Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó Narancshéj konyhájából recept

hozzászólások (9)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

összesen: 1316 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A tésztalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

összesen: 7887 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztalapokhoz

A töltelékhez

A tetejére

összesen: 423 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Fri, 2013-01-18 14:45

Kedves Narancshéj, örülök, hogy segítettem, hisz azért vagyunk, hogy egymástól is tanuljunk.Sajnos én nem tudok erre a közösségire feltölteni recepteket, mert valami program hiányos a gépemen.Annyira sajnálom, hogy nem engedi a szakács elfogadást,pedig lenne mit átadnom.Szívélyes üdvözlettel, és szép hétvégét!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2013-01-17 14:43

Szia Narancshéj!Igazad van, és a vitatkozás elkerülése végett leírom az igazi Gerbeud receptjét:60 dkg liszt, 30 dkg vaj, 1 dl tej, 1,5 dkg élesztő, csipet só,szódabikarbóna,1/2 dl rum, 10 dkg cukor.A kenéshez kell 1 tojássárgája.

annafulop
KösziAnyu / annafulop Thu, 2013-01-17 20:06

Kedves Németh Zsuzsa!

Köszönöm szépen az eredeti receptet! Nahát, és rum a zserbóba, ezt sem gondoltam volna (ki fogom próbálni)! :)

Üdv: Narancshéj

Kiss lászlóné
Kiss lászlóné Tue, 2013-01-08 12:33

Én sem most kezdtem a sütögetést,évente kb.120 tepsivel sütök .Az én zserbó receptem is még a nagymamám sütis könyvéből való.amivel mindig sikert aratok( én is nagymama vagyok már)egyébként is az igazi zserbó 4 lapos ,amihez elég 45dkg liszt és 20dkg zsír ,ugyanis a tojás tartja össze a tésztát.Én így csinálom, nálunk és ismerőseim ,barátaim között ez a tuti!!!!!

Üdv:
Kissné

annafulop
KösziAnyu / annafulop Tue, 2013-01-08 13:19

Kedves Kiss Lászlóné!

Biztos vagyok benne, hogy az Ön zserbója is nagyon finom! Szerintem ahány ház, annyi szokás és mindenki úgy készíti, ahogy neki tetszik. Attól, hogy az én ismeretségi körömben e recept alapján készítjük a zserbót, más még készítheti teljesen máshogy. Ez az oldal éppen azért is jó, hogy megoszthatjuk másokkal, mi hogyan készítünk el hagyományos ételeket és mindenki kedve szerint válogathat ezek között. Én nem erőszakoskodom senkivel, hogy készítse el ezt a változatot, akinek tetszik, úgyis megsüti. :)

Üdv: Narancshéj

Kiss lászlóné
Kiss lászlóné Sun, 2013-01-06 12:02

Három laphoz sok a zsiradék is meg a liszt mennyiség is ....persze csak akkor ha igazán jó zserbót akartok enni...

annafulop
KösziAnyu / annafulop Sun, 2013-01-06 12:52

Kedves Kiss Lászlóné!

Ez egy többszörösen kipróbált recept, a családom, népes rokonságom, ismerőseim és barátaim szerint hibája nincs! :) Aki nem hiszi, próbálja ki! Ez az én drága Nagymamám receptje, és ha valaki, ő aztán tudott igazán jókat alkotni a konyhában...összegyűjtött receptjei szerencsére megmaradtak nekünk, és én ezeket örömmel és büszkeséggel osztom meg másokkal. Természetesen senkinek sem kötelező kipróbálnia, szerencsére akad még pár remek zserbó recept itt az oldalon. :)

Üdv: Narancshéj

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Thu, 2013-01-03 18:45

Szia Narancshéj!
Kérdezni szeretném, hogy a 60 dkg liszthez nem sok a 30 dkg zsíradék? És miért nem kell kizsírozni a tepsit? Nem ragad le a tésztád?
Előre is kösz a választ
Vali

annafulop
KösziAnyu / annafulop Fri, 2013-01-04 17:32

Kedves Nemesvali!

Nem sok a zsiradék, mert kell, hogy összefogja valami a tésztát - csak 1 tojás kell bele és a többi "nedves" alapanyagból (felfuttatott élesztő, tejföl) sem sok. Kizsírozni is éppen azért nem kell a tepsit, mert a tésztában lévő 30 dkg zsiradék miatt még akkor sem ragad le a zserbónk, ha szánt szándékkal el akarjuk rontani! :))
Remélem tudtam segíteni!

Üdv: Narancshéj

1316
finomliszt 60 dkg
margarin 30 dkg
cukor 1 ek
tojás 1 db
élesztő 1 dkg
tej 1 dl
cukor 1 csipet
tejföl 4 ek
dió 20 dkg
porcukor 10 dkg
sárgabaracklekvár 20 dkg
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 3 dkg
margarin 10 dkg