Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos - zabpelyhes tallér recept

hozzászólások (14)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 500 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1996 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 335 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Tue, 2014-03-04 09:36

Nagyon jó a recept, és külön köszönet ajdomokosnak a lábassal történő lapogatásért. :D Nekem ez a gyenge pontom, a kézzel formázott tallérjaim egyre vastagabbak és nagyobbak lesznek, ahogy telik a tepsi. A türelem nem a legfőbb erényem. :-)

zsusska
zsusska Mon, 2013-04-15 19:11

Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni abban, hogy egy ilyen adagból nagyjából hány db tallérka készül? Tudom, hogy ez a nagyságától is függ, de mégis, lehet tudni? Előre is köszönöm a választ! :)

ajdomokos
ajdomokos Fri, 2012-09-07 19:50

Nagyon megtetszett a recept és kipróbáltuk. Nem volt itthon annyi sajt amennyi kellet volna így kiegészítettem túróval 15dgk-ra ( 8 dkg túró). Raktam bele én is még egy evőkanálnyi vegyes magot. Egy éjszaka pihent a hűtőben és másnap amikor csináltam akkor úgy lapítottam ki, hogy egy zacsóba beraktam és egy lábassal jó vékonyra kinyomorgattam :D Isteni lett! Ropogott és a sajt is nagyon finoman megsült benne. Szóval nagyon jó kis recept és persze egészségesebb is bármelyik chips-nél.

siklitimi
siklitimi / siklitimi Fri, 2012-09-07 21:37

Kedves ajdomokos!
Nagyon tetszik az újításod, ki fogom én is próbálni! Örülök, hogy ízlett a tallér, az én fiam is nagyon szereti.

molnine
molnine Sun, 2012-04-08 12:03

Most sül az első adag nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz! :-)

Hobbigilda
Hobbigilda Sun, 2012-02-19 12:54

Nagyon finom lett (felturbóztam egy kis len és szezámmaggal). A kérdésem az, hogy ropogósnak kellene lennie? Mert nekem nem lett az, de nem tudom, hogy normális-e ez. Igyekeztem nagyon laposra nyomkodni, hátha tényleg olyan ropogós tallér szerű lesz, de nem. Nem mintha az ízélményből bármit is levonna a puhasága, nem azért :) Azt hiszem ez lesz a sós kedvenc :) Köszi a receptet!

siklitimi
siklitimi / siklitimi Sun, 2012-02-19 17:55

Szia Hobbigilda!
Ha arra gondolsz, hogy olyan ropogós-e, mint a sajtos tallér, akkor nem, nem kell ropognia. A belseje puha maradt aránylag, de én éppen ezért szeretem. Örülök, hogy ízlik nektek!

zafirov
zafirov Tue, 2012-02-07 21:37

Nálunk egyértelműen ez lett a kedvenc. Szinte biztos, hogy minden héten legalább 1x kell sütnöm egy dupla adagot, jó borsosan. Még egyszer nagyon köszi ezt a finomságot.

Judith75
Judith75 Sat, 2012-01-07 20:59

Nagyon örülök ennek a receptnek.A zabpehely az egyik kedvencem,már alig várom hogy megkóstoljam.Köszönöm

siklitimi
siklitimi / siklitimi Mon, 2012-01-02 12:18

Örülök, hogy mindkettőtöknek ízlett ez a tallér:-) A kisfiam nagy kedvence nálunk is. szeretem, mert nem kell sok minden hozzá, és nagyon hamar produkálható a finom eredmény:-)) Szép napot mindkettőtöknek!

Trimmus
Trimmus Sun, 2012-01-01 14:31

Isteni finom! Én dupla adagot csináltam füstölt sajttal. Épp ezt reggelizzük. Nem hittem volna, hogy ezekből a hozzávalókból ilyen finom sütemény lesz.
Köszönöm a receptet

zafirov
zafirov Mon, 2011-10-31 12:58

Hát ez valami isteni. Most sült ki az első tepsivel, és simán felveszi a versenyt egy jó kis töpis pogival. Mondjuk én nem sajnáltam a borsot belőle, de hát mindegy. A baj csak az, hogy nem mindjárt dupla adagot készítettem. Szupi nasi. Gyors, egyszerű és isteni finom. Nagyon köszi hogy megosztottad velünk.

500
zabpehely 25 dkg
tojás 2 db
margarin 4 dkg
finomliszt 1 evőkanál
1 tk
sütőpor 1 tk
sajt 15 dkg
tejföl 1 ek
bors 0 ízlés szerint