Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőr torta Éva konyhájából recept

hozzászólások (11)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Linzer alap

Tészta

Krém

összesen: 839 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

Linzer alap

Tészta

Krém

összesen: 8371 kcal

energiatartalom / 100 g *

Linzer alap

Tészta

Krém

összesen: 340 kcal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

benjonino
benjonino Fri, 2020-09-11 08:55

Elkészítettem félig: A linzeres alját a lekvárral lehagytam.
Pozitívum:
- Nagyon finom lett a tésztája
Negatívum:
- Nagyon kevés benne a tojás-likőr, szinte érezhetetlen hogy benne van. De tényleg!
- Pont a fenti miatt üres és gelly! Mintha sima tejszínhabbal tölteném. Nagyon hiányzik belőle valami más is!!! Valami íz, valami puding, valami. De szinte biztos, hogy nem az alá nem pakolt lekvár.
- A likőr a tetején teljesen reménytelen. Meg sem próbáltam, mert olyan mennyiségű tejszínt kellett volna még rápakolni hogy ne folyjon le, ami már erős túlzás egy házi tortára. Még émelyítőbben tejszínessé vált volna.
Verdikt: A tésztáját fel fogom még használni, de más töltelékkel. Ilyen formában soha többször!

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Mon, 2020-09-14 12:09

Kedves benjonino Ez egy hagyományos német tojáslikör torta recept Ezt a receptet én is igy kaptam ahogyan fölraktam. Ìzlés dolga kinek mi ízlik. Ha jól emlékszem az eredeti recept valoban csak sima tejszínnel töltötte meg, nem volt benne semmi ízesitö csak a tojáslikör. Probáltam megkeresni,.hogy ide belinkeljem neked. Biztos valahol meg is van még a linkjeim között, de annyi receptet eltároltam már nem találom. Amit nagyon sajnálok az,hogy neked annyira nem jött be nem ízlett. Csalodtál a receptben. Annyi az nem törvényszerü, hogy nem lehet több cukrot vagy tojáslikört a krémbe belerakni ha igy nem izlik, mert én is probáltam hü maradni a recepthez, de pl vaniliás cukrot raktam még bele. üdvözlettel Éva

benjonino
benjonino Mon, 2020-09-21 16:41

Kedves Évi! Sajnálom, hogy keményebb hangot ütöttem meg a kelleténél, csak mérges voltam, mert sajnos a tortát alkalomra süti az ember, tehát rögtön élesbe, nincs gyakorlat. Gyertya-elfújás után jött a hideg-zuhany, hogy bizony ez csak tejszínhabos törta lett.
De 10 nap múlva jött az új szülinap, megcsináltam másik krémmel, isteni lett. Így egészen megenyhültem. Fogadd hát az építő jellegű kritikámat egy másik krém kipróbálásával:

Össze kell keverni:
- Fél kiló mascarpone-t
- 180 g porcukrot
- 3 dl tojáslikőrt
Ezután 6 dl tejszínhabból krémet verek. Félkészen hozzáteszem az extra gyors zselatint (Oetker: 3 tasak ahol 20g/tasak), majd hosszú munkával befejezem. (A zselatinnal már lassabban fog menni)
Ha kész hozzákeverem a tojáslikőröl mascarpone-hoz.
Hűtőbe vele! Nekem csak 1 órám volt, de elkél a hosszabb idő is.
Másnapra a maradék torta krémje tökéletesen megszilárdult, keményebb lett mint a puding, a tojáslikőr meg melengeti a torkot. Nem csoda, hisz van benne 3 dl, markánsan kijön az íze.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-05-19 03:32

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.05.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Rédei Éva
Éva házias konyhája / Rédei Éva Sun, 2014-05-18 23:24

Már többször elkészitettem ezt a receptett de nekem eddig még nem volt ilyen problémám vele.Ha nagyon bizonytalan vagy akkor a krémbe tegyél több likört és a torta tetejét csak kevesebb tojáslikörrel vonod be.

anettina
anettina Sun, 2014-05-18 20:26

Szia! A végét nem értem kristálytisztán. Miután az egészet bevontam a krémmel hogyan vonjam be a tetejét tojáslikőrrel? Ráönteni azt mégsem lehet..

839
vaj 100 g
cukor 50 g
finomliszt 200 g
tej 2 ek
vaj 80 g
cukor 100 g
tojás 5 db
mandula 80 g
finomliszt 120 g
sütőpor 1 csomag
tojáslikőr 50 ml
csokoládé 10 dkg
sárgabaracklekvár 5 ek
habtejszín 1000 ml
tojáslikőr 100 ml
habfixáló 5 csomag
vaníliás cukor 3 csomag