Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sókéregben sült csirke édesköménnyel recept

hozzászólások (13)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 879 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 3512 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 62 kcal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 02:01

Én másképpen készítettem ilyesmit.
1kg felsőcomb, 2kg só, kis tepsi. Eszméletlen jó lett, később rájöttem hogy finom só helyett durvát kell használni a kevésbé tapadás miatt, ezért viszont forró állagában jéghideg vízzel óvatosan lemostam, nem tett kárt benne.

Durvajo
Ágota / Durvajo Fri, 2011-01-28 13:20

Szilveszterkor megcsináltuk. Olyan finom, omlós volt a hús, hogy az elképesztő. A bőr azokon a helyeken, ahol a só hozzátapadt és nem lehetett jól eltávolítani (hajlatoknál, stb.) nagyon sós maradt, de ez csak kevés helyen fordult elő. A belsejébe egy szeletekre vágott almát is raktunk, na az sem volt rossz ötlet. :)

Happy
Happy Wed, 2010-12-22 09:47

Szia!
Ha csak a tepsi aljára terítitek a sót, akkor le kell takarni fóliával, vagy sem?

Ninane
Ninane Mon, 2010-12-20 10:37

Szia!
Hallottam már a sóban sült csirkéről, ki is próbálnám, csak kíváncsi vagyok, mennyivel más mint a só nélkül sült csirke? Finomabb, omlósabb, vagy ropogósabb? Köszi a választ!

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Mon, 2010-07-19 20:33

Én is szoktam són sütni csirkét, csak sokkal egyszerűbben. Egy kiló sót kiöntök a tepsi aljára, és ráteszem a csirkét. Semmi fűszer, vagy egyéb. Nagyon finom.

879
csirke 2 kg
300 dkg
édesköménymag 8 ek
tojás 2 db
citrom 2 db
bors 1 ek
kakukkfű 1 csokor
olívaolaj 3 ek
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 8 gerezd