Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos török pizza recept

hozzászólások (16)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 423 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1697 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 173 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klaukara
klaukara / klaukara Fri, 2012-03-02 01:19

Ez a recept a török pide receptje - illetve csak a kép alapján gondolom, mert a tésztája ugyanolyan, mint a lahmacuné. Az a különbség, hogy a lahmacun teljesen lapos, nincs széle, míg a pidének van és a pide hosszúkás alakú, míg a lahmacun kerek. (Bár pl. Manisában a lahmacunt is pidének mondják.) A lahmacunra (amin húsos feltét van) általában zöldségeket tesznek, citrommal meglocsolják és összetekerve eszik. A pidét különböző feltétekkel fogyasztják, és a hosszú ételt kb. 5-6 cm széles darabokra szeletelik. Ha elvisszük az általunk készített feltétet a pidéshez, ő megsüti nekünk és csak egy kenyér árát (ami 75 dkg nem 1 kg) kéri érte.
Mi hetente megyünk pidéshez :)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Thu, 2012-02-23 16:38

Sziasztok!
Egy jó tanács mindenkinek, aki játszik a gondolattal, hogy elkészíti a pizzát! Saját káromon tanultam, Nektek ne kelljen... Egy átlagos bögre 2,5 decis. De majdnem mindegy, hogy 2,3 vagy 2,7 deci, mivel arányosan lesz több a liszt és a folyadék. Direkt lemértem a lisztet, és a 2 bögrényi pontosan 30 dkg lett. Ehhez adtam a 3/4 csészényi vizet, és bizony így túlságosan lágy volt a tészta. Pótolnom kellett még bőven liszttel. Mielőtt nekiláttam volna, megnéztem többféle pizzareceptet is, és arra jutottam, hogy 10 dkg liszthez 0,5 dl vizet javasolt adni, tehát jelen esetben nyugodtan mérjetek ki 40 dkg lisztet, és 2 dl vizet. Az a kis krumpli nem fog változtatni a tészta állagán jelentősen, akár el is hagyható, ha úgy jobban tetszik. Én is csak azért tettem bele, mert pont volt itthon maradék az előző napról, és mert kíváncsi voltam.
Remélem tudtam segíteni!

Üdv, Viki

szonja
szonja Tue, 2012-01-03 14:48

Szia! nekem is az lenne a kérdésem, hogy a 2 csésze liszt kb hány dkg-nak felel meg?
Előre is köszönöm a választ! BÚÉK

Eszter1
Eszter1 Wed, 2011-07-27 12:03

A család kedvence lett! Legközelebb dupla adagban kell csinálnom! :)

czehmi
czehmi Mon, 2011-07-25 16:03

Nagyon finom lett, én a tetejére még tettem vékonyra szelt paradicsomkarikát. Hmmmm. Isteni

Huncutka
Huncutka / Huncutka Mon, 2011-03-28 19:36

Nekem volt török barátom akinek étkezdéje volt itt, ők nem tettek bele főtt burgonyát.

zsoffancs
Zsof-ka / zsoffancs Tue, 2010-08-17 14:05

Tegnap megsütöttem, véletlenül kihagytam a sót a tésztából :) de nem volt gond, mert a feta elég sós a tetején. Finom lett!! Köszi!

Reencsii
Reencsii Wed, 2010-07-14 20:35

Szia! Nagyon jó a recepted, örülök, hogy megtaláltam, régen ettem spenótos pizzát, azóta is arra vágyom, most majd kipróbálom. Annyit szeretnék csak megkérdezni, hogy kb. mekkora legyen az a bizonyos csésze, amivel a lisztet és vizet kell kiadagolni?

dorothy62
dorothy62 / dorothy62 Sun, 2008-06-22 20:25

Sajt, spenót, pizza. Én is megcsinálom. Mit szólsz egy kis fenyőmaghoz a tetejére, szerintem kellemesen megpirul rajta.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-06-18 19:50

Nemrégiben Isztanbulban jártam és én sem tudtam betelni a pizzájuktól, tényleg isteni!

423
élesztő 25 g
burgonya 1 közepes db
víz 187 ml
finomliszt 30 dkg
spenót 20 dkg
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
feta sajt 10 dkg
főzőtejszín 0.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint