Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta 12. - gerslis-paradicsomos recept

hozzászólások (11)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A töltelékhez

A rántáshoz

összesen: 648 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A töltelékhez

A rántáshoz

összesen: 2596 kcal

energiatartalom / 100 g *

A töltelékhez

A rántáshoz

összesen: 159 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Potyesz75
Potyesz75 Fri, 2017-02-17 13:06

Érdekes, hogy csak nálunk-Borsodiaknál jellemző ez a gerslis változat...na de hát így az igazi :)

Jó recept!

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2017-02-18 15:42

Köszi!!
Én soha nem készítem rizzsel,mert gerslivel a finom,és ezen nem is akarok változtatni!!! :-))

berecz
berecz Mon, 2011-12-12 13:59

Gabssynak

Nagyon egyet értek Veled, mert én is csak így tudom elképzelni a töltött káposztát GERSLIVEL! Pontosan így csinálom én is (paradicsom nélkül) borsodi vagyok felénk ezt a változatot készítik, én is így "örököltem".
Üdv: Szilvi

gabssy
gabssy / gabssy Mon, 2011-07-04 08:55

Szia Iluska!
Szuper, végre valaki, aki szintén gerslivel készíti a töltött káposztát. Én csak azzal eszem meg, a rizst eleve nem szeretem, úgyhogy mi is mindig gerslivel készítjük (csak paradicsom nélkül, hagyományosan savanyú káposztából). Mondjuk elolvasva az adatlapodat, nem véletlen a dolog. :))) Nálunk a család anyai ágától jött a gerslis töltött káposzta, ők sajóvelezdiek. Érdekesnek ígérkezik a paradicsom és a fűszerezés is, kipróbálom majd egyszer ezt a változatot is. Éljen a gersli! :)
Üdv: gabssy

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2011-07-04 15:07

Üdv Gabssy!Igen,gerslivel finomabb!Mindig ezzel szoktam csinálni,örülök,hogy neked is ízlik vele.Próbáld ki mindenképp a fűszereket is,én sok mindenhez használok ilyeneket,amik itt teremnek a kertben!Puszillak

648
káposztalevél 13 db
darált sertéshús 50 dkg
gersli 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 40 dkg
majoranna 1 tk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
tejföl 150 g
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek