Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajjal sült pisztráng zöldfűszeres tartárral recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A halhoz

A mártáshoz

összesen: 1770 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

A halhoz

A mártáshoz

összesen: 3542 kcal

energiatartalom / 100 g *

A halhoz

A mártáshoz

összesen: 197 kcal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

efree
efree Sat, 2016-07-23 12:09

Most csináltam meg legalább tizedszerre ezt a receptet, nagyon jó (mind a hal, mind a mártás)!

Bocsárd
Bocsárd / Bocsárd Tue, 2009-06-09 10:27

Ó de szép bor illik ide Tamás Ervin és Jenő pincéjének rejtekéből! Igaz ugyan, hogy ha pisztráng, akkor nekem inkább a Szalajka-völgy jut az eszembe, de ez biztos csak sztereotípia. Tehát Tamás Pince Olaszrizling, például 2003-ból, vagy akár Szürkebarátjuk 2007-ből. Megtestesült csoda mindkettő! Igazi karakteres borok!Ne féljünk, ha pirkadtnak -kissé rozészínűnek- tűnik majd a szürke, hiszen itt a héjból eredő színanyag meghatározóan visszaköszön a pohárból, bár ettől még fehérbor ő is! Ami biztos, a sült pisztráng megbirkózik a fajsúlyosabb, tüzesebb, keményebb savú és hordóban ászkolt fehérborokkal is, sőt a helyesen kezelt új tölgyfahordós (barrique) tételekkel is. Nem véletlenül, hiszen a sütés közben kialakulnak pörzsanyagok, melyek nem találkoznának például az illatos fajták boraival (értsd: muskotályos jellegű fehérek, irsai olivér vagy cserszegi fűszeres). Száraz, legfeljebb pár gramm maradék cukorral rendelkező neutrálisabb bor jöhet számításba. Javasolnám, ha fenti beszerzési forráshoz mérten a Szalajka-völgyi pisztrángból kapunk csak, inkább a Bükk környéki termelők boraiból válogassunk. Regionális konyha-helyi borok. Ebben nagyon hiszek! Bogácsról kóstoltam már kimondottan szép rizling borokat!!!

1770
pisztráng 50 dkg
vaj 10 dkg
burgonya 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 2 dl
mustár 1 ek
1 tk
cukor 1 ek
citromlé 1 citromból nyert
fehérbor 1 dl
habtejszín 1 dl
petrezselyem 1 csokor
snidling 1 csokor
kapor 1 csokor