Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol chorizós csirke recept

hozzászólások (4)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A húshoz

A szószhoz

A körethez

  • 125 g tészta (bucatini, kész)464 kcal
összesen: 1079 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A húshoz

A szószhoz

A körethez

  • 500 g tészta (bucatini, kész)1855 kcal
összesen: 4310 kcal

energiatartalom / 100 g *

A húshoz

A szószhoz

A körethez

  • 20.9 g tészta (bucatini, kész)78 kcal
összesen: 180 kcal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tenger
tenger / tenger Tue, 2012-10-16 09:25

Mivel hétvégére valami chorizóval készült ételen gondolkodom, átnéztem az itt fenn levő recepteket is, pl. ezt :-). Nagyon jól hangzik, biztosan beépül valami belőle a vacsorába.
Veronika bejegyzése indított írásra.
Szerintem nagy különbség van a spanyol és a magyar kolbász ízesítése, állaga, felhasználási módjai között. Éva tésztájába nem tennék pl. gyulait, ahogy a hazai rakott krumplihoz chorizót nem használnék.

Röviden, szerintem ebben a receptben igenis meghatározó a kolbász-választás, attól olyan (finom), amilyen. :-)

Üdv,

t.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-10-16 12:08

Megmondom, valóban az itt kapható chorizóhoz tudok hozzáférni, tehát ezt használtam. Nem vagyok olyan szerencsés, hogy külföldön vásároljak. Ezt biztosan tudod, hiszen nagyon sokban egyezik az ízlésünk (legalábbis erre következtettem receptjeid megtekintése után). Elég ütősnek találtam így is az étel ízét. Nagyon helyénvalónak érzem a hozzászólásodat. Köszönöm. Üdv: Évi néni

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2012-09-03 07:10

Kedves Evi neni! En csak azt szeretnem ehhez hozzafuzni, illetve kerdezni, hogy aki Magyarorszagon el, annak miert kell chorizoval kesziteni (es elrontani ) ezt a finom etelt, amikor otthon isteni finom kolbaszokat lehet venni. Barcsak en hozzajuthatnek, soha nem vennek chorizot. Szerintem (legalabb is amit itt arulnak) csak hasonlit, de nagyon rossz ertelemben veve a magyar kolbaszokhoz. A recept nagyon tetszik, finom lehet, csak - bocsanat, hogy ezen fennakadtam - en otthon biztosan magyar kolbasszal keszitenem el. Meg egyszer elnezest kerek, Udvozlettel, Veronika

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-09-03 09:10

Kedves Veronika!
Igazad van, nem vitatom. Én viszont még nem kóstoltam a chorizót, így vettem és elkészítettem ezt a receptet. Számomra a receptek bemutatása nem másolást jelent mindenáron. hanem inspirációt, hangulatot. Ha bárhol olvasok egy receptet, ami nagyjából az én ízlésvilágomnak megfelel, azt elkészítem, de biztosan változtatok rajta úgy, hogy teljesen megfeleljen nekem és a családomnak. Van hogy csak kimegyek a konyhába és recept nélkül kiötlök valamit, amit megfőzök. Persze van akinek fontos, hogy a pontos recept alapján készítse el az ételeket. Sokan rá is kérdeznek, hogy ha olyan alapanyaguk nincs, akkor mivel helyettesíthetik azt. Ilyenkor a saját elképzelésem szerint több alternatívát is felsorolok. Persze ezen kívül még millió változat létezhet, ami számomra nem tetsző, másnak pedig az a finom. Nekem pl. megvan, hogy kik azok, akiknek a receptjei szinte mindig tetszik, de evvel együtt még esetleg főzés közben azon is változtatok. Remélem érted a lényeget. Természetesen ha magyar kolbásszal szereted az ételt, készítsd el úgy. Köszönöm az észrevételt. Egyáltalán nem bánt meg a dolog. Szép napot, jó főzést kívánok. Üdv: Évi néni

1079
csirkemell filé 50 dkg
csiperkegomba 30 dkg
chorizo 10 dkg
csirke alaplé 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
lila hagyma 1 közepes fej
kápia paprika 1 db
konzerv paradicsom 40 dkg
mandula 5 dkg
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 2 ek
fűszerpaprika 1 ek
1 tk
fekete bors 1 tk
füstölt pirospaprika 1 tk
chili 1 tk
kakukkfű 1 tk
olívaolaj 1 dl
tészta 500 g