Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarkedli recept

hozzászólások (12)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 440 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

összesen: 4403 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 294 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pista39
Pista39 Sat, 2014-02-01 17:28

Kedves Zit!

Na végre, egy igazi tarkedli recept. Az elkészítési folyamat részletes leírását sokan elsajátíthatnák. Egyszerű serpenyőben sütöttem, de nagyon jó volt így is. Arra kell vigyázni, hogy az ember egy-két darabot eldugjon magának, mert különben nem tudja meg soha, hogy milyen íze volt. Én jól megsütve minden kencefice nélkül szeretem a legjobban.
Köszönöm: Pista☺

anyanéna
anyanéna / anyanéna Thu, 2012-10-25 21:03

Engem emlékeztet az Amcsik pan cake-jére. Mármint az elkészítés és az összetevők. Az is palacsinta sütőben sül és lapos , kicsit vastagabb mint a megsült palacsinta.
Ez tetszik.
Biztosan kipróbálom.:) Köszi

erili
erili Sun, 2012-01-22 08:01

Nekem még a nagymamámtól örökölt tarkedli sütőm van. Ő soproni volt (én is az vagyok), de ugyan így készítette és én is így készítem. Igaz, már jó régen sütöttem, de jó ötlet! Köszönöm:-)

kishuncut
kishuncut Tue, 2011-09-06 16:41

Kedves Zit!

Én is anyukámtól örököltem ezt a receptet, mi még most is az Alföldön lakunk. :) Annyi a különbség, hogy mi zsírban sütjük ki a tarkedliket, akár a fánkot - én még nem is próbáltam másképp sütni. :) Talán egyszer majd kipróbálom a fent említett módon is (bár nekünk nincs itthon ilyen speciális sütőnk, de gondolom palacsintasütőben is megsül:)).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-04-18 11:46

Nekem van 4 férőhelyes sütőm,de mivel abban elég lassan készül el,ezért sima edényben szoktam kisütni.Így sokkal gyorsabban elkészül, és a végeredmény ugyanaz lesz..pillanatok alatt elfogy. :)
A sütőt egyébként még vagy 30 évvel ezelőtt vásárolta édesanyám,de még most is kapni az ún. "filléres vásárokban".

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-01-29 19:35

Én hígabbra szoktam a tésztát keverni (úgy is megkel), kb palcsinta sürüségüre, így laposabbak lesznek. A lányaim imádják, picipalacsintának hívják. Nekem 9 "féröhelyes" sütöm van úgyhogy egykettöre megvan egy nagy adag :)

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-01-29 22:11

Szia Hencida! (De jó név! :-)) Ez nagyon jól hangzik, de hol lehet szert tenni ilyen jó kis sütőre? 9 férőhely... Mennyi időt megspórolhatnék vele!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-30 16:41

Hát Szlovákiában lakom és itt vettem :)

Zit
Zit / Zit Sat, 2009-09-12 20:07

Szia kedves Márta! Nem tudom, lehet-e abban, de igen, ez valóban fánk jellegű. Annyira, hogy ez a csehek fánkja. :-) Ha kipróbáltad sima edényben, esetleg palacsintasütőben, majd légyszi számolj be az eredményről, jó? Érdekelne. :-) Jó sütögetést!

Gelencser Marta
Gelencser Marta Sat, 2009-09-12 18:41

Fánkszerű süti lehet.Egérkének is hívják.Nincs tükörtojás sütőm,ezért majd simán edényben sütöm,ha kipróbálom.

440
finomliszt 70 dkg
friss élesztő 30 g
tej 1.5 dl
cukor 1 ek
cukor 1 késhegynyi
tojás 3 db
1 csipet
napraforgó olaj 0.5 dl
sárgabaracklekvár 40 dkg