Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tallér - ahogy Kyngu készíti recept

hozzászólások (19)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 746 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 7 adag *

összesen: 5216 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 364 kcal

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hidewatch
hidewatch Wed, 2016-01-20 12:51

SIKER!!!
Az előző hozzászólásom után változtattam pár dolgon, újra megpróbáltam, és tökéletes lett!

A lényeg:
Vajjal kend ki a gázos sütőt, és zárt állapotban forrósítsd fel annyira, hogy sisteregjen benne a vaj (ezt szinte látni is lehet, ahogy kinyitod, hogy ilyen kis zsírbuborékocskák képződnek). A közepes átmérőjű gázfejet használd, és a legnagyobb lángon. Tegyél bele annyi tésztát, hogy semmiképpen se lógjon ki oldalt amikor összenyomod, és nyomd össze teljes erőből, amennyire csak fizikailag lehetséges. Az első oldal sütésénél mindenképpen figyelj arra, hogy össze legyen szorítva. Az első oldalt kb 45 másodpercig, a másodikat kb 20-25 másodpercig sütöttem, és így nagyon finom lett, teljesen ropogós, még másnap is! Köszi a receptet!

(Én először olajjal kentem ki a sütőt, és az nem működött, teljesen beleragadt a sütőbe a cucc + tényleg nagy lángon kell csinálni, először nem mertem alápörkölni :D)

hidewatch
hidewatch Tue, 2016-01-19 21:24

Szia! Nekem, miután megsült, nem jött ki a sütőből, gyakorlatilag "szilánkosra" törve, kikaparva tudtam kiszedni, pedig be is olajoztam a kézi gázos sütőmet. Mit rontottam el? Mennyire kell összenyomni a sütőt? Egyébként a kipiszkált darabok isteniek voltak, olyan jó lenne, ha sikerülne!

Dorka1204
Dorka1204 Sun, 2014-02-23 09:53

Sziasztok ! nekem az lenne a bajom, hogy miután kisült a tészta nem ropog meg semmi hanem csak nyúlik málik. A sütőpor lehet a gond vagy túl lágy lenne a tészta ?

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2014-02-24 12:34

Szia! Miután összedolgoztad a tésztát (még nyersen), milyen az állaga? Könnyen tudsz gombócokat formázni belőle? Lehet még liszt hiányozhat belőle, elsőre erre tudok gondolni..

czihatildi
czihatildi Sat, 2013-09-07 06:48

Szia! Már én is jártam úgy, hogy le ragadt a tészta, de ha meg várom,hogy nagyon forró legyen a sütő akkor nem ragad le a tészta,
egy próbát megér.

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2013-09-08 09:46

Így van! Én pl. a gofri sütésnél is ugyanígy szoktam járni, meg kell várnom, hogy nagyon forró legyen a sütő és utána minden rendben lesz a sütéssel!

akkaja
akkaja Wed, 2013-01-02 23:03

Teli találat a fiaimnál! 2 napon belül a harmadik adagot sütöm... a férjem is hordja be a munkahelyére nasizni... Köszi

Kyngu
Kynga / Kyngu Sat, 2013-01-05 19:21

Kapós lett akkor, tényleg! De ezzel mindig így lesz.. bármikor sütöd, nem fog maradni belőle, ezt már én is észrevettem! Bárhová vittem, szépen lassan elfogyott... :D

akkaja
akkaja Wed, 2013-04-03 13:38

Január óta minden harmadik napon sütnöm kell! Imádjuk! Az utolsó alkalommal csak füstölt sajt volt itthon... Nagyon finom lett úgy is! :)

Kyngu
Kynga / Kyngu Thu, 2013-04-04 20:01

Hűha, az igen! Nem semmi - füstölt sajttal még nem is próbáltam! :)) Jó étvágyat hozzá! ;)

Anyosz
Anyosz Fri, 2012-12-14 23:42

Kedves Kyngu!
Nekem egy békebeli orosz elektromos ostyasütőm van, amit ma ki akartam próbálni a recepted alapján, a fele mennyiségből. Sajnos nem sikerült, mert leragadt. Tettem hozzá még margarint, úgy is leragadt és beolajoztam a sütőt akkor is. Tudnál esetleg tanácsot adni?

Kyngu
Kynga / Kyngu Sat, 2012-12-15 13:41

Szia! Hmm, ez nem jó hír, pedig garantálhatom, hogy nem szabadott volna odaragadnia! Mi mindig ezekkel a mennyiségekkel "dolgozunk". A sütőt csak a legelső tallérok sütésénél vajazzuk ki jobban, mert utána már nem is kell. Mint említettem, a mi masinánk nem elektromos, hanem nekem kell mozgatnom a gázon, hogy alul - felül is melegedjen, kb. fél perc alatt sül meg egy tallér.
Ahogy írtad, én a gofrikkal járok így, h egyik sütésnél odaragad (de úgy hogy alig bírom utána lekaparni) máskor viszont nagyon jól sikerül. Tanácsoltak nekem olyat, hogy arra is figyeljek milyen margarin vagy milyen liszt kerüljön bele a sütimbe - ez esetben a tallérba! Margarint mindig Ramát használunk, lisztből pedig búzalisztet. Sajnálom, hogy odaragadt, de ezeket tudnám tanácsolni... megkérdezem majd anyumat is, hátha ő többet tudna segíteni... :)

orshyka
orshyka Tue, 2011-12-20 19:43

Sziasztok!

En kb jo egy eve a Vateran rendeltem!Aki szeretne sutot venni keressen ra a Vateran.

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2011-12-21 19:46

Szia! Nahát, ott már tényleg minden megtalálható! :) Köszi az infót!! :)

Tévésámán
Tévésámán Tue, 2011-10-11 20:34

Erre én is kíváncsi lennék... Már régóta szeretnék "otthonsütött" tallérokat készíteni

Kyngu
Kynga / Kyngu Wed, 2011-10-12 10:36

Szia! Nekünk az a nagyon régi gázon melegíthető fajta van, de én úgy tudom, h ilyet pl. piacon lehet a leghamarabb kapni! Vagy esetleg meg kell nézni, ahol különböző edényeket lehet vásárolni. Pl. Kika-ban, konyhafelszereléses üzletekben...

746
finomliszt 70 dkg
margarin 20 dkg
trappista sajt 20 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 dl
sütőpor 1 csomag
3 kávéskanál