Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörben sült csülök recept

hozzászólások (40)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 523 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2089 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 150 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erdei marika
erdei marika Thu, 2015-02-12 14:48

Mar tobszor kerdeztek es nem lattam a valaszt!fustolt csulokkel vagy nyers csulokkel?

pataygyz
Zoli / pataygyz Sun, 2015-02-22 07:37

Kedves Marika!
A füstölt csülköt kiválóan lehet például csülkös bablevest, csülkös káposztát készíteni. Természetesen főzés után. Ezekhez az ételekhez ki kell csontozni, a bőrét eltávolítani és a húst fel kell darabolni. A füstölt - főtt csülök bőrét megsütni ? No ez ami igazán nem tud lázba hozni. Egészbe sütni mindig a nyers csülköt érdemes. Gondold el, szegény füstölt csülök min megy keresztül az elfogyasztásáig. Normál esetben két hétig pácolás, füstölés főzés ( főzővíz cserével ), étel készítés belőle. Ezzel szemben a nyers csülköt csak pácoljuk és már is sütjük. Ezért a hús teljesen más, mint a füstölt . Azon kívül a füstölt csülök bőrét soha nem lehet olyan finom ropogósra sütni, mint a nyersét. No ennyit a csülökről, aminek mindkét formátumában rengeteg elkészítési módja van.
Sikeres sütés - főzést kívánok:
Zoli

gabóca39
gabóca39 Tue, 2014-12-16 10:59

Szia! Vasárnap ebédre megcsináltam, és bátran ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom! Köszi a receptet! Gabóca

Csibaba13
Csibaba13 Sun, 2013-09-15 11:28

Szép napot!
Most tettem be a sütőbe a csülköket 2 nagy 1 kicsi:) És most már csak várakoznunk kell amíg elkészül...
Köszönöm szépen a receptet!
Üdv: Csibaba 13

boanka
boanka Sat, 2013-03-02 18:52

Ma ez volt az ebéd,nagyon finom!
Egy csontos és egy kicsontozott hátsó csülökből készítettem,feldaraboltam és még tegnap este bepácoltam fűszeres olajba. Arany ászokat uszítottam rá,kb.7 decilitert a másfeles palackból, a maradék a párom pocakjában landolt-két legyet egy csapásra:-) Kb.3,5 órát sütöttem alufóliával lefedve,közben egyszer megfordít,utolsó 1 órában lilahagyma,póréhagyma,sárgarépa,császárszalonna ráültet,majd a legvégén fólia levesz és 25 perc pirítás a tetejének a szín kedvéért...hát isteni! Köretként hagymás krumplival és friss,majonézes-ezerszigetes vegyessalátával.
Nagyon köszönöm a receptötletet,többször elkészítem még:-)

_melinda_
_melinda_ Sun, 2012-01-01 14:38

Újévi ebédként elkészítettem,nagyon ízlett,isteni étel!
Boldog új évet kívánok!

Farkasgabi
Farkasgabi Tue, 2011-12-06 11:19

Már kérdezték, de nem válaszoltál! Füstölt csülökből is meg lehet csinálni???

Tájfun
Tájfun Mon, 2011-11-28 16:12

Tegnap elkészítettem, ma el is fogyott.
Nagyon jó lett, legközelebb is így csinálom.
Köszönöm a receptet.
Üdv: János

lula
lula Sun, 2011-08-28 19:20

Biztos kifogom próbálni. Köszi a receptet.

opoczkim
opoczkim Sun, 2011-02-27 14:49

Egyszerűen fantasztikus! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Köszönet érte!
Üdv.: Magdi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-10 19:10

Szia!

Nem keményedik meg a sótól a pácolás közben a hús?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-31 14:29

Megcsináltam.
Nagyon jól sikerült.
Köszönet érte.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-12 08:55

Én úgy készítem ezt a fajta ételt, hogy a csülköt felteszem főzi lábasban. Félig megfőzöm hagymával, szegfűborssal, fekete borssal, babérlevéllel és sóval. Azután kiveszem és megtűzdelem fokhagymával, megszórom grill fűszerkeverékkel. Be a tepsibe, alá öntök 2 dl sört, kis vizet és 180 fokon megsütöm, időnként locsolgatom a lével. Ha pirulni kezd megkenem mézzel és szép pirosra, készre sütöm.
(Lehet kicsontozott csülökből is készíteni).
Tálalás mustárral, tormával, friss kenyérrel. Koccintsunk hozzá sörrel !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-03 19:47

A bors és a kömény mennyiségét nem írtad, sajnos a megérzéseim nem szoktak bejönni :), kérlek írd le.
Szerinted egy éjszaka nem elegendő?Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-03 19:46

A bors és a kömény mennyiségét nem írtad, sajnos a megérzéseim nem szoktak bejönni :), kérlek írd le.
Szerinted egy éjszaka nem elegendő?Köszi

Szabó Ramóna
Ramonika / Szabó Ramóna Tue, 2010-04-06 15:55

Én is elkészítettem tegnap ezt a receptet,csak csülök helyett bőrös combból, nagyon-nagyon finom lett. Elötte 2 napig állt a pácba és nagyon jól átvette az ízeket.:D Természetesen párolt lilakáposztával fogyasztottuk. Köszönjük a receptet. Üdv.R.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-03-31 17:29

Nagyon jó! Mióta megtaláltam ezt a receptet csak ezt csinálom. A kiscsaládom is nagyon szereti

Dezsofiam
Dezsofiam Wed, 2010-01-13 21:47

Huuu, tenyleg nagyon fincsi! Probaljatok ki. Idot azert szanjatok ra (ha nem lekevereses a sutotok), nekem is 4-4,5 oran at sult. De megerte! Kb. a 3/4-enel vagtam ra voroshagyma-karikakat, igy a visszamaradt szaftot is be tudtuk falni. :) Koszi, Guszti!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-03-30 17:11

Én már kipróbáltam nagyon finom.Ajánlom mindenkinek.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-11-19 09:06

Mert nagyon finom is! Jó étvágyat hozzá!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-11-18 18:35

Ez nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni.

523
sertéscsülök 80 dkg
napraforgó olaj 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kk
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál
sör 0.5 l