Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös sertéspörkölt recept

hozzászólások (25)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 636 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2538 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 154 kcal

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Siriane
Siriane / Siriane Sun, 2018-06-10 23:07

Köszönöm a receptet!
Életemben nem főztem még pörköltet, és a hagyományos verziótól még anyukám instrukciói mellett is féltem. :-) Ez a recept sokkal egyszerűbb, nem kell félnem, hogy elégetem a piros paprikát. Kicsit módosítottam a fűszerezésen a párom kedvéért, de isteni finom lett! Jövő héten kipróbálom csirkével is. :-)

mateniky82
mateniky82 Mon, 2015-03-16 09:41

Én 1,5 kg lapockából készítettem el 3 db hagymával, 2-2 paradicsommal-paprikával, 2 teáskanál sóval, paprikakrém helyett csemege piros aranyat tettem bele, a tejfölt kihagytam, a többi hozzávalót a receptben szereplő mennyiségben használtam. Finom lett! Vasárnapi ebédnek készült szombaton délután, férjem még aznap este ezt ette vacsorára kenyérrel - nagyon ízlett neki:)

moncsicsi83
moncsicsi83 Wed, 2014-12-31 14:23

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. még a válogatós kisfiam -aki nem nagyon eszik meg semmiféle sertéshúst sem- is megette és repetázott belőle! :)

balintmonika
balintmonika Thu, 2014-02-13 18:48

Eddig csak a galuskát öntöttem nyakon tejföllel,de micsoda ötlet a pörkölthöz is tejfölt adni...A paradicsomot meg a paprikát mellőztem az évszak miatt,de a nyáron házilag eltett paradicsomlé nem maradt ki(ebben gazdagon van paprika meg zeller is).Megnyaltuk mind a tíz ujjunkat(szorozva néggyel)Megvan a tuti sertéspörkölt receptem!

EDY84
EDY84 Sat, 2013-05-25 15:59

Kedves Muci!
Köszönöm szépen ezt a remek receptet,3hónap alatt kb:6-odjára fogom elkészíteni,mert a páromnak ez a kedvence,mióta először megkóstolta!
Isteni finom!!! Ezer köszönet érte!

Muci
Muci / Muci Sat, 2013-05-25 17:20

Kedves EDY84 !
Nagyon örülök, hogy ennyire bejött ez a recept nemcsak neked, hanem a párodnak is.
Üdv.: Muci

Lindu711
Lindu711 Fri, 2013-05-24 15:50

Hát ez isteni finom! Imádom! Most készítettem el először és valami fenséges!
Köszönöm Muci! :)

Muci
Muci / Muci Fri, 2013-05-24 17:24

Kedves Lindu711 !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy jól sikerült és ízlett. Köszönöm a kedvező visszajelzést.
Üdv.: Muci

lilmir
lilmir Sat, 2012-12-29 16:45

Kedves Muci!!
Nagyon örülök,hogy rátaláltam a receptjeidre!
Isteni finom ez a pörkölt!!! :)
Köszönöm!

fetyka
fetyka Sun, 2012-05-06 21:20

A szakács ismerőseim ajánlották, ha pörköltet csinálsz akkor sose rakjál már az elején bele sót, mert akkor nehezen puhul meg a hús, valóban ez így is van. Próbáljátok ki.
Nekem 1 óra volt az elkészítése és 1kg húst használtam fel.

anemone55
anemone55 Sun, 2012-04-15 17:41

Finom lett! Dupla adagot készítettem.
Mivel volt a hűtőben olyan fehér bor, amit nem ittunk meg szívesen, 1 dl-t tettem a pöribe, így csak 3 dl vizet tettem a dupla adagba.
Mivel tejföl nem volt kéznél, joghurtot tettem bele.
Így is nagyon finom lett, de legközelebb az "eredeti" recept szerint készítem.

zuzimama
zuzimama Wed, 2012-02-08 19:19

Kedves Muci!

Most először készítettem pörköltet, a recepted alapján és nagyon finom lett köszönöm szépen.
Nálunk a férjem főzte mindig a pörkölteket nagyon jól, versenyt is nyert a pörköltjeivel és rendezvényekre is hívták pörköltet főzni. Sajnos ő 3 hónapja elhunyt és - mint sok más egyéb receptet is - a pörkölt receptjét is a sírba vitte magával. Sokáig nézegettem itt a pörkölteket és úgy gondoltam, hogy a tiéd hasonlít(hat) a legjobban a férjem receptjére.

Egy kis őrölt köménymaggal egészítettem ki a hozzávalók listáját, ill. a végén nem tettem bele tejfölt, hanem a tésztát tejfölöztem meg amit ettünk köretként.
Köszönöm még egyszer.

Kiegészítés: most nézem, hogy te is szegedi vagy, Csongrád megyei. Ő is csongrádi születésű volt, Szegeden éltünk 10 évig, elképzelhető, hogy emiatt is hasonlít a pörköltötök anynira.

Lac
Lac Sun, 2012-01-01 15:07

Köszönöm a receptet. Mivel nem volt itthon sertéscomb, kockázott lapockával helyettesítettem, az arányokat megtartva a pirosaranyat lecseréltem univer pörkölt ízesítőre (ez is tubusos, mint a pirosarany) és erős pistára :D, csak azok voltak itthon.
Meg kell mondanom, ilyen finomat még nem ettem :) Ha legközelebb minden hozzávalóm meglesz, kipróbálom eredetiben is :D. Pont pikáns lett, ahogy én szeretem, ha nagyon erős, a tejföl elvesz az erejéből.

A két óra tényleg szükséges volt, hogy a hús omlós legyen. Nem gyors az elkészítés, de legalább nem is macerás :)

Muci
Muci / Muci Sun, 2012-01-01 17:25

Kedves Lac !
Örülök, hogy jól sikerült a pörkölted és finomnak találtad.
Üdv.: Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-06-03 14:00

Nagyon fincsi lett !!
Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-05-06 14:49

Már untam a hagyományos pörköltet és elkészítettem ezt és brutál finom! Ízi

jucusom
jucusom Tue, 2008-09-02 16:38

elkészitetten a családnak nagyon izlett!! Köszönöm űdv Jucus!

636
sertéscomb 60 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
disznózsír 10 dkg
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
1 tk
fűszerpaprika 3 teáskanál
paprikakrém 1 teáskanál
csípős paprikakrém 1 teáskanál
tejföl 2 dl
víz 2 dl