Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kanadai lencseragu

Kanadai lencseragu
Kanadai lencseragu
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondolom, sokan meg fogják kérdezni, ugyan miért is kanadai ez a lencse... Sajnos nem tudom... Kb. harminc éves már ez a recept, mióta az eszemet tudom, szerepel anyukám recepttárában, a saját kézírásával. Hosszú éveken át szemezgettünk vele, de két éve Szilveszterkor készítettük el először :) Az ízvilága nekem inkább az arab konyhát idézi, mint a kanadait. Nagyon finom, különleges egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elsősorban ínyenceknek ajánlom kipróbálásra :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét egy éjszakán át áztatjuk.
  2. A hagymát felaprítjuk, és kuktában margarinon megfonnyasztjuk.
  3. A kockára vágott szalonnát és a darált húst hozzáadjuk, kevergetve 2-3 percig pirítjuk, majd a leszűrt lencsét is beleöntjük.
  4. Sóval, borssal, citromhéjjal, szegfűszeggel, kakukkfűvel fűszerezzük, majd a mazsolát is hozzáadjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.
  5. A kuktát lezárjuk, és jelzéstől 15 percig főzzük.
  6. Tejföllel tálaljuk, adhatunk mellé pitát, kenyeret, vagy rizst.

  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 591
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: újév

egyéb elnevezések

szalonnás lencseragu, pikáns lencseragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

991
darált sertéshús 25 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
lencse 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
tejföl 1 dl
margarin 5 dkg
mazsola 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szegfűszeg 1 késhegynyi
kakukkfű 0 ízlés szerint
citromhéj 0.5 citromból nyert
ételízesítő 1 kávéskanál