Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóskafőzelék tejjel recept

hozzászólások (25)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 236 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 942 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 60 kcal

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bertapiri
bertapiri Thu, 2019-04-11 09:31

Én is ugyanígy készítem a sóskát, és Anyukám is így készítette. Máshogy nem is tudom elképzelni és nem is ízlene.

Lillus923
Lillus923 Fri, 2016-10-28 21:28

A férjem és a fiaim (1 és 6 évesek) eltüntették az egész lábossal mire észbe kaptam... :) Szuper recept, biztos ez alapján fogom a jövőben is a sóskát készíteni, köszönet érte! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2016-10-29 08:05

Igazán nincs mit, kedves Lillus! Örülök, hogy bevált a recept.
Üdv: Fahéj

tjulia
tjulia / tjulia Wed, 2015-08-19 10:49

Évek óta kerestem azt a sóska elkészítési módot, ahogy nagymamám csinálta. Ez az! ő néha rizst főzött bele feltétnek, néha valamilyen fura tojást (talán buggyantott?), és mindig meglepi volt, mit találunk majd a lábos alján :-)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2015-08-20 07:04

Örülök, hogy rátaláltál! Én évtizedekig nem főztem sóskát, (csak álmodoztam róla,) mert a családban senki nem szerette rajtam kívül. Aztán egyszer elkészítettem magamnak úgy, ahogy a nagymamám is készítette, és -láss csodát-, már a párom is szívesen eszi. :)
Szerintem csuda finom így a sóska, és el se tudom képzelni a fokhagymás-tejfölös változatot.
Üdv: Fahéj

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-07 19:23

Ugyanígy készítem! Hihetetlen. :D Mondjuk én több cukorral szeretem, édeskésen. Sajnos én is ritkán eszem, mert a párom utálja. Viszont tartok itthon "befőttként", amihez már csak tejet, kevés sót és persze cukrot kell adni. Ha esetleg a család többi részének olyat főzöl, amit te nem szeretsz (esetemben hal), akkor végre jöhet a jól megérdemelt sóska! Ajánlom neked is ezt a kis önkényeztetést. :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2015-02-08 13:56

:))) Én is azt szoktam csinálni, hogy akkor eszem sóskát, mikor marad a többieknek másnapra elég főtt étel az aznapiból. Akkor aztán enyém a világ! :D Imádom.

birgi74
birgi74 Mon, 2014-06-02 14:59

szuper! eppen ahogy a Nana ajanlotta :) csak o zsirral :) :) fincsi lett, koszi!

sophiev
sophiev Mon, 2014-05-12 16:40

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Én keverek bele pár darab felvert tojást(pont úgy mint a tojásos lecsóba), ahogy anno édesanyámtól láttam. Én így szeretem... :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2014-05-13 11:19

Örülök, hogy tetszik a recept. Ezt a felvert tojásos változatot még nem is hallottam, de biztos finom úgy is.
Üdv: Fahéj

Tifi
Tifi Thu, 2014-04-17 18:39

Nagyon finom lett, a legjobb sóskafőzelék recept. Gyors és finom! Nagyon köszönöm!!! :)

Nonoo87
Nonoo / Nonoo87 Sat, 2013-05-18 11:12

:) Imádom a sóskát, és mikor megtaláltam ezt a receptet különösen örültem neki, mivel az én drága Nagymamám pontosan ugyanígy készíti (egy pici különbség hogy ő zsírral nem olajjal dínszteli a sóskát). Ez számomra a tökéletes sóskafőzelék recept. Köszönöm hogy megosztottad velünk, és mások is megkóstolhatják ezt az isteni csodát :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-05-18 11:44

Valóban, az én nagymamám is zsírral készítette. Én is nagyon szeretem, nálam átvette a vezetést a spenóttal szemben. :))
Üdv: Fahéj

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2013-04-24 11:49

Kedves Éva!
Én is imádom a sóskát, hasonlóan is készítem, csak annyi különbséggel, hogy én krumplipürét és tükörtojást adok mellé.
A sztorid aranyos, gyerekkoromban én is sokszor megdézsmáltam a Dédim sóskáját, de ha őszinte akarok lenni még most is szívesen "legelek" Anyósom kertjében...
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2013-04-24 12:40

Kedves Edit!
Először én is a "legelni" szót akartam használni a sztorimban, mert lehet itt szépítgetni, hogy megdézsmáltuk meg minden, de akkor is legeltük, és kész. :))) És imádtam, és imádom most is.
Puszi: Éva

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-04-22 02:16

Édes a "mese" megint :) én a spenóttal vagyok ugyanígy...Kellemes hetet, T:)

236
sóska 1 kg
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 0.5 l
0 ízlés szerint
cukor 3 ek