sikerült meggyőznöm róla, hogy igenis létezik könnyed krémes rizsfelfújt és még akár magában is megállja a helyét.

bahemaaf
bahemaaf Sun, 2017-06-04 20:28

Nagyon finom, köszi a receptet. Normál, hosszú szemű rizzsel is tökéletesen működik - ha netán ez tartana vissza valakit az elkészítésétől. :-)

fannikutya
fannikutya Fri, 2017-05-19 22:03

Elkészítettem, nagyon finom és kiadós volt. Tettem bele még mazsolát és citromhéjat is mert én ezekkel szeretem a rizsfelfújtot. Kitűnő a recept .

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2017-05-17 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.05.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Pinta35
Pinta35 Mon, 2017-04-24 13:34

Elkészítettem a recept szerint a rizskochot és életem legjobbja lett. Tökéletes és nagyon finom ízvilágú recept, én csak annyit módosítottam, hogy citrom héjat adtam hozzá. Ezek után biztos, hogy csak így fogom elkészíteni. Köszönöm a receptet.

Titi26
Titi26 Wed, 2016-04-20 18:14

Kedves Vicikó! Ma megcsináltam ezt a rizskókot és isteni finom lett. Mindent úgy csináltam ahogy a receptben állt és nincs benne hiba! :) Köszi hogy megosztottad velünk :)

Szilárd07
Szilárd07 Fri, 2015-10-30 18:14

Köszi a receptet! Nagyon finom és puha lett! Még másnap se volt kőkemény. :)
Talán túl sok tejjel csináltam (nem nagyon méricskéltem), és a közepe sütés után folyós volt, de levettem a hőfokot és még 10-15 percig "elpárologtattam" a felesleges folyadékot és tökéletes lett. :)

Yakuza
Yakuza Tue, 2015-06-23 12:27

Szijja! Ma kb. 100-adjára ;-) készitettem el ! Nagyon bejön nekünk a rizsfelfújt -ad Vicikó! Isteni ! Ez az igazi! Peeeerfekt! :-) Csajszik ne váltotassatok semmit rajta, ahogy - amennyit Vicikó ír, pont úgy csináljátok! Ui.: Más recepteid is szuperok! Üdv.Bea

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2015-06-23 15:09

Kedves Bea!
Ennyi dícséretet kapni egyszerre..., nagyon kedves vagy!
További szép estét kívánok Neked szeretettel :-) Vici

Gaby
Gaby Tue, 2015-04-28 09:08

Kedves Vicikó! Ez valami isteni lett. Soha életemben nem sikerült ennyire jól a rízskoch, pedig úgy 40 éve gyakran próbálkoztam vele. Köszönöm szépen!

b-n
b-n Tue, 2015-02-03 12:27

Még nem készítettem tejföllel, de csak jobb lett tőle.

inyencke
inyencke Sun, 2014-11-16 15:15

Ez egy nagyon jó recept, én csak egy keveset módosítottam. A rizst 4 dl kókusztejjel gazdagítottam, a tészta tetejére 1 tábla fehér csokit kockáztam, és 1/2 tábla 72 %-os csokit olvasztottam,amihez darabolt meggyet tettem, pici rummal, és azzal díszítettem.
Köszönöm a recit.

Zsuzska69
Zsuzska69 Sun, 2014-09-14 14:48

Ma készítettem el másodszorra és mindkét alkalommal tökéletes lett! Cukor helyett xilitet használtam és tettem hozzá egy kis fahéjat is mert nagyon szeretem az illatát és az ízét. Másfél órán át sütöttem, de a tetejét letakartam alufóliával hogy ne égjen meg. El kell tennem szem elől, hogy ne együk meg 3 perc alatt. Köszönöm a receptet, csak azt tudom mondani hogy tökéletes!!!!

ayreon
ayreon Fri, 2014-07-18 14:11

2szer próbáltam sajnos a közepe nem sül át, a külseje meg odaég, 180 fok, légkeverés, ahogy írja a recept... valami nem stimm.. mind a 2szer kuka... :(

catwalk
catwalk Tue, 2015-01-13 09:04

én légkeverés nélkül készítettem, és átsült , szerintem felesleges a légkeverés, ha nagyon pirul a teteje akkor alufóliával letakarom

Kerigabi
Kerigabi Fri, 2014-05-23 14:46

Nagyon köszönöm a receptet.Gyerekkorom egyik kedvenc étele volt.Most,hogy rátaláltam a receptre,minden héten egyszer elkészítem és nagyon finom.

peppa
peppa Thu, 2014-05-22 07:08

Nagyon finom, jó szaftos lett! Köszi a receptet! :)

ingici
ingici Tue, 2014-03-11 09:49

Elsőre sikerült!!! Mentve :)))) Még anyósom is azt mondta,hogy ilyen finomat nem evett eddig,pedig aztán neki a kedvére tenni,hát nem egyszerű :)))) Köszönet a receptért!!!

ziza83
ziza83 Sat, 2014-01-18 10:16

Köszönöm szépen a receptet, isteni volt, gyorsan el is fogyott. Én még ilyen lágy rizsfelfújttal életemben nem találkoztam :) Gratulálok!

Pista39
Pista39 Sat, 2013-11-30 09:38

Végre egy olyan rizskoch ami nincs teletömve reszelt citromhéjjal. Én tudom, hogy miért tesznek majdnem minden sütemény-félébe citromhéjat, csak nem árulom el, mert még valakinek megbántanám a harmatos lelkét.
Ez így ahogy van nagyon finom.
Köszönöm

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2013-10-22 21:55

Én is köszönöm, hogy visszajeleztél, és örülök, hogy ízlett is! :-)

Üdv:-) Vici

Ollocska
Ollocska / Ollocska Wed, 2013-10-23 08:19

Mindig annyira orulok, mikor jo recit talalok.
Sajnos mindig osszeesik a felfujtam, kb. 10-20 perccel azutan, hogy kivettem, centimeterekkel laposabb. Pedig priman felfujodik a sutoben. (maskor is csinaltam, nem a Te recid utan, es akkor is igy volt)
De az ize kivalo, es pont olyan, amilyennek szeretem!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Mon, 2013-08-19 21:14

Hát igen!Akkor szép a rizsfelfújt,ha szép sárga.A Mamám 5 tojással készítette,persze aranysárga volt,és 5 cm magas.Na és persze szépen megsült,nem volt nyers.A mazsola,és a citromhéj,vagy aroma elengedhetetlen belőle, ahogy a vanilin is,de nekem van más titkom is,majd valamikor feltöltöm.Jól néz ki a tiéd is,csak egy kis kitérőt tettem,bocs!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-07-19 10:45

A tegnapi nap is készítettem,- a nagy hőségben ennyi tellett tőlem,- de azt mondta a családom, többet ért, mintha csodahúsos pörköltet vagy sültet csináltam volna, délután rájártak, estére alig maradt.:)
Köszönöm szépen.:D
Éva-Anyóca

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2013-07-19 21:44

Kedves Éva!

Olyan régen " beszélgettünk " ! Örülök, hogy írtál!!! :-)
Jó ok volt a rizsfelfújt:-))) váljék kedves egészségetekre!

Bizony a napokban megint kezdenek nagyon befűteni nekünk, és mindig azon kell gondolkozni, hogy mit is főzzek, ami nem nagyon melegíti be a konyhát, meg nekem sem forr fel az agyvizem!

Remélem jól vagytok, jól telnek a nyári hónapok?!
Nálunk épp tegnap kezdett tombolni a vakáció, és még van pár hetünk hál' Istennek.
Megpróbálok feltöltődni a hosszú, következő évre!

Szép, nem túl forró napokat, és jó pihenést is kívánok Nektek a nyár további részére!
Vici

647
vaj 1 ek
rizs 350 g
tej 700 ml
víz 300 ml
vanília 1 db
barna cukor 160 g
vaj 80 g
tejföl 200 ml
tojás 5 db
1 csipet
sárgabaracklekvár 4 ek