Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas-sajtos reform croissant recept

hozzászólások (11)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Tészta elkészítése

Tésztába szósz

összesen: 227 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 5 adag *

Tészta elkészítése

Tésztába szósz

összesen: 1129 kcal

energiatartalom / 100 g *

Tészta elkészítése

Tésztába szósz

összesen: 244 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vicuskám
vicuskám Fri, 2015-02-20 22:41

Ne is törődj velük, szerintem tök jó, hogy van, aki könnyebben emészthető alapanyagokból készült ételeket is feltesz ide. Hogy mi egészséges, arról még tudtommal nem sikerült véglegesen megállapodnia a tudományos világnak :) arról viszont igen, hogy egyes lisztek jobb élettani hatásúak másoknál, és a halra sem lehet sok panaszt hallani. Én tuti ki fogom próbálni :)

vicuskám
vicuskám Fri, 2015-02-20 22:47

...csak még annyit segíts légyszi, hogy tényleg összesen 10 dkg (100 g) körül jön ki a sokféle liszt együtt? Vagy lemaradt valahonnan egy nulla?...

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Wed, 2015-02-25 03:20

Szia! Köszönöm a kedves szavakat :-) tényleg nagyon finom ez a péksüti!! Tényleg csak ennyi liszt kell (maradékokat öntögettem össze), ezért is diétásabb. Annak főleg jó, aki szereti a túrót. Persze édessel is meg lehet tölteni, mondjuk avokádóból készült csokikrémmel :-)

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Tue, 2014-09-23 08:23

Ohhh, Tőletek kell megtanulnom dicsérni :-) az abszolút kedvenc péksütimet szóltátok le, pedig annyira nagyon finom, még harmadnap is pihe-puha, ízletes.
Amúgy pont ez a lényeg, a hozzávalók cserélgetése, hiszen, ha Te nem bízol a "ch"csökkentetett lisztben, akkor lécserélheted teljes kiőrlésű lisztre vagy zablisztre vagy akármire. Mivel én cukorbeteg vagyok, válogatni nem mindig tudok...
Viszont, hogy egészséges, szerintem az vitathatatlan, mert a szervezetnek abszolút szüksége van gabonákra, főleg, ha teljes kiőrlésű és nincsenek benne a házi készítésű péksütikben hozzáadott színező anyagok vagy tartósító szerek. Sőt, ha csak spenótos túróval töltöd meg, akkor azok a "vacak" light termékek is eltűnnek belőle.... a lehetőségek tárháza nagy, és nem feltétlenül az egyes hozzávalók miatt kell "megdicsérni" a szakácsot. Mindenkinek más az életvitele, az enyémbe teljes mértékben belefér ezen egészséges péksütemény, mert továbbra is fenntartom azt, hogy a boltinál biztos, hogy jobb. És igenis büszke vagyok magamra, hogy kezdő szakácsként ilyen fantasztikus ízű dolgot tudok készíteni. Bárcsak egyszer kipróbálnátok és akkor a hozzászólás is hitelesebb lenne!
Köszönöm egyébként az észrevételeket, majd jelzem, hogy töröljük az egészséges szót. További szép napot!

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2014-09-26 01:53

1. Miert kellett volna teged dicsernunk?! Ha azt vartad, hogy a feltett receptedet mindenki ajnarozni fogja, keseruen csalodnod kell.
2. En elo-cukorbeteg vagyok es paleozom, igy tisztaban vagyok a csokkentett szenhidrattartalmu receptek szuksegessegevel.
3. Az etelek egy csoportja (edessegek, sutik, peksutik, stb.) NEM dietas etelek es NEM is ez a celjuk!! Epelmeju ember nem is varja el, hogy pl. egy zserbo, brownie vagy croissant beepitheto legyen egy szigoru dietaba.
4. Ha a dietazo megis ezekre vagyik, ket lehetoseg van:
A. Ezek fogyasztasat a minimumra csokkented, pl. havonta egyszer egy kis darabot. Ez mukodik, nem all meg tole a fold forogni, van sok nagyon sovany baratnom, akik igenis esznek neha tortakat, sutiket. Mellesleg en is ebben hiszek: az igazi, de nagyon ritkan. A paleoval (mar eleg regota csinalom), az edes iz iranti vagy teljesen megszunik, tehat egyaltalan nem kivanom a kenyeret, tesztat, stb.
B. A felismerhetetlensegig eltorzitod a receptet (itt ez tortent, egy szerencsetlen francia zokogogorcsben torne ki a te mu "croissant-odat olvasva), azzal amitod magad, hogy ez egeszseges, kozben nem is elvezed (koze nincs az igazi friss, vajas csodahoz), es nem is egeszseges. Magyaran, ket szek kozul a foldre estel.
5. Egyaltalan nem kell megcsinalnom a receptedet, nem is fogom soha, en ilyen szanalmas hamisitvanyt nem fogok kesziteni, inkabb soha eletemben nem eszek croissant-t tobbe. Ha nekem nem telik valodi Van Gogh festemenyre, eszembe se jut valami pitianer hamisitvanyt venni, inkabb nem lesz Van Gogh a falomon. A toltelek egyebkent tok jol hangzik, azt atultetem valami mas tesztaba.
6. Annak orulok, hogy reszben megertetted, mi a problemank es javasoltad az atnevezest. Ha ezt eredetileg pl. makadamdios tonhalas parnanak hivtad volna, valoszinuleg eszunkbe se jut reklamalni, de az "egeszseges" a "croissant" mellett verte ki a biztositekot.

PeZsuRi
PeZsuRi / PeZsuRi Fri, 2014-09-26 08:37

Most már csak egy dolgot nem értek... hogyan lehet leszólni egy receptet úgy, hogy nem is kóstoltad?
Az íze nekem fantasztikus, lehet másnak is és annyira élvezem enni ezt a párnácskát, hogy nem is kívánom más péksüti elfogyasztását emellett.
Természetesen egyetértek abban, hogy az igazi francia croissant isteni finom, de azt is tudom, hogy a magyar pékségekben nem kapsz olyat, és "egy szerencsetlen francia zokogogorcsben torne ki" a magyar croissant-októl is. Akkor miben különbözök?
Maradjunk abban, hogy akkor a megnevezés és hozzávalók ellen vagy, mert az ízét nem tudod véleményezni... És maradhatunk abban is, hogy hamisítvány...

Viszont minden rosszban van valami jó, mert kiszúrom a dicséretet is, és örülök, hogy tetszik a tonhalkrém :-)

Ja, és a stílusodat azért még szoknom kell, lásd: "Egyaltalan nem kell megcsinalnom a receptedet, nem is fogom soha, en ilyen szanalmas hamisitvanyt nem fogok kesziteni", és "Ha azt vartad, hogy a feltett receptedet mindenki ajnarozni fogja, keseruen csalodnod kell"... stb....
de azért köszi, ebből tanul az ember!

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2014-09-23 01:13

Tokeletesen egyetertek. Itt, a nosaltyn sokan kicserelnek egy hozzavalot es rairjak, hogy "egeszseges'. Ez egy vicc. Es onamitas.

Artemisz
Artemisz Mon, 2014-09-22 16:45

Nincs egészséges péksüti. Ahogy nincs egészséges cigaretta sem. A diabetikus liszt egy nagy átverés.

227
diabetikus liszt 50 g
makadámdió 18 g
mandulaliszt 17 g
sikér 20 g
instant élesztő 5 g
2 csipet
kókuszzsír 15 g
víz 20 ml
sovány túró 100 g
tonhalkonzerv 64 g
krémsajt 30 g
trappista sajt 55 g
kápia paprika 30 g
0 ízlés szerint
sovány túró 30 g
lenmagpehely 3 g
kókuszzsír 3 g
bazsalikom 5 levél