Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajas krumplipogácsa recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

  • 100 g finomliszt364 kcal
  • 63 g vaj (vagy margarin)448 kcal
  • 50 g főtt burgonya (áttörve)29 kcal
  • 3 g sütőpor2 kcal
  • 13 g tejföl (a tészta igénye szerint)24 kcal
  • 28 g tojás35 kcal
  • 3 g tej (amennyi szükséges)1 kcal
  • 2 g (ízlés szerint)0 kcal
összesen: 903 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

  • 400 g finomliszt1456 kcal
  • 250 g vaj (vagy margarin)1793 kcal
  • 200 g főtt burgonya (áttörve)116 kcal
  • 12 g sütőpor6 kcal
  • 50 g tejföl (a tészta igénye szerint)97 kcal
  • 110 g tojás138 kcal
  • 10 g tej (amennyi szükséges)6 kcal
  • 8 g (ízlés szerint)0 kcal
összesen: 3612 kcal

energiatartalom / 100 g *

  • 38.5 g finomliszt140 kcal
  • 24 g vaj (vagy margarin)172 kcal
  • 19.2 g főtt burgonya (áttörve)11 kcal
  • 1.2 g sütőpor1 kcal
  • 4.8 g tejföl (a tészta igénye szerint)9 kcal
  • 10.6 g tojás13 kcal
  • 1 g tej (amennyi szükséges)1 kcal
  • 0.8 g (ízlés szerint)0 kcal
összesen: 347 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MLE
MLE / MLE Sun, 2013-01-27 09:16

sziasztok!
kezdő, húszéves konyhászok vagyunk, és egy kis segítség kéne :)
Valamiért nem kelt meg a tészta, a sütőben egy icipicikét megemelkedett, de még így sem volt olyan kimondottan pogácsa-jellege. Vagy sütőporral ilyen keménytésztás pogikat lehet csak csinálni?
Még valami: elfelejtettünk ránézni a receptre, úgyhogy pihentetés előtt hajtogattuk, lehet, hogy ez lett volna a baj?
a segítséget előre is köszönjük! :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2013-01-27 22:27

Sziasztok "konyhászok"!
Én már 57 éves vagyok és mégis csinálok galibát. Szóval, mint már írtam, én is először nem hagytam a hajtogatások között időt, de úgy is jó volt. Persze hajtogatva jobb. Ez nem az a tipikus sütőben nagyra növő pogi. Akkorára érdemes kiszaggatni amekkora pogikat szeretnénk. Ez érvényes a magasságára is. nem tudom miért lett kemény, az enyém jó puha lett mindig. Éjjelre hagytátok a hűtőben? Szerintem ez is fontos. Gondolom sokat nem segítettem, próbáljátok meg újra.
Üdv. Boszi

zafyr
zafyr / zafyr Sun, 2012-06-03 18:16

Nekem épp most van készülőben. Egyből dupla adagot csináltam, ismerve a párom hozzáállását a sütikhez. :)
Annyit módosítottam rajta, hogy csak 3 tojást tettem bele és fél kiló helyett 40 dkg. margarint. Még így is híg lett kicsit a tészta, úgyhogy ment bele még vagy 5-10 dkg. liszt.
Most hajtogattam másodszor. Remélem finom lesz. :)
Update: finom lett. :) Hajtogatás közben habbá vert tojásfehérjével kevert tejjel kenegettem, mert elfogyott az egész tojásom. :)
Kedvenc pogácsa recept lett. :)

kanszakács
cherry / kanszakács Fri, 2012-05-11 11:06

ezt a recepten én is ismerem,Pelle Józsefné szakácskonyvébol.Nagyon finom még másnap is.

903
finomliszt 40 dkg
vaj 25 dkg
burgonya 20 dkg
sütőpor 1 csomag
tejföl 0.5 dl
tojás 2 db
tej 1 ek
2 kk