Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vegyes savanyúság télire 2. recept

hozzászólások (6)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 171 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

összesen: 2048 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 21 kcal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

takacsneili34
dédi receptjei / takacsneili34 Wed, 2012-09-05 22:48

Finomak az üvegbe rakott savanyuságok, de én sokkal szivesebben rakom vödörbe.Én kb. 15 lt-s Vödörbe készítettem a következő képen.8 lt víz, 6 dl 10 %-os ecet, 60 dkg cukor, 12 dkg só, 2 dkg borkénpor, teszek bele kaprot, mustármagot, tormát, borsot.Ezeket hidegen kell összekeverni és már is lehet belerakni az összetevőket. Karfiol, uborka, gyalult káposzta, almapaprika, gyöngyhagyma, ha az nincs akkor apró vöröshagyma. Nekem ezek izlenek, azért csak ezeket irtam.Kétnap után már fogyasztható, akármikor utána rakhatsz, tarthatod a vödröt bárhol, nem kell kimondottan hideg helyentartani. Nekem egész nyáron a balkonon volt és semmi baja nem lett. Próbáljátok ki. Jó munkát.

dodoandgubi@freemail.hu
dodoandgubi@freemail.hu Tue, 2012-06-12 13:58

Nagyon finom a kovászos karfiol is. Télire eltéve is nagyon jóUgyanugy készül mint a kovászos uborka. caak az a különbség hogy hamarabb elkészül. Ha üvegbe töltöd a rózsákat jó szorosan kell tenni felönteni a kovászos lével a tetejére nátrium benzonát egy késhegynyi és lezárni. Lehet bele tenni egy pici bórként attol biztos kemény marad a karfiol. Én már több éve készítem és karácsonykor isteni a kajához. Sőt még marad tavaszra is és visszaidézi a nyarat,

gammakka
Gammakka / gammakka Sat, 2010-08-28 07:39

Szia Mária!
A csombort semmiképp nem jó kihagyni!
Én a kertmből szedtem, de valószinű zöldségárusoknál találhatsz.
A száritott is jó, csak ne legyen lemorzsolva a száráról, mert akkor mind feljön a savanyúság tetejére.
Sok sikert hozzá! Üdv Gammakka!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-28 11:36

Nem kell a csombortól megijedni, fedőneve borsikafű, nagyon sok helyen kapható fűszer:

171
uborka 4 kg
zöldparadicsom 1 kg
káposzta 2 közepes fej
sárgarépa 2 db
zeller 5 db
fokhagyma 1 fej
kapor 2 szál
borsikafű 2 szál
0 ízlés szerint
szalicil 0.5 kávéskanál