Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kálvinisita mennyország Katharosztól

Kálvinisita mennyország Katharosztól
Kálvinisita mennyország Katharosztól
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, kiadós sütemény, napokig puha marad.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: A margarint a cukorral felhabosítjuk, majd a tejföllel tovább keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, annyit amennyit felvesz. Az átlagosnál kicsit lágyabb, jól nyújtható linzertésztát kell kapnunk. Kettéosztjuk, folpackba csomagoljuk, és hidegre tesszük, amíg a töltelék elkészül.
  2. Töltelék: A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leöblítjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A tejfölt elkeverjük 3 tojássárgájával + 1 egész tojással, a kétféle cukorral, reszelt citromhéjjal, túróval, majd a kihűlt tésztával, végül óvatosan beleforgatjuk a 3 tojás keményre vert habját.
  4. Vajjal kikenünk egy tepsit. Az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és beletesszük, szétterítjük rajta a túrós tölteléket, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztával. Felvert tojással megkenjük, és villával megszurkáljuk.
  5. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 35 percig, légkeveréses sütőben 165 fokon.
  6. Kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 167
elküldve: 0
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túróval rakott édes tésztás süti, túrós sült tészta, túrós-kockatésztás sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-06-29 19:10

Kedves Katharosz!

De jó, hogy feltetted!!!! :)

El fogom tudni készíteni! :)

Tegnap láttam a tévében, az RTL II-ön, ahol is Hűvösvölgyi Ildikó színésznő készítette el, és nekem nagyon megtetszett...:)
Nem értettem, hogy az ottani vendégekből kettőnek, miért nem ízlett a süti, mert azt mondták, hogy finom, de olyan mint a...és megmondták melyik az a süti,...közben meg nem az,...
Az egyik vendég szerint fincsi, csak nem kellett bele, azaz ahogy fogalmazott, "kidobta magából a lebbencstésztát a süti", nem kellett oda,..- na de ha egyszer ez a recept, akkor miért is ne kellene? :)
Szerintem az illető úr, ( szintén színész, azaz inkább énekes), epres lasagne alkotása is fura lehet sokaknak, mert a lasagne az másként él tudatunkban,...de mégis megették amikor az ő vacsija volt..:)
A lényeg : épp jókor került fel a reci, és ezt nagyon köszönöm Neked.:)
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-07-01 16:03

A nyár második hónapját,annak első napját, örömmel,- de azért nem túláradó, hisz rohamosan telik az idő!!!! :) - köszöntöttem eme finomsággal, nekünk nagyon bejött és én ismételni fogom, az biztos. :D
Köszönöm szépen.:)

Szép nyarat kívánok, remélhetőleg jó nyaralási, kikapcsolódási lehetőséggel.:)
Még több fincsi receptet osszál meg velünk. :)

Éva-Anyóca

1120
margarin 20 dkg
cukor 10 dkg
tejföl 3 ek
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 csomag
tészta 25 dkg
tehéntúró 1 kg
tojás 4 db
tejföl 2 dl
vaníliás cukor 3 csomag
cukor 5 ek
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 1 marék
1 csipet
tojás 1 db