Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztrapacska Árvaváraljáról recept

hozzászólások (27)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1302 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 5 adag *

összesen: 6512 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 219 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sanyinagyi
sanyinagyi / sanyinagyi Thu, 2017-11-16 16:17

Örülök, hogy sztrapacskaszakértőket olvashatok.....nekem is kedvenc egytálételem, és kifigyeltem egy alkalommal, hogy mitől más amit én készítek és amit étteremben/restiben kapok?....nos ott kifőzés után nem mossák le a nudlit/haluskát hanem rögtön teszik rá a juhtúróra.....ettől kissé nyúlósabb az állaga de állítólag ez a régi recept...
A krumplipehely használathoz csak annyit, hogy Felvidéken ma is lehet kapni por formájában azaz zacskóban árult sztrapacskaport, / állaga hasonló mint a krumplipehely/ csak vízzel keverem és kifőzhető...ez is lehet egy gyors megoldás.
Itt a szezonja, készíthetjük ilyenkor késő ősszel és télen, mert lassan kedvező a krumpli víztartalma....

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2014-02-15 07:31

Elkeszitettem, nagyon finom lett, pedig nem juhturoval, hanem cottagecheese-zel keszitettem, de igy is nagyon jo. Nem tudom, vajon melyik turo felelne meg az otthoni juhturonak itt Ausztraliaban? Gondolom a fetta cheese, mert az talan juhtejbol keszul. Majd egyszer megprobalom azzal. Koszonom a receptet!!!

cognos
cognos Wed, 2014-04-09 07:42

Ausztráliában a Bulgarian White Sheep's Milk Cheese felel meg a juhturúnak. Bármelyik Colesban és Woolworth-ben lehet kapni. Fehér doboz, zöld felirattal. Ha rákeresel a fenti kifejezésre a Google images-ben feladja a képét, hogy néz ki, így könnyebben megtalálod majd a boltban. 450 g és 9-10 dollár körül van az ára. Remélem tudtam segíteni. :-)

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2014-04-09 08:11

Igazan nagyon kedves vagy, hogy segitettel, koszonom szepen!!!
Holnap meg is keresem.
Udvozlettel: Veronika

Waldi
Waldi Fri, 2013-12-06 13:22

Rimaszombat mellől származik Édesapám családja, tőlük tanultam a sztrapacska receptjét. Mivel a család nagy kedvence, ezért rendszeresen készítem. A recept ugyanaz, mint a Tiéd, de én gyakorlott háziasszonyként már nem méricskélek. Megőrültem ifjú koromban, amikor a kérdésemre, hogy "Nagyika, mégis mennyi liszt kell bele?", azt válaszolta a drágám, hogy "Úgy gondolomformán". Na, én ugyanezt csinálom! A rokonságban volt, aki a tésztába is rakott bryndzát, de úgy erőteljesebb az íze. Mindig réteslisztet használok, de bevallom, a krumplit már eléggé el nem ítélhető módon bevágom a robotgépbe. Kicsit szálas, de így is nagyon jól szaggatható. (Még valami: van az a pálinka, ami segít megemészteni a hideg sztrapacskát...)

amegy
amegy Wed, 2013-11-13 21:58

Több éve sztrapacskát készítek Katalin- napi bulira kb 20 emberre, idén is arra készülök, 5-6 tepsit szoktam teleszaggatni, megy be a kemencébe, onnan az asztal közepére, mindenki kezében egy kanál. Sörfelismerő versennyel van egybekötve, kancsókban hozzuk be a söröket , és névtelenül kell kóstolgatni, pontozni, jó mulatság.
Na és ez után a buli után másnap én mindig arra ébredek, hogy valakik a gáz körül vakargatják ki a maradék sztrapacskát a tepsi aljából. És igenis NAGYON FINOM hidegen a sztrapacska!

labionda
labionda / labionda Tue, 2013-05-28 17:05

Szia Nóra,
Én Szlovákiában élek, de ilyen guszta sztrapacskát, én mondom neked, itt sehol sem kapsz. Kissé másképp is csinálják..nem is ilyen gazdagon..da ha már otthon készítjük, akkor adjuk meg a módját.
Az én családom is nagyon szereti, de mivel nagyon drága a brindza, mi sem, és mások sem halmozzák a tetejére, hanem vajon megfuttatják krémesre és úgy kerül bele a galuska. Helyenként szalonna helyett sült kolbászdarabkákat tesznek a tetejére..akkor persze már megint más a neve ..hihi
további szép napot
Éva

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2013-04-15 10:15

Kedves Dacota!
Ez nagyon guszta,és a történet is aranoys, tuti valamelyik nap megcsinálom. :-)
Köszönöm a receptet.
Üdv:Alkonyat

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-18 19:36

Köszönöm szépen a receptet.:-) Annyira guszta a látvány.:-)

A történeted fantasztikus, ritka aranyos és türelmes anyukád lehet! :-)))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2013-01-20 11:11

Kedves Éva-Anyóca,
Igen, az volt (meg most is az) azt még le sem írtam, hogy nemcsak a házat adta át, de minden tiltakozásom ellenére még főzött is erre a rengeteg emberre (öt huszonéves srác volt köztük, azok nagyon tudnak enni).
Örülök, hogy tetszik a recept. :)
Szép hétvégét!
Nóra

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-01-21 10:23

Kedves Dacota-Nóra!

Annyira jó lehet, ha ilyen megértő és segítőkész anyuja van valakinek! :-))

Hát, az nem lehetett semmi, annyi embernek és olyan: igen, bizony nagyon de nagyon jó étvágyú fiatal társaságnak főzni!! :-))

Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

nagyvarad
nagyvarad Fri, 2013-01-18 19:14

Köszönöm a receptet, különösen a rétesliszt-tipp jött nagyon jól.
Mivel nálunk is gyakran készül, mind juhtúrós, mind káposztás verzióban, már nagyon untam a banánt, azaz a krumpli reszelését.
Legutóbb hirtelen ötlettől vezérelve krumplipehellyel helyettesítettem.
Senki nem jött rá a turpisságra és esküszöm, a nokedlik kifejezetten jobb állagúak lettek! :-)

márta66
márta66 Tue, 2016-02-16 12:55

Kedves Nagyvarad! Már jó régi a bejegyzésed, de hátha erre jársz néha... A kérdésem az lenne, hogy mennyihez, mennyit tettél/teszel? (liszt-krumplipehely) és a krumpli nedvességét mivel pótolod? (víz?tej?) Köszi, ha válaszolsz, érdekelne a megoldásod:-) M.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sun, 2013-01-20 11:12

Nagyon szívesen, és köszi a pelyhes tippet, szerintem sok krumplireszelést szívesen mellőző sztrapacskagyártó fog neki örülni. :)
Szép napot,
Nóra

szandokan
szandokan Fri, 2013-01-18 10:38

Árva vára gyönyörű!!!!!! 80 dkg krumpli apró lyukú reszelőn az nagyon IS.........Havert- családot-párunkat-férjünket vonjuk be kilátásba helyezzünk finom cseh vagy szlovák sört :):) kedv csinálónak borovicskát esetleg jó kis becherovkát :) . Egy szép téli kirándulás után finom és laktató étel.
Köszönöm a receptet!!

1302
burgonya 80 dkg
tojás 2 db
rétesliszt 40 dkg
1.5 tk
kolozsvári szalonna 30 dkg
lila hagyma 5 közepes fej
juhtúró 50 dkg
bors 0 ízlés szerint
tejföl 4 dl
mangalica zsír 1 ek