Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Váncza-féle zsúrpogácsa - Tejfölös pogácsa 3. recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 695 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 4166 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 425 kcal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ikrinya
ikrinya Tue, 2014-10-14 09:23

Elkészítettem a receptet, és nagyon rég ettem ilyen finom pogácsát.A gyerekkoromra emlékeztettet.Köszönöm szépen ezt az egyszerű és nagyszerű receptet.

solleggiato
solleggiato Fri, 2014-05-30 09:36

Szia!
Már rég elmentettem csak most jött el az ideje :) úgy érzem teljesen jól sikerült :) már előre örülök mennyire szeretni fogják a gyerekek!
Igaz gyakorló szakácsként én kicsit változtattam, (kefirt használtam + 1/3 teljes kiőrlésű lisztet) nagyon finom omlós rudacskákat kaptam.
Köszönöm!

Mynea
Mynea Mon, 2012-03-19 15:34

Én is megsütöttem. Picikét száraz lett az első sütés, de a másodikat már csak 15 percre tettem a sütőbe, és úgy nagyon finom lett! Köszi a receptet. :)

borika00
borika00 Mon, 2011-10-17 13:14

Meg láttam és rögtön meg is sütöttem. Nagyon könnyű elkészíteni, és a hozzávalók minden háztartásba megtalálható. Isteni lett. Köszönöm hogy felraktad.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-24 13:08

Rendszeresen sütöm ezt a pogácsát. Nekem is megvan "A mi süteményeskönyvünk". Mondhatni, hogy ezen nőttem, fel mert az én Nagyim is mindig ezt sütötte. Nagyon szereti az egész családom.

szaszamadár
szaszamadár / szaszamadár Sun, 2010-08-15 14:03

Szia! Örülök, hogy többé-kevésbé sikerült. Egyébként igen, ez nem egy olyan "fornettis" pogácsa, hanem morzsálódós, omlós.

Mivel ez egy régi könyv, régies nyelvezettel, ezért mikor én készítettem a pogit, a fagyosat úgy értelmeztem, hogy "hűtőhideg".

Van még sok recept ám! :)

nyurga
nyurga Sat, 2010-08-14 18:44

Megcsináltam - kezdő szakács vagyok, most először készítek pogácsát. és egész jól sikerült. Kicsit túlsütöttem, meg nekem csak alulról süt a sütőm, úgyhogy kissé morzsálódik, de nem rossz :-) Egyébként a zsír miért kell fagyos legyen? Vagy itt mást jelent? :-) Úgyis várni kell amíg kicsit kienged, hogy gyúrni lehessen - nem?
Köszi, jöhet még több Váncza recept, ha van :-)

695
finomliszt 48 dkg
mangalica zsír 21 dkg
0.5 ek
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 csomag
tejföl 2 dl