Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta 1. recept

hozzászólások (12)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

  • 45 g tejföl (ízlés szerint)87 kcal
összesen: 1235 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 10 adag *

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

  • 450 g tejföl (ízlés szerint)869 kcal
összesen: 12347 kcal

energiatartalom / 100 g *

A töltelékhez

Az aprókáposztához

A sűrítéshez

A tálaláshoz

  • 6.1 g tejföl (ízlés szerint)12 kcal
összesen: 167 kcal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kulcsarpisti
kulcsarpisti / kulcsarpisti Mon, 2013-12-30 23:32

Kissé ledöbbentem. Rengeteg hús szinte kocsonya mennyiség. Tojás? Miért? a káposzta egyben tartja a tölteléket, A rizs pedig a töltött káposztába ISTEN ELLENI VÉTEK. Gerslit az az árpagyöngyöt neki azzal az igazi. Jaj majd elfelejtettem, hogy a hagyomány szerint berántjuk.

zsuzsa.gerencser
zsuzsa.gerencser Thu, 2013-11-07 19:21

Na, hogy fokozzam az indulatokat: én nem szoktam berántani, de helyette paradicsompürét teszek módjával a főzés elején a káposztához. Isteni, szaftos, ízletes lesz. Ja, és borsikafű kedves Barátaim, a töltelékbe is és a káposztára is. Fűszerezésként még teszek bele fokhagymát apróra vágva, köménymagot, szemes borsot. Húsként csak a töltelék, plusz füstölt hús és darabolt sertéshús van benne. Még nem sikerült elrontanom.

szuszi
Jolán / szuszi Thu, 2011-12-15 08:50

Hát anyag van benne bőségesen.....talán több is mint kellene, arról nem beszélve, hogy mennyibe kerül. Tényleg...mennyiből lehet ezt kihozni?
üdv Jolán

Böbe0402
Böbe0402 Tue, 2012-11-27 10:20

Tény és való, nem olcsó dolog, de hatalmas nagy adag lesz belőle. (Mint olvashattuk, itt is egy nagy társaságnak készült.) Nálunk a sógorom ennek a tudora, én nála ettem először, ő is akkor készíti, amikor összejön az egész nagy familia. Sokkal egyszerűbb, mint több fogást készíteni ennyi embernek, ráadásul nem kell ott állni végig mellette. Természetesen már én is eltanultam tőle, a recept teljesen megegyezik a fent leírtakkal, csak mi még egy kevéske tárkonnyal is fűszerezzük. Nagyon jó ízt ad neki, de tényleg nem kell belőle sok. A mi verziónkba sem megy kapor, csak egy laza rántás. Mindenkinek ajánlom, mert igaz, hogy nem olcsó, de bőséges és laktató, ráadásul nagyon finom.

torpi
torpi Wed, 2010-07-21 08:01

En peldaul nem rantom be,hiszen igy is hatalmas kaloriabomba.A rizs helyett viszont gerslit azaz(arpagyongyot) teszek.Savanyu kaposztabol keszitem , (nalunk nincs hordos csak uveges)de a level nyers kaposzta.Fustolt oldalas ami jo husos es az elengedhetetlen fuszerpaprika.Hat valahogy igy.Nagy valasztek nincs mert itt nem savanyit senki fejeskaposztat, legfeljebb europabol hozatjak a nemet vagy szerb uzletek, de hamar elkapkodjak.Udv.Valeria

favika
favika Tue, 2010-03-02 23:33

Nálunk a férjem a töltött káposzta főzés tudora. A következőképpen csinálja, először egy edényben elkészíti a rántást, felönti vízzel és ezt félreteszi. Egy nagyobb kb.8 literes fazék alája egy sor apró savanyú káposztát tesz, ezt megöntözi kb. 2-3 evőkanál rántással. A becsomagolt tölteléket /szármát/
állítva rakja az apró káposztára. (nem mindig teszünk bele külön húst, oldalast, stb.) ismét jön az apró káposzta, rá a rántás és így tovább. A legfelső rész apró káposztát szintén meglocsolja rántással, majd annyi vízzel önti fel, hogy éppen ellepje, és önt hozzá kb. 1 dl vörösbort is. Mielőtt teljesen megfőne a káposzta, apróra vágott sült szalonnát, zsírjával együtt ráönti. A szármát általában én készítem, de már nem is tudom mióta, csak kelkáposzta levélbe csomagolom.Szép nagy fej kelkáposztát sós vízben megpuhítom. Próbáljátok ki nagyon finom, és nem olyan kemény, mint a savanyított káposztafej. A rántást is tudom ajánlani, mert így nem kell turkálni a szármák között között és biztos, hogy egyformán kap minden a fazékban a rántásból.
Isteni finom. Jó étvágyat. Kati

Sancho
Sancho Thu, 2011-12-29 16:14

Sosem rántjuk be. A házi hordóskáposzta eleve kaporral készül. Kár az időért a rántással. Kevesebb vizet alája, s az aljába szalonnadarabokat bőröstől. Tiszteletem!

1235
káposztalevél 15 közepes db
darált sertéshús 70 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
disznózsír 1.5 ek
tojás 3 db
rizs 1 bögre
1 ek
bors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 ek
savanyú káposzta 2 kg
füstölt sertéscsülök 75 dkg
sertéscsülök 75 dkg
füstölt oldalas 50 dkg
sertésoldalas 50 dkg
debreceni kolbász 25 dkg
lángolt kolbász 25 dkg
füstölt szalonna 25 dkg
finomliszt 2 evőkanál
disznózsír 1.5 ek
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 450 g