Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Viktória szelet Inom konyhájából recept

hozzászólások (27)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A töltelékhez

  • 250 g alma117 kcal
  • 3 g cukor (ízlés szerint)13 kcal
  • fahéj (őrölt)0 kcal

A krémhez

összesen: 898 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A tésztához

A töltelékhez

  • 1500 g alma702 kcal
  • 20 g cukor (ízlés szerint)77 kcal
  • fahéj (őrölt)0 kcal

A krémhez

összesen: 5383 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A töltelékhez

  • 52.3 g alma24 kcal
  • 0.7 g cukor (ízlés szerint)3 kcal
  • fahéj (őrölt)0 kcal

A krémhez

összesen: 189 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2013-12-23 16:15

A hűtőben puhul. Már sülés közben annyira jó illatok terjengtek a lakásban, hogy verekedés lesz az első szeletért. :-) Ami mellesleg engem illetne, hiszen engem is Viktóriának hívnak, ráadásul ma van a névnapom.

era972
"Inom" / era972 Mon, 2013-12-23 21:49

Nos , Isten éltessen, kedves Viktória! Az én nagyobbik lánykám is e szép név viselője, de ezt leírtam a sütinél, róla kapta a nevét! :) Remélem nem csak az illatokkal leszel elégedett! Köszönöm a visszajelzésed, Áldott Karácsonyt kívánok Neked / Nektek! Üdv: Era.

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2013-12-31 13:30

Nagyon köszönöm a jókívánságokat! A süti nagyon-nagyon finom volt, annak ellenére, hogy figyelmetlenségből az almához kevertem a tejszínt. Ez kicsit rontott a külalakon és a szeletelhetőségen, de az ízélmény így is fantasztikus volt.
Kívánok Neked és családodnak sikerekben és örömökben gazdag, áldott új esztendőt! Üdv: Viki

era972
"Inom" / era972 Sat, 2014-01-25 17:37

Köszönöm szépen, Nektek is a legszebbeket kívánom! Örülök, hogy ízlett a süti, és köszönöm, hogy megosztottad velem!A tejszínes alma pedig egy remek ötlet...:) Talán kreálok egy másik sütit? Hm...

kackac
kackac Thu, 2013-07-04 11:44

Kedves Inom!
Az alma párolásáról érdeklődnék, hogy jól értem-e. A kinyomkodott almareszeléket beteszem egy edénybe, megszórom a cukorral és a fahéjjal, azután addig keverem-melengetem, míg szinte száraz nem lesz? Előre is köszi. :)

era972
"Inom" / era972 Thu, 2013-07-04 16:45

Szia, kedves kackac! Majdnem jól értelmezed! :) Az almát ízesíted a cukorral, s addig párolod, míg a leve elfő. Fahéjjal ezután ízesíted! Remélem, tudtam segíteni! Üdv: Era.

kackac
kackac Tue, 2013-07-23 19:43

Nincs szükséged rá! :) A tésztához ugyan nekem kellett egy kis víz, hogy összeálljon, de egyébként semmi gond nem volt, és nagyon-nagyon finom süti lett belőle. Jól gondoltam, hogy ez is a visszafogott, kifinomult ízvilágú sütik táborát erősíti úgy, hogy pusztán az állaga, az, hogy szétomlik, elolvad a szájban, is szinte esztétikai kategória.
Finom süti, na. :)

era972
"Inom" / era972 Tue, 2013-07-23 21:37

:) Hát erre nem számítottam, köszönöm, nagyon aranyos vagy! Azt is köszönöm, hogy visszajeleztél! Örülök, hogy ízlett!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Wed, 2013-06-12 20:35

Gratulálok a győztes süteményedhez. Ez dupla öröm Neked. Egyszer a kreáció, aztán pedig az első helyezés. További sikeres ihletet! Üdv: Éva

era972
"Inom" / era972 Wed, 2013-06-12 21:28

Nagyon szépen köszönöm! ( sajnos azóta sem volt ilyen ihletem, még azt gyakorolnom kell... :) ) Era.

b_szilvia
b_szilvia Mon, 2013-06-10 16:21

Szeretném megsütni, de előtte megkérdezném, hogy nem ázik el a tészta 1 nap alatt az almától? Válaszod előre is köszönöm: Szilvi

era972
"Inom" / era972 Mon, 2013-06-10 16:54

Szia Szilvi! Az egész titka az, hogy az almát teljesen , úgymond zsírjára párolod, magyarul elfőzöd a levét. Akkor biztosan nem ázik el, de egy pici nedvesség meg kell ahhoz, hogy a tészta megpuhuljon.Jó sütögetést,remélem tudtam segíteni. Üdv: Era.

era972
"Inom" / era972 Sun, 2013-06-09 19:39

Köszönöm kedves zsuzsamama, miután elolvastam hozzászólásod, kíváncsivá tettél. Meglepett nagyon az eredmény, nem számítottam rá! De örülök :)

898
tojás 2 db
cukor 10 dkg
margarin 5 dkg
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
méz 2 ek
alma 6 nagy db
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
mascarpone 25 dkg
habtejszín 250 ml
fahéj 1 kávéskanál
almalé 40 ml
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 5 dkg
csokoládéforgács 2 ek