Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült eper bodzával recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 337 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1346 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 225 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Tue, 2011-06-21 21:52

Jót kacagtam ezen, mert engem is irritál vmiért, és vicces ez a szó rá, hogy "maszatol". :-D :-)))) De tényleg vannak jó receptjei, azt hiszem az itt található Túrórudi torta is eredetileg tőle származik. Na az szuper jó, isteni finom és egyáltalán nem bonyolult. Örültem amikor rátaláltam itt. :)

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Tue, 2011-06-21 18:30

Pindurka!!!!!!!ügyessssssssss vagy:)))ha lett volna itthon dzsemfixem én is tettem volna bele:)))szerintem is a bodza kicsit megbolondítja,csak nem szabad túlzásba esni,mert akkor akármilyen:))gyümölcsös bodza lesz és nem bodzás akármilyen gyümi:))Nem szeretem Stahl Juditot(valamiért a látványa irritál ahogy főz,maszatol)de vannak jó receptjei ez a sült eper meg kiváló ötlet,mert közel se olyan macerás mint más eltevés.

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Tue, 2011-06-21 18:03

Akkor ahhoz jó kisérletezést! ;)
No, el kell mondanom, hogy én kezdő lekvárfőző vagyok. Olyannyira, hogy idén főztem először lekvárt, dzsemet. AzEszter receptje alapján főztem ribizlilekvárt, ami legnagyobb örömömre jól sikerült. :)
Ezen felbuzdulva gondoltam, hogy a te "sült eper bodzával" recepted alapján készítek cserkó dzsemet. Nagyon tetszett ez a pirított cukros megoldás. Picit másképp csináltam, mert az eper lágyabb, jobban összeáll (gondolom én), a cserkóhoz tettem citromsavat, meg kicsi dzsemfixet (így tartósítószert nem). És a bodzaszörptől annyira finom lett! Nagyon jó lett ez is szerintem, 3 kisebb üveg saját készítésű bodzás cseresznye dzsem díszíti majd a spájzom polcát (a 2 ribizlivel együtt)! :)
Köszönöm a segítséget, receptet! :)

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Mon, 2011-06-20 20:24

Fogalmam sincs,de egy próbát megér....meg 25 dkg cukrot cseresznyét is:)))Stahl receptkönyvében utánanéznék a helyedben,hátha arra is tud valami "eccerűt".Én meg most azon filózok,hogy vajon akácszörpöt lehetne e úgy csinálni ahogy bodzaszörpöt.Lehet kicsiben kipróbálom:))

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Tue, 2011-06-21 12:11

Puding próbája az evés! :) Elkészítem ma, aztán majd jövök és "elmondom" milyen lett. :)
Jó kísérletezgetést neked is (az akácszörpihez)! :)

kitty24
kitty24 Tue, 2011-06-21 11:42

Én tettem el akác szörpöt ugyanúgy, mint a bodzát. Nincs olyan erőteljes íze, de ez is egy finom különlegesség.

Pindurka81
Pindurka81 / Pindurka81 Mon, 2011-06-20 11:09

Kedves Nekemannyima! :):)

Mit gondolsz, ugyanezzel az eljárással cseresznyét is eltehetek télire?
Válaszodat előre is köszönöm!

337
eper 25 dkg
cukor 25 dkg
szörp 1 dl
citrompótló 6 db
nátrium-benzoát 1 késhegynyi
szalicil 1 csipet