Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendéglős tartármártás recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 297 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 1787 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 449 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klaukara
klaukara / klaukara Fri, 2013-02-22 14:15

Nagyon jó, kipróbáltam, tényleg, mint anno az éttermekben gyerekkoromban rántott karfiolhoz vagy gombához :)
Köszi!

marianna1211
marianna1211 Tue, 2012-08-07 09:10

Gemabo én is így csinálom, nagyon régóta, amióta egyik barátnőm Franciaországban dolgozott nyaranta, ott tanulta. Pillanatok alatt kész a tartár, és nem kell attól félni, hogy összekapja a tojás az olajat. Sima, sűrű, krémes állagú majonézt kapunk. Sőt én a tejföl felét kefírrel helyettesítem, diétásabb, és emésztési problémákkal küzdőknek is gyomor és epekímélő.
Tehát először mindig a mustárral keverjük össze a tojássárgákat. Ha így készítjük, egy tojás sárgája 2 dl olajat is felvesz, tehát kiadósabb is lesz/többet lehet készíteni kevesebb tojással/.

gemabo
gemabo Tue, 2012-08-07 08:43

Ha a tojássárgájához először a mustárt, sót, cukrot kevered hozzá, utána nem kell segítség az olaj adagolásához, mert vékony sugárban öntve sem kapja össze az olaj a tojássárgáját.
A többi ízesítő anyag utána, a legvégén a tejföl.
Ezt én is egy szakácstól tanultam.
Próbáld ki, érdemes
gemabo

297
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 150 ml
mustár 1 tk
1 csipet
tejföl 150 ml
fehérbor 30 ml
fehér bors 1 tk
porcukor 1 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert