Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás kukoricaprósza almával recept

hozzászólások (6)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 490 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

összesen: 3921 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 167 kcal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Villányiné Váry Szilvia
SzAnya / Villányiné Váry Szilvia Sun, 2011-11-06 19:52

Kedves Nyulas!
Tej-, tojás- és gluténmentes diétán élő gyerekeimnek laktózmentes- valamint szójatej keverékével főztem, és aszalatszilvával raktam ki, valamint a masszába került még 2 marék mazsola is. Isteni lett! Máskor is csinálok ilyet, mert olcsó és gyors - hiába, tudtak a régiek valamit....

Amurath
Nyulas / Amurath Sun, 2011-11-06 20:44

Kedves Szilvia, számomra öröm, hogy ezt a receptet választottad és ízlett a családodnak. Bizony, a nagyik tudnak, tudtak valamit! És most mi is hasznát vesszük ennek a tudásnak, ha előkeressük megkopott régi receptes könyvecskéiket, amiket ránk hagyományoztak. További szép napot neked és jó sütögetést! :-D Zsuzsa

modosa
modosa / modosa Wed, 2011-10-26 08:45

Kedves Zsuzsa! Nagyon finom lett, le is fotóztam, csak sajnos azt itt nem tudom megmutatni neked. Végül nem mandulát pirítottam a tetejére, hanem diót, mert azt még ízesebbnek gondoltam, és így is lett :)
Én a sós változatot is nagyon szeretem, sokszor készítem köretnek, falatka "alátétnek". Akkor nem gyümölcs, hanem vaj (sok vaj) kerül a tésztába, nagyobb tepsiben, vékonyabbra nyújtva sütöm meg. Van úgy, hogy könnyű vacsora lesz belőle, akkor kecskesajtot olvasztok /túrót morzsolok rá, és megszórom frissen aprított petrezselyemmel/snidlinggel, vagy bazsalikommal.
üdv, Anikó

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2011-10-27 12:37

Kedves Anikó, ez a sós változat is mesésen hangzik, mindenképp kipróbálom! :-) És örülök, hogy az édes változat elnyerte tetszésed, bár ezt leginkább magadnak köszönheted, mert nagyon jó változtatásokat csináltál! Gratulálok! :-D Szép napot, Zsuzsa

modosa
modosa / modosa Tue, 2011-10-25 16:04

Kedves Nyulas! Most sül a sütőben, és valami olyan mennyei az illata, hogy el nem tudom képzelni, hogy bírom ki a hátralévő 20 percet... Nem volt itthon se almám, se szilvám, ezért a tésztába egy üveg (1,5 dl) birslekvárt kevertem, a tetejét pedig szintén házi fekete ribizli lekvárral kentem be. Amikor elkészül, pirított mandula szeletekkel és vaníliás porcukorral fogom megszórni. Sosem ettem még ilyet, nagyon kíváncsi vagyok! Köszönet a receptért :)
üdv, Anikó

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2011-10-26 08:32

Kedves Anikó, csodásan hangzanak a változtatásaid, kérlek, írd meg, hogy sikerült, és én is kipróbálom a TE változatodat. :-) Szép napot és jó sütögetést kívánok! Zsuzsa

490
kukoricaliszt 50 dkg
szilva 50 dkg
margarin 15 dkg
alma 2 kis db
1 csipet
cukor 3 ek
tej 8 dl
porcukor 3 ek