Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött padlizsán 8. recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 439 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 877 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 65 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pulicka
pulicka Sat, 2013-10-26 05:04

Kedves Zsuzsa, reggel 5 ora van a toltott padlizsanodon csorgatom a nyalam nagyon guszta, tegnap megvettem minden hozza valot, maris neki allok elkesziteni biztos vagyok benne, hogy s pocaklakomnak is izleni fog!!!!!Ilrok miutan mind megettuk.....

Bibici
Bibici Fri, 2012-08-31 00:07

Kedves Zsuzsa!

Holnap én is töltött padlizsánt szeretnék csinálni, egy kérdésem lenne, a héját meglehet enni?vagy megszokták enni?:) bocsi a buta kérdésért!:)

Előre is köszönöm a választ,
B.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sat, 2012-09-01 18:50

Kedves Bibici!
A padlizsán héja ehető. Egy esetben szoktuk csak a belsejét felhasználni, ha padlizsánkrémet csinálunk. Ott is azért, mert meg kell sütni parázson és a héja égett lesz.
Bátran készítsd el héjával együtt, jó étvágyat hozzá.
Üdv Zsuzsa

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Tue, 2012-08-21 18:28

Elkészítettem!!! Nagyon nagy gratu! Leírhatatlanul finom!
Én kissé átalakítottam a saját ízlésünk szerint. pl. egy ü. sűrített paradicsomot használtam fel, abban párolódott. Nem darált hussal készítettem, hanem füstölt tarjával, és több hagymával!Tettem bele egy csomag gyorsrízst. A kedvenc receptünk!
Köszönjük! :)

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2011-09-06 16:10

Kedves Zsuzsa,köszönöm gyors válaszodat.Majd körülnézek a boltban.Most még van friss paradicsomom a kertbe,ezek szerint azt is használhatom,felkockázva.Ugye jól értettem?Még egyszer köszi!:)

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Tue, 2011-09-06 15:19

A boltokban "hámozott paradicsom" néven kapni. 400 g-os kiszerelésben. Van olasz és magyar változata is. Van, amelyikben egészben van a paradicsom, van, amelyikben apróra vágva. Azért szeretem használni télen, mert jobban hasonlít a friss paradicsomra az állaga, mint a pürének. Nyáron nyugodtan használj friss paradicsomot meghámozva és feldarabolva. Sok sikert! Zsuzsa

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2011-09-06 08:47

Szia Zsuzsa!Imádom a padlizsánt,és a te receptedet is szeretném megcsinálni.Csak egy kérdésem lenne.A darabos paradicsomkonzerv alatt mit értesz?Én még nem használtam ilyet,csak a sima pürés konzervet.Ez gondolom másik.Ez milyen és mekkora kiszerelésű?Bocsi,ha kicsit értetlennek tűnök.Válaszodat előre is köszönöm.:)

439
padlizsán 1 nagy db
darált marhahús 25 dkg
konzerv paradicsom 400 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
vaj 1 dkg
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mandulapehely 1 ek
sajt 5 dkg