Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes eperleves recept

hozzászólások (4)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 166 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 662 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 79 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Tue, 2014-06-03 18:59

Kedves csondorh!
Nagyon finom lett:) Máskor is felveszem az étlapra. Sajnos az eperszezon hamar véget ér a kertünkben, most viszont rengeteg van. Így turmixolom, mascarponés dobozokban fagyasztom, s talán a levesnek sem árt majd, ha fagyasztott alapanyagból akár novemberben is az asztalra kerül . Kösz. a receptet. Klári

P.Klára
P.Klára Mon, 2014-06-02 19:37

Na, örömmel látom, hogy van, aki "meri" főzni az eperlevest:)
Holnap megszedem az epret, viszont soha nem készítettem még eperlevest, s kutakodtam receptek után. Elkedvetlenedtem, mert főleg főzés nélküli turmixot ajánlanak. Az mitől " leves"? De ezek szerint hagyományos módon is készíthető. Tudom, hogy a főzéssel veszít a gyümölcs az értékéből, de majd eszünk nyersen is epret:) Remélem a család is elfogadja ezt az újdonságot az étlapunkon.

166
eper 25 dkg
xilit 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
főzőtejszín 200 ml
víz 2 dl
fehérbor 1 dl
fahéj 1 csipet