Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kandírozott narancstorta

Kandírozott narancstorta
Kandírozott narancstorta
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annak, aki kicsit is járatott a cukrászvilágban, igen sokat mond a Donna Hay név, aki a gasztronómia dizájn és trendek királynője. Ausztrál magazinjában jelent meg az alábbi recept, ami azóta már az egész világot bejárta.

hozzávalók / 8 adag

A tortához

A sziruphoz

ajánlat

Kandírozott naranccsal és mandulaliszttel készült torta már önmagában is tenkíntélyt követel az asztalon. Az én verzíómban mandulaliszt helyett dió van, amely kissé barnás színt kölcsönzött a tésztának. Készíthetjük vérnaranccsal is, az eredmény még lenyűgözőbb lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a cukorszirupot. Egy vastag falú edényben tegyük fel a cukrot és a vizet, és addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Fektessük bele a narancskarikákat, és lassú tűzön 10 - 15 percet rotyogtassuk, hogy a narancskarikák puhák, de még egészek maradjanak. Ha kész, levesszük a tűzről, a karikákat lecsepegtetjük egy szűrőben, a szirupot félre rakjuk.
  2. A tésztához verjük krémesre a tojást és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport, olvasztott vajat, mandulalisztet, citromhéjat. 
  3. A tortaformát kenjük ki vajjal és/vagy megszórjuk egy kis liszttel, vagy kibéleljük sütőpapírral. 
  4. A narancskarikákkal kibéleljük, és beleöntjük a tésztát. A karikákat bármilyen alkalmatossággal támasszuk ki. (Én csipeszt használtam.)
  5. Sütés után öntsük le még a sziruppal.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 850
elküldve: 2
receptkönyvben: 141
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Bloemcake

Mióta szakács: 2011.01.07.
16 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Donna Hay-narancstorta, cukorsziruppal locsolt narancstorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fneab
fneab Mon, 2014-02-24 19:35

Mutatós és finom is! És különleges! Köszönöm! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 22:50

Gargoyle,

Még gyönyörübb, ha mandulával van készítve. Sajnos nekem csak dióm volt itthon, így a tészta kicsit barnás lett. De mandulával készítve gyönyörü fehér.....

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-02-13 22:11

Döbbenet! :-)
Még az állam is leesett. Nagyon-nagyon szép!
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 22:07

Szia Cafika,

Egy 22 cm-eset.

Szép estét!

cafika
Cafika / cafika Sun, 2011-02-13 22:02

szia Gabriella,
nagyon szèp a torta!!
ès lenne egy kèrdèsem is, mekkora tortaformàt hasznàltàl?
elòre is kòszi,
ùdv. Cafika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 21:35

Köszi szépen!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-13 19:12

Fantörpikus a kép! Gratula!

563
tojás 4 db
cukor 220 g
finomliszt 150 g
sütőpor 1 tk
vaj 150 g
mandula 120 g
citromhéj 1 tk
cukor 225 g
víz 125 ml
narancs 2 közepes db