Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas palóc vidékről recept

hozzászólások (14)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 705 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2825 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 130 kcal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Thu, 2018-07-19 21:02

Évek óta így készítem, nekem is ez a mártás a kedvencem :)

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2015-11-25 18:38

Most jut eszembe, hogy a tiéd nem tepsis változat ugyan, de még gyorsabb is így a kuktával és az íze fogadjunk, hogy pont olyan, mint a kollégám "mustáros nyula". :D

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2015-11-25 18:33

Hoppá! Végre megtaláltam a sütve és nem FŐZVE készített vadast! Eddig én is a szokásos főzőset készítettem, de egyik kollégám, akinek nyulai vannak, mondta, hogy "mustáros nyulat" is szoktak készíteni. Az milyen? Hát, az asszony karikára vágja a répát, ezt-azt és tepsibe szórja, süti, ráteszi a nyulat, ha puha kiveszi, a többit összetöri és mustárt rak bele. Aztán bejött egy ügyfél és nem tárgyalhattuk tovább a nyúlügyet. El is felejtődött. Gyakorlott háziasszony létemre csak nem mertem belevágni a sült vadasba, gondoltam majd a NoSalty-n. Huh. A szemem majd kifolyt, mire megtaláltam a recepted Györgyike. Hálás köszönet érte. Már mentettem is!

pannus100
pannus100 Wed, 2012-11-07 13:41

Mindenkinek üzenem hogy ez a világon a legfinomabb és legegyszerűbb vadas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm hogy megosztottad ezt a receptet azokkal akik kicsit sutábbak a főzésben! Én a klasszikus Horváth Ilona szakácskönyvből készítettem hozzá zsemlegombócot, ajánlom mindenkinek!!!!!!!!!!
Üdv: Andi

705
sertéscomb 1 kg
olívaolaj 0.5 dl
nádcukor 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fehérrépa 2 közepes db
sárgarépa 5 közepes db
halványító zeller 5 db
babérlevél 3 db
borókabogyó 6 db
fekete bors 10 szem
fehérbor 0.5 dl
tejföl 1 dl
mustár 1 tk
0 ízlés szerint
balzsamecet 1 kk