Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós, omlós, sült kacsacomb - Vicikótól recept

hozzászólások (105)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1745 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 3491 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 291 kcal

Hozzászólások (105)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kiscsontos
Kiscsontos Tue, 2019-12-10 16:22

Szia! Hát, már 2019 van és nagyon izgulok, mert életem első kacsacombja sül fólia nélkül (már tiszta füst az egész lakás a kipattogó és sütőmben szétloccsanó égett zsír szagától) de optimista vagyok. Félek, kiszárad, ezért fordítás és locsolás után gyorsan ráraktam fóliát a biztonság kedvéért. Remélem, jó lesz, mert ma már átvert a szárnyasos a Rákóczi téri piacon (4 helyett 3 combot adott) én bűnöm, nem figyeltem, nagyimmal konzultáltam, hogy életem első ludaskásáját elkészíthetem-e kacsából (mert libát nem leltem 48 óra alatta sem). Majd írok, milyen lett!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-12-27 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.12.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

csilla88
csilla88 Wed, 2018-06-06 21:49

Kedves Vicikó :) már többször készítettem a recepted szerint, természetesen kacsánként eltér azért a sütési idő, de hála neked mindig tökéletes a végeredmény :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-12-26 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.12.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-12-24 18:54

Ó, kedves Vicikó!

Gratulálok a FACEBOOKON való kiemelésedhez is - fél órával ezelőtt -, igazán kedvesek Hozzád a Nosalty csapatának tagjai! :))) Ezt nem mindenki mondhatja ám el magáról, bizony! :)

Szép Karácsonyt, kedves Vicikó! :)

bernievi
bernievi Fri, 2017-04-21 21:47

Kedves Vicikó! :)

Most fogok először megpróbálkozni otthon kacsa sütéssel a népszerű recepted alapján.
Van ötleted, hogyan lehet esetleg a narancsot belecsempészni sütés közben?
Eredetileg narancsos kacsát szerettem volna készíteni, de nem találtam még egy ilyen népszerű receptet, mint a Tiéd, a narancsos változatok között sem.

Válaszod előre is köszönöm! :)

Moksaphoto
Moksaphoto Sat, 2017-02-25 16:48

Vicikó, minden elismerésem! Ez a tökéletes kacsa! Én még annyival megspékeltem a dolgot, hogy az első fordítás után 10 perccel almákat pakoltam a húsok köré és meglocsoltam a tetejüket a zsírral. Utána kb. 25 perc elég is volt a végkifejletig. Az alma is jobban megtartotta az ízét így, hogy nem az elejétől volt sütve a hússal. Nagyon finom lett, 2 perc alatt elfogyott! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-12-25 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.12.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-12-24 19:02

Ez a cél az idén is, épp egy évvel később, k. Nosalty csapata?!
Kellemes ünnepeket Nektek! :)))

ancsika0719
ancsika0719 Wed, 2015-11-04 00:19

Szia :-)
Nagyon jó a recepted, ma elkészítettem életem első kacsa combját, de nem úgy sikerült ahogy én szerettem volna, élfogyott ,így nem lett olyan rossz, de én nem ilyennek gondoltam, hogy lesz mire elkészül.
Mit csináltam rosszul : megmostam, besóztam, bekockáztam, előmelegített sütőbe sütöttem , de túl száraz lett , mit csináltam rosszul?
Amúgy tényleg jó lett, de iszonyat száraz lett.
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv? ancsa

kaboci
kaboci Fri, 2016-05-13 09:56

annyit tudok segítségül írni, hogy én locsolgatni szoktam sütés közben kb. 20-25 percenként a saját zsírjával és úgy garantáltan nem szárad ki-Egyébként lefedve sütöm és az utolsó 15 percben veszem le róla az alufóliát.

Koni08
Koni08 Sat, 2015-01-17 00:10

Szia Viciko, kerlek valaszolj holnap legkesobb, mert nagyon fontos! :) egesz kacsavalmis igy banunk el? A zsemlegomboc es a lilakaposzta parolt valtozatanak receptjet hol talalom? Koszonom!!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2015-01-17 12:42

Szia!

Én nem szoktam egyben sütni a kacsát, mert szerintem darabokban sütve finomabb, jobban kisül a sok zsírja. Végül is, lehet hasonlóan készíteni, próba szerencse.

A két másik receptem linkje:

http://www.nosalty.hu/recept/eredeti-bajor-zsemlegomboc

http://www.nosalty.hu/recept/parolt-lilakaposzta

A zsemlegombócot nagyon kevés vízzel kell megnedvesíteni, tartalmas zsemle kell hozzá, és nem kell több tojás bele! Csak segítségképp írom, és nem kell a hozzászólásokban írt egyéb tanácsot megfogadni. ( liszt, és nem tudom mennyi plusz tojások, stb.. )
De a biztonság kedvéért, tervezz más köretet is hozzá, mentésre, lehet hogy nem sikerül elsőre a zsemlegombóc. :-)

Jó sütés-főzést kívánok!
Üdv:-) Vici

Koni08
Koni08 Sat, 2015-01-17 13:21

Szia! Nagyon kedves vagy, koszonom! Akkor igy probalom majd, megnezem a receptjeidet! :) koszikoszi!!

gaspareszter
geszti / gaspareszter Fri, 2015-01-02 20:18

Karácsonyra sütöttem kacsacombot a te módszereddel és nagyon-nagyon finom lett! Köszönet a receptért :)

albert81
albert81 Sun, 2014-05-18 12:44

Kedves Vicikó!
A 3. pontban azt írod, hogy bőrével lefelé tegyük a tepsibe és addig süssük, amíg barna nem lesz. Nem felfelé kéne legyen akkor?
Mindenesetre így próbálom aztán meglátjuk milyen lesz :)

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2014-05-31 14:33

Kedves albert81!

Ne haragudj, hogy nem válaszoltam, nagyon ritkán szoktam írogatni már itt.

Igen, így sütöm, hogy először a bőrös oldala van a tepsire fektetve, majd miután jócskán kisült a zsírja, és kissé meg is pirult, fordítjuk a a bőrös oldalával felfelé. Azaz a húsos oldala kerül ekkor a tepsire.
Meglehet, hogy fordítottnak tűnik, mint az megszokott, de ez a kis eltérés segít benne, hogy tökéletesen kisüljön a zsírja. Szerintem.

Remélem jól sikerült a múltkori sülted!

Üdv:-) Vici

albert81
albert81 Sun, 2014-06-01 08:24

Köszi a választ, én fordítva csináltam, de azért finom lett. Azért majd kipróbálom így is :)

antalos
antalos Sat, 2014-05-31 11:02

Igen, nekem is ez a problémám. Ha a továbbiakat olvassuk, akkor értelemszerűen először bőrével FELFELÉ a logikus. Jó lenne persze ha a receptgazda döntene efelől...:)
Végül hogy csináltad? És milyen lett?

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2014-05-31 14:26

Kedves antalos!

Ahogy a leírásban is szerepel, először a bőrös oldala van lefelé, azaz érintkezik a tepsivel. Majd miután megszínesedik a bőre, kisült a zsírja, ekkor fordítjuk meg a combokat, így a húsos fele kerül alulra. A bőre felül van.
Innentől nem kell forgatni, annál is inkább, mert a a bőre kissé ragadós, és odasülne a tepsire.

Lehet, hogy logikátlannak tűnik, de nekem így vált be!

Üdv: a receptgazda

antalos
antalos Sat, 2014-05-31 22:19

Kedves Vicikó!

Úgy érzem, megbántottalak, pedig szerintem csak félreértettél. A logikátlanságot nem az elkészítés módjában látom, hanem a recept leírásában, és azért, mert ha valaki azt írja, hogy addig sütjük, amig megszinesedik a bőre, akkor az ember arra gondol, hogy azt látja hogy épp milyen a színe, vagyis az van felül, mert hogy alulra nem tudok látni.
De a válaszod egyértelművé tette, hogy csak én gondolkodom túl mereven és jól írtad le az utasításokat.
Kérlek, ne haragudj, nem kötözködni akartam, csak biztos lenni, hogy jól értek-e mindent. Holnap készülök kipróbálni, pont jókor jött a válaszod és nagyon köszönöm.

Üdv: antalos

enyediandrea
enyediandrea Tue, 2014-04-29 16:27

Kedves Vicikó, egy fél kacsát sütöttem meg a recepted szerint és nyam-nyammmm! nagyon finom lett. És puha. Köszönöm :)

1745
kacsacomb 4 db
0 ízlés szerint