Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült répakrém recept

hozzászólások (13)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 87 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 176 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 73 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2015-03-03 16:11

Klassz kis recept, köszönet! Gondolom a megsült repat röviden össze kell turmixolni a füszerekkel, joghurttal...(?) Mar korabban eltettem, ma fogom kiprobalni.

Üdv: Marti

birsiborsi
birsiborsi / birsiborsi Mon, 2015-03-16 08:16

Köszönöm:) Remélem azóta te is elkészítetted és remek lett, minden szempontból. Szerintem ha jól megsül a répa, akkor gyakorlatilag villával össze tudod törni, így tudnak nagyon darabok is maradni, de ha rámész géppel egy picit, sem követsz el hibát.
Üdv

terranova56
terranova56 Mon, 2015-03-02 21:48

Szia birsiborsi
Ha szabad 3 megjegyzésem lenne a recepthez.
1: ötletes, és jó.
2: itt lentebb írták, egészben megsütve jobb, a vitamin miatt, viszont az a véleményem, ahogy te írod felkarikázod, szerintem ez jobb, mert úgy gondolom szeletelve sokkal nagyobb felületen éri a hő, és sokkal több a répában lévő cukor tud karamellizálódni, ami tulajdonképpen az íz nagy részét adja. Lehet nem használ a vitaminoknak, de az ízének igenis jót tesz.
3: Gyömbérport használtál. Van amihez ez sokkal jobb, mint az eredeti, könnyű eloszlatni. Én nagyon sokszor használok fokhagyma granulátumot , vagyis fokhagyma port (nem fokhagyma sót). Nagyon olcsó és hatékony, könnyen kezelhető. A kurkuma por eszméletlen színeket tud varázsolni, egy két csipet pl a rizshez.
4: üdv: Ticcsi

birsiborsi
birsiborsi / birsiborsi Mon, 2015-03-16 08:13

Köszi a részletes választ! Egyetértek, a gyömbérpor használatának az az oka, hogy nyers változatban nem tartok itthon rendszeresen, és mikor készült a répa, akkor sem volt:)

Noresz
Noresz / Noresz Thu, 2015-01-22 18:38

Kedves birsiborsi! Szeretném megkérdezni, hogy a répát fólia alatt sütötted e, és hogy a végén össze kell törni villával? És ezt így ahogy lehet kenyérre kenni, vagy meg kell kenyéren sütni? bocsi a sok kérdésért!

birsiborsi
birsiborsi / birsiborsi Fri, 2015-01-23 08:16

Ne viccelj, azért vagyok, hogy válaszoljak!:)
Nem szükséges fólia szerintem, de ha úgy próbálkozol azzal bajt nem csinálsz, a lényeg,hogy a végén vedd le róla, hogy meg tudjon pirulni kicsit.
Én karikára vágtam a répát, külön nem aprítottam, de egy remek ötlet lehet az is, ha a sütés után együtt a joghurttal minimál fokozaton megteszed ezt. A lényeg, hogy legyen valami kis nedvesség, ez adja majd a krémes állagot. Valószíűleg nálam a keverés intenzívebb volt villával és így könnyen összetört a répa.
Nem kentem kenyérre és sütöttem meg, de ha így szeretnéd, akkor mindenképpen reszelj rá füstölt sajtot:) Szerintem a répa puhasága és a joghurt krémessége együtt teszi lággyá és kenhetővé, nyilván nem egy vajszerű kenhetőséget kapsz majd, mert akkor nem is lenne az igazi, kell, hogy ott legyenek az apróbb-nagyobb répadarabok, nálam ez működött. Remélem segítettem!Jó munkát!

witch
witch / witch Mon, 2015-01-12 19:58

Te jo eg, ha nem en keszitettem volna, el sem hinnem, hogy ez repabol van. Nagyon-nagyon finom!!!!!! Koszi a receptet!
udv:witch

Sunlilith
Sunlilith Wed, 2014-11-26 17:15

Birsiborsi, ez nagyon finooom!!!!!!!! Köszi a csodás receptet, állandó szereplő lesz nálunk. (Én egészben sütöttem a répát, héjában, fóliába csomagolva - vitaminmegőrzés miatt. De a lényegen nem változat!)
:)

birsiborsi
birsiborsi / birsiborsi Sun, 2014-12-07 18:57

Megint boldog vagyok akkor, köszönöm és örülök, hogy találtál ismét valami finomat és hogy nálam:) a tippedért pedig pluszpont, elraktam az ötletet!

87
sárgarépa 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
joghurt 70 g
olívaolaj 1 ek
1 csipet
fehér bors 1 csipet
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint