Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csülkös bableves csipetkével recept

hozzászólások (4)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Egy 8-10 literes bográcshoz

Rántáshoz

A csipetkéhez

Tálaláskor

összesen: 651 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

Egy 8-10 literes bográcshoz

Rántáshoz

A csipetkéhez

Tálaláskor

összesen: 6538 kcal

energiatartalom / 100 g *

Egy 8-10 literes bográcshoz

Rántáshoz

A csipetkéhez

Tálaláskor

összesen: 142 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2012-10-12 08:19

Kedves Hóki-Pók i!
Elég régóta bográcsozok és csülkös bablevest is főztem már jó néhányszor , de tudtál számomra érdekes újdonságot írni. Egyrészt cukor karamellizálás, másrészt a fokhagyma a csipetkébe. Az előbbit még nem próbáltam pörköltbe, az utóbbit pedig lereszelném és úgy gyúrnám a csipetkébe. Ki fogom próbálni. Néhány dolgot viszont nem értek a receptedben. Jól bezőldségeled, akkor mi a manónak kell az ételizesítő és a marhahúsleves kocka , amik műanyagok ? Ha már bográcsolsz , ami időigényes , miért konzerv babot főzöl , ami szintén teli van tartósító szerekkel ? A sok előkészületi idő miatt lenne idő a bab beáztatására is. Tudom, hogy ízlések és pofonok .... Nem kioktatni akartalak, további jó recepteket kívánok !
Zoli

thx
N-ivaló / thx Fri, 2012-10-12 19:25

Kedves Zoli!
Én csak irányvonalat adok a recepthez, és ettől el lehet, sőt érdemes is eltérni kinek-kinek a szájíze szerint.
Nekem "bejön" a marhahúsleves kocka, de természetesen ki lehet hagyni belőle...;)
A babra is ugyanez vonatkozik. (a konzervbabbal általában 1 napot és egy felfújódást meg lehet spórolni:)
Néha napján, ha van rá idő, természetesen nem a konzerves verziót használom. (a Törpök is így szeretik!:))

Üdv és további szép napot!;)
HocuS

Sancho
Sancho Thu, 2012-10-11 12:29

Én ecetes tárkonyt ajánlanék bele, ha már mindkettő kell bele.

651
tárkony 1 ek
sárgarépa 5 kis db
fehérrépa 3 kis db
burgonya 3 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 3 közepes db
zeller 1 közepes db
karalábé 1 kis db
vörösbab 200 g
fehérbab 200 g
petrezselyem 1 csokor
babérlevél 5 db
sertéscsülök 1.5 kg
sertéscsont 30 dkg
sertészsír 5 dkg
cukor 1 ek
leveskocka 1 db
bors 0.5 ek
őrölt fűszerkömény 0.5 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
ételízesítő 1 ek
ecet 4 ek
száraz vörösbor 1.5 dl
finomliszt 5 evőkanál
sertészsír 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 5 evőkanál
tojás 2 db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
tejföl 450 g