Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török gözleme recept

hozzászólások (13)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

  • 21 g citrom (szeletelve)3 kcal
összesen: 610 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

  • 85 g citrom (szeletelve)13 kcal
összesen: 2441 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

  • 7.1 g citrom (szeletelve)1 kcal
összesen: 204 kcal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Daylle
Daylle Tue, 2014-11-11 20:15

Köszönöm szépen a receptet. Ma kipróbáltam :) Bár nem volt leveles spenótom, a kiolvadó püréről öntöttem le a vizet. Feta sajt helyett pedig juhsajtot tettem bele. Kicsit erőteljesebb íze volt, de így is finom lett. Párom kérésére legközelebb kipróbálom a fetasajtos verziót is :) Szép estét! :)

Torma
Torma / Torma Wed, 2014-11-12 00:17

Köszönöm a visszajelzést :) örülök,hogy izlett a gözleme!! Üdv, Torma :)

cynthial
cynthial Fri, 2013-02-15 20:52

Kedves Torma! Az egy bögre liszt kb. hány deka? Elkezdtem egy normál, mezei bögrével kimérni, de sajnos túl lágy, folyós lett a tészta. Tudom, hogy a bögrés mérés standard angolszász mérés, de nekem nincs itthon ilyen szett sajnos. A neten ezt talàltam, így viszont túl soknak tűnik a bögrényi adag... http://hu.wikibooks.org/wiki/Szakácskönyv/Tudnivalók/Jelek
köszi előre is a válaszod! A receptjeidet nagyon szeretem, es várom az újakat. :-)

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-15 22:31

Kedves cynthial! Jot nevettem a "mezei" bögrén! :)))
2,5 dl a " hivatalos konyhai bögre"...úgyhogy folyadék mérővel is ki tudod mérni, de a 3 bögre az majdnem pontosan fél kiló liszt. A lisztek is különböznek, ezért van a kb 330 viz. Vegyél fél kiló lisztet, kezdd 3 deci vízzel és lassan adjál hozzá többet, amíg közepesen lágy tésztát nem kapsz (sűrűbb, mint a nokedli tészta!) Ez tulajdonkeppen egy kenyerteszta; nekem ez a fehér kenyerem recptje. Ha tul száraz, akkor adsz vizet hozzá, ha híg, akkor lisztet. Nem kell halál pontosan grammra mérni ennél a receptnél. Remelem kiprobalod, mert egy szuper recept! Ha nem megy, nem kell tul vékonyra se nyújtani, csak akkor tovabb tart a sütés...Sok sikert es kellemes hétvégét! Üdv, Torma :)

cynthial
cynthial Wed, 2013-02-20 00:06

Köszönöm szépen a részletes leírást mind a liszt adagolásra, mind magának a tésztának az összeállítására. Igy már menni fog szerintem. A héten tuti megcsinálom! :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-10-25 22:36

Hasonlót ettem indiai étteremben, csak ott fűszeres krumpli volt a kenyértésztába sütve. Nagyon jók a receptjeid. Ki fogom próbálni. Köszönöm:Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-02 00:56

Köszi a hozzászólásokat :) kedves vagy! Igazán csak most fedeztem fel a hozzászólások részt az oldalamon...jobban kell figyelnem, mert fontos a jo kommunikáció! Ez a nosalty egy kis közösség, tartani kell az összetartást, buzditast :) jo itt a hangulat, szeretek itt lenni.
Itt a hétvége, kiváncsi vagyok, mit fogsz ugykodni? Hogy tudsz ennyi újat kitalálni?
Nagyon jo kis hétvégét, üdv, Torma :)

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-10-22 10:29

Nagyon szívesen, örülök, hogy izlett! Talán több kutatással rajonnenk, hogy mik voltak azok a jo kis eredeti, vidéki receptek! Üdv, Torma :)

eperina
eperina Sun, 2012-10-21 21:16

megvacsoraztunk :) koszonom a receptet, elmentettem es ujra meg fogom csinalni!
Pamukkale fele a hegyekben ettunk ilyet egy ut menti vendegloben, ahol az asszonyok ulve sodorgattak egy kulon tiszta szobaban a tesztat es elo tuzon sutottek. abban nem spenot volt, hanem valamilyen fuvek meg petrezselyem, utanozhatatlan jo izu! :)
megegyszer koszonom :)

Torma
Torma / Torma Fri, 2012-11-02 01:00

Bocs eperina, válaszoltam másnap, de nem a Te linkedre kattintottam...örülök, hogy sikere volt ennek a receptnek, en imádom a gozlemet! Utána keresgéltem a neten, de nem találtam más tölteléket, legalábbis a fűszereket illetően.
Kellemes hétvégét, Torma :)

610
finomliszt 3 bögre
víz 330 ml
instant élesztő 7 g
1 csipet
cukor 0.5 teáskanál
olívaolaj 2 ek
spenót 10 dkg
feta sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
citrom 0.5 db