Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös lecsó recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 411 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1642 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 63 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sylvaniusz
sylvaniusz Fri, 2013-07-12 12:18

Imádom a tejfölös lecsót..... igaz én kolbász nélkül készítem! Még egy tipp a készítéshez, én a víz helyett tejet használok és úgy még sokkal finomabb!! Próbáljátok ki!! :)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2013-06-24 18:09

Kedves Kata!
Nem halottam még, hogy a lecsóba tejfölt tegyünk, de nagyon guszta és imádjuk a tejfölt, úgyhogy mentettem és ki is próbálom! :-)
Köszönöm a receptet!
Üdv: Alkonyat

Monamoni
Mona / Monamoni Fri, 2012-09-07 08:42

A story-ban emlitett regi szakacskönyv valoszinuleg Szabolcs-Szatmar-Beregbol szarmazik, hagyomanyosan ott keszitik a lecsot tejfölösen - igy az en rokonsagom egyik fele is:-) Az a jo ebben a receptben is, hogy a reformkonyha alapanyagaival is elkeszitheto: kokuszolaj, hajdinaliszt (v. egyszeruen csak tk. liszt), tufu stb. egyeni fantazia szerint. Köszönjük, hogy közze tetted!

kiralykata
Borsmentalevél / kiralykata Tue, 2012-09-25 20:31

Nagyon szívesen! Nem emlékszem már pontosan, melyik szakácskönyvben is találtam rá, de azóta nagyon szeretjük a lecsót. Jó étvágyat hozzá!

kovex
kovex / kovex Fri, 2012-09-07 20:15

Igen, én Szamosszegen ettem először tejfölös lecsót, és azóta mindig teszek bele tejfölt, sokkal selymesebb!:)

reka8463
reka8463 / reka8463 Fri, 2011-08-05 17:34

Jó kis recept és nagyon finom.anyu és már én is tejjel habarom be 1 kicsit,így több a mártogatós,mert mi friss kenyérrel szeretjük a legjobban...mártogatni :).amugy meg aki epés,és nem hajlandó lemondani az efféle nyári finomságokról, annak is jobb ez a változat.

411
paprika 1 kg
paradicsom 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
kolbász 15 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 0.5 evőkanál
víz 0.5 dl