Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kandírozott narancs étcsokoládéba mártva

Kandírozott narancs étcsokoládéba mártva
Kandírozott narancs étcsokoládéba mártva
190 perc / előkészület: 60 perc főzés: 70 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén egy nagyon finom eltehető desszert, celofánba csomagolva kedves kis ajándék lehet szeretteinknek a megszokott konyakmeggy helyett. :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citrusokat mossuk meg, és vágjuk karikára őket. A magokat távolítsuk el. Egy lábosban forraljunk annyi vizet, hogy ellepje a gyümölcsöket. Lassan rotyogtassuk így 15 percig, majd öntsük le a vizet és öblítsük le a gyümölcsöket. Újabb 15 percig forraljuk őket, majd ismét öntsük le a vizet és öblítsük át.
  2. Jöhet a fél liter víz, forraljuk fel, majd tegyük bele a cukrot, a csipet sót és a gyümölcsöket, keverjük át, és így rotyogtassuk 40 percen keresztül. A szirupban hagyjuk kihűlni.
  3. Csepegtessük le a gyümölcskarikákat, majd előmelegített sütőben, sütőpapírra fektetve szárítsuk 100 fokon egy órán keresztül.
  4. Ha kihűltek, temperáljuk a csokoládét, azaz gőz felett olvasszuk meg. A citrusokat félig mártsuk a csokoládéba, majd sütőpapíron hagyjuk teljesen megszáradni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 899
elküldve: 12
receptkönyvben: 532
elkészítve: 15/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki111

Mióta szakács: 2009.10.20.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

komartt
komartt Tue, 2012-12-11 12:36

Nekem szétesett a narancs - csak lassú tűzön szabad főzni és nem kiszárítani...
Sokat sz@kodtam vele...az eredmény meg nem nagyon jött össze.

sziporka25
sziporka25 Mon, 2012-12-10 15:58

én tavaly is elkészítettem és már alig vártam a Karácsonyt h újra érezzem különleges ízét!Köszönöm

karcsababy
karcsababy / karcsababy Tue, 2011-12-20 18:24

Sziasztok, vajon meg lehetne csinálni a kandírozáshoz lehámozott naranccsal is, vagy héjastól kell mindenképpen felszeletelni? Ha igen, akkor a héj nélküli narancskarikákat is kétszer kell előfőzni? Köszönöm

hoill
hoill Mon, 2011-12-12 13:28

Ma elkészítettem. Nagyon finom és nagyon mutatós. Gratulálok a recepthez!!!!

sucuj
sucuj Tue, 2011-02-01 11:36

Nekem és a családomnak , nagyon bejött ! Isteni !! És egyáltalán nem macerás . Jucus

Polacsek Tímea
Timi / Polacsek Tímea Tue, 2010-12-21 20:27

Sziasztok!
Sajnos az előző kérdésemre nem kapta, választ. Megcsináltam és megosztanám a tapasztalataimat: először is kis narancsot vegyetek hozzá, mert én nagy narancsot vettem és pár szétesett, mert túl nagy volt a szelet. Másrészt meg nem is volt az a szép narancs belülről, mert az összesnek ezer kis cikkeje volt. A főzés rész jól sikerült azt találtam ki hogy besűrűsítem a szirupot és rakok még bele fehér résztől megfosztott narancshéjjat és ezt majd ízesítőnek használom. A sütéshez vagyis szárításhoz annyit fűznék hogy a narancs, lime és citrom szeleteket ne együtt hanem csoportonként rakjuk tepsibe mert nem ugyan annyi idő kell nekik! Még nem kóstoltam meg mert eltelített a sok narancs illat, de nem tudom még egyszer bajlódom e ennyit, de ha finom lesz akkor mindenképpen. Timi

illesera
illesera Wed, 2010-12-22 13:48

Szia Timi!
De jó, hogy megosztottad a tapasztalataidat a recepttel kapcsolatban, mert én is régóta szemezek vele, gondoltam kipróbálom, de ahogyan te is írod, kissé macerásnak tűnik, ezért még nem mertem nekiállni.Nekem az a furcsa, hogy ennyi gyümölcs 12 főre ? hát nem tudom, szerinted nem kevés ez ? Azóta megkóstoltad ? milyen lett ? megérte a sok bíbelődést?
Köszi
Era

Polacsek Tímea
Timi / Polacsek Tímea Sat, 2010-10-30 13:15

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy ezt meg lehet e csinálni körtével vagy citrommal is? Köszönöm Timi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-30 18:42

Nagyon jól néz ki, és végre valami extra meglepetés a családnak, a kollégáknak karácsonyra. Csak egy kérdésem van: a narancsot nem kell meghámoznom?

mennyei édesség
Niki111 / mennyei édesség Thu, 2010-09-30 18:53

szia! :)

köszönöm, örülök, hogy tetszik!
nem kell meghámozni, kandírozás után ehető. van ugye kandírozott narancshéj is, süteményekbe szoktam készíteni, ugyan így kell eljárni, csak a héját kell felhasználni csíkokra vágva. :)

márti1218
márti1218 / márti1218 Mon, 2018-02-19 17:22

És nem kell a sütőbe szárítani,amásodik napra pont ehető,aztán be is kell pl.üvegbe tenni,mert túl kiszárad.

Rencsi
Rencsi Fri, 2009-12-25 23:23

Ez tényleg jó ajándék, én az angol kollegáimat leptem meg vele a sablonos képeslapozás helyett, nagy sikere volt!! Mindemellett nagyon finom, alig birtam megállni, h ne faljam fel mindet :) Köszönöm a receptet és az ötletet!!!

304
narancs 2 db
citrom 1 db
lime 1 db
víz 500 ml
cukor 600 g
1 csipet
étcsokoládé 200 g