Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-kolbászos karaj recept

hozzászólások (2)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1717 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 10304 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 557 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagymamareceptjei
Nagymama receptjei / nagymamareceptjei Thu, 2014-04-03 17:18

Szia Napsugár!
Természetesen nem kötelező :)
Én azért szoktam a húsokat (kivéve a csirkét, pulykát és halat) bepácolni, mert attól omlósabb és puhább lesz az állaguk és ahogy megfigyeltem, kevesebb a sütési idejük is. Egy kedves balatonfenyvesi ismerős (aki már évek óta sütödét üzemeltet a parton) mondta nekem, hogy próbáljam ki, hogy nem csak 1-2 órát/napot pácolok, hanem minimum egy hetet, sőt, ő van, hogy egy hónapig is szokta.
A pácot egyébként itt nem 2 ek. olaj és fűszerek keverékének kell elképzelni, amivel a hús be van dörzsölve... Én úgy szoktam, hogy egy nagy tál aljára 2 ujjnyi olajat teszek, majd bele a hús, amit borssal és fokhagyma granulátummal fűszerezek, majd megint olaj, hús, fűszer, a végén pedig még 2 ujjnyi olaj zárórétegnek. Az olaj miatt nem jut oxigén a húshoz, így az nem romlik meg, de átveszi a fűszerek aromáját. Még néhány szem egész borókabogyót is teszek hozzá, sót viszont nem (azt majd csak az elkészítésnél).

1717
sertés rövidkaraj 50 dkg
napraforgó olaj 10 dl
fokhagymapor 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős kolbász 20 dkg
trappista sajt 30 dkg