Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalózhajó torta

Kalózhajó torta
Kalózhajó torta
240 perc / előkészület: 60 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam kedvence a brownies sütemény. A tortának is ebből kell készülnie, ha a szülinapjáról van szó. A brownies receptet Amerikából jött mormon srácoktól kaptam még régen, szóval autentikus. Egyszerű és finom. Az ágyú, a kalózok, a vitorlák és a cápák nem ehetőek, játékok. A képet el kellet nyújtanom, mert csak így tudtam feltölteni.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta megadott hozzávalóit három részre osztjuk, és mindegyik részt külön,  robotgéppel összekeverjük. Krémes állagú lesz, nem kemény.
  2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát. A három adagot külön-külön sütjük meg.
  3. Kb 50 percig -1 óráig sütjük. Természetesen sütő függvénye. Mindenki nézze meg közben is, nehogy odaégjen. A hosszabb sütési idő azért kell, mert különben a brownies középen puha maradna, így meg pont jó lesz.
  4. A 3 lapot hagyjuk kihűlni, majd egymásra tesszük.. A hajó hátulját rézsútosan levágjuk, az elején meg egy háromszögszerű csúcsot készítünk. A felső lapból és picit a középsőből is utána középen kivágunk. Sok maradék lesz. Kormánykereket lehet például faragni belőle, meg eltenni későbbre, mert úgyis elfogy.
  5. Krém elkészítése: A margarint a porcukorral kikeverjük.
  6. A pudingot a tejjel összekeverjük és megfőzzük. Még melegen belekeverjük a tejfölt. Ha a krém kezd kihűlni, hozzákeverjük a porcukros margarint.
  7. Ha nem tűnik elég keménynek, akkor zselatint lehet hozzátenni, persze előtte a leírtak szerint elkészítve.
  8. A lapokat megtöltjük szintek szerint a krémmel. (Egy-két jól lecsöpögtetett meggyet belenyomhatunk.) Ha nem elég a krém, kis baracklekvárral is meg lehet kenni a hiányzó részt.
  9. A hajó oldalát bevonjuk kakaós vajkrémmel és bejelöljük a hajópallókat, a fedélzetre csokimázt öntünk. A bonbonettiket a képen látható módon beleszúrjuk. Majd a vitorlák és a többi dekoráció következhet.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 24X40X7 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 707
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

napocska100

Mióta szakács: 2012.11.20.
11 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

brownies torta, szülinapi torta, szülinapi kalózhajó torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1567
cukor 3 bögre
cukrozatlan kakaópor 36 dkg
margarin 75 dkg
tojás 12 db
finomliszt 2.25 bögre
sütőpor 1.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 3 csomag
tej 8 dl
tejföl 2 dl
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
meggybefőtt 10 dkg
zselatin 1 teáskanál
ostya 20 dkg
vaj 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 15 dkg
porcukor 10 dkg
tortabevonó 10 dkg