Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szecsuáni csirke 2. recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 432 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 864 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 89 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

éheske
éheske Tue, 2011-09-20 12:26

A családomnak igen, de nekem nem annyira. Szeretnék valami szaftosabb változatot keresni.

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-09-19 20:55

Kedves Éheske, emlékeim szerint ez az étel nem volt annyira szaftos, mint a gyorséttermi változatok. Mivel wokban sülnek a hozzávalók, és csak épp hogy átforgatjuk, pirítjuk őket,nem eresztenek sok levet. Szóval,mindent jól csináltál. És legalább ízlett valamennyire? Szép estét, Zsuzsa

éheske
éheske Mon, 2011-09-19 12:00

Én is elkészítettem a receptet, friss gyömbérrel, de száraz lett, nem olyan dús-szaftos, mint a kínaiaknál. Mit ronthattam el?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-09 08:32

Ne haragudj, de ez meg sem közelíti a legrosszabb kínait sem, pont a lényege veszik el a kínai konyhának. Gyömbérpor, konzervborsó... brrrr! Valamint tessék legalább kicsit megsütni azt a csirkét, nem csak fehéredésig.

Hogy ne csak bírálat legyen, a gyömbér kicsit macerás, de én így csinálom: veszek friss gyömbért és valami nyugodtabb percekben meghámozom, majd aprítóban apránként megdarálom. Alufóliába csomagolok 2-3 nagyobb csipetet, bezárom és az alugolyókat egy zacskóban, a mélyhűtőben tárolom. Egy bögre forróvízben gyorsan felolvad, amikor friss gyömbér kell.

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-01-10 09:08

Kedves Chef Guevara, nekem ízlett az étel és a családnak is. A gyömbért friss változatban még valóban nem próbáltam, de úgy teszek, ahogy mondtad és ki fogom próbálni. Egyébként nagyon ritkán készítek keleti ételeket, és azért próbálom őket kicsit a magyar gyomor számára barátivá tenni. Köszönöm az építőjellegű kritikát! Zsuzsa

432
csirkemell filé 40 dkg
káposzta 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
gyömbérpor 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek
sárgarépa 1 db
zöldborsó 5 dkg
ecet 1 tk