Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos paradicsomos padlizsán tallérok recept

hozzászólások (8)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 122 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 244 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 51 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Tue, 2012-10-02 14:50

Kedves "Zsuffa"!
Köszi a receptet, elmentettem, ki fogom próbálni, mivel szeretek új ízekkel kísérletezni,
és nem utolsó sorban kedvencünk a padlizsán.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

konyhaboszi
konyhaboszi Thu, 2012-08-16 15:37

Sziasztok!
Fél éve találkoztam ezzel a recepttel, azóta férjemnek ez a kedvenc vacsija. Én nem sütőm elő, és a héját is rajta hagyom, nem is sózom, semmi gond nincs vele. Kiolajozott tepsibe fektetem a karikákat, megkenem fokhagymával vagy fokhagyma krémmel a tetejüket. Alufóliával letakarom és be a sütőbe. Ha megpuhult, teszek rá sajtot és rápirítom (nem teszem vissza az alufóliát). Nagyon fincsi. Próbáltam paradicsommal is, így is nagyon finom. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, nem fog benne csalódni.

DBrigi
DBrigi / DBrigi Thu, 2012-08-16 09:20

Bocsánat, hogy belekotyogok, de lenne egy hasznos információm. :) Ha a padlizsánt a héjával együtt készíti el az ember akkor elötte célszerű lesózni, hagyni, hogy levet eresszen kicsit, majd papírtörlővel felitatni a levét, és így biztosan nem lesz keserű. Bár elvileg a friss padlizsán nem lehet keserű, de én is találkoztam már ezzel a problémával innen tudom.

Zsuffa
Zsuffa / Zsuffa Wed, 2012-05-02 15:29

Én nem hámoztam meg, egy kicsit keserű volt tényleg. Írtam a "story"-ban, hogy célszerű inkább hámozva készíteni.

Sancho
Sancho Wed, 2012-05-02 13:31

Biztos, hogy nem kell meghámozni? A fekete külseje általában keserű szokott lenni...

122
padlizsán 1 kis db
paradicsom 1.5 db
bazsalikom 10 levél
mozzarella 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint