Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kanálfánk szódabikarbónával

Kanálfánk szódabikarbónával
Kanálfánk szódabikarbónával
23 perc / előkészület: 15 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha előfordul, hogy nincs otthon semmi, de az ember sütne valamit. Így jött ez a recept, amit egy ecsenyi nénitől láttam egy videóban. Kicsit átalakítottam, és máris nekiláttam. Pillanatok alatt elkészült.

Az első pár darabnál pórul jártam, mert nagyobb halmokat kanalaztam az olajba, és óriásira nőttek a fánkok. És ugye a galuskaszerű állag miatt elég nehéz adagolni, így mindenféle alakban sültek meg. Aztán eszembe jutott, hogy van itthon egy fagylaltmérő kanalam, és a továbbiakban már azzal adagoltam a tésztát. Könnyebb is volt, és aránylag egyforma kis gömböcökké sültek a kis fánkok.

Érdekes íz és állag, magában talán kicsit íztelennek tűnik, de fahéjas cukorral és lekvárral finom, és nagyon laktató a tömörsége miatt.

hozzávalók / 6 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a szódabikarbónával egy edénybe szitáljuk, elkeverjük benne a sót és a cukrot.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a tejet, majd fakanállal alaposan kikeverjük. Sűrű, csomómentes, galuskaszerű tésztát kell kapnunk. 
  3. Végül ízesítjük a rummal és a vanília aromával, majd a masszát félretesszük, és 40 percig pihentetjük.
  4. Amikor a pihentetési idő lejárt, az olajat megmelegítjük, majd a masszából kanál segítségével kis halmokat (tényleg piciket, mert a szódabikarbóna miatt a fánkok meg fognak nőni) szaggatunk az olajba, és óvatosan megsütjük. Figyelni kell, hogy az olaj ne égjen, mert akkor a fánkok közepe nem sül át, kívül viszont megéghet.
  5. A megsült fánkokat papírtörlőn lecsepegtetjük.
  6. Porcukorral, fahéjas porcukorral, bármilyen gyümölcsízzel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 842
elküldve: 5
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, kanállal szaggatott fánk, szódabikarbónás fánk, pampuska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

565
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
cukor 2 ek
szódabikarbóna 0.5 ek
1 tk
vaníliaaroma 1 teáskanál
rum 0.5 ek
tej 5 dl